• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • Längtandsfull

    Men jag har hört att hindersprövning bara är gilltig en viss tid. Kom inte ihåg hur länge det var bara.

  • MissFannie

    Jag har hört att hindersprövningen är giltig i 4 månader och man ska tänka på att itne skicka in den för tidigt då prästen/vigselförrättaren kan behöva ett litet tag på sig att skicka in den tillsammans med vigselbeviset om jag inte har helt fel för mig. Vi gifter oss 24 aug och tänkte skicka in hindersprövningen i slutet av maj :)

  • confuzed86

    Bellabella: vi handlade till ca 50 drickande gäster. Det gick på 4000kr för all alkohol +1100kr för 2 pers för själva resan (100kg/pers och allt mitt vägde nästan så mkt). Det blev: 7 flak öl 4 flak cider 18l röd vin 15l vitt vin 12 flaskor mousserande 6l Rosé vin 3 flaskor whisky 2 flaskor gin 2 flaskor xante 2 flaskor rom 6l vodka 2 flaskor baileys Och någon flaska till oss själva Väldigt överkomligt om man jämför med systemet :)

  • confuzed86
    Längtandsfull skrev 2013-04-29 12:58:51 följande:
    Vart får man tag på blanketten hindersprövning?
    du kan spara de på datorn direkt från skatteverkets hemsida och sedan skriva ut, skriva på och skicka in. så gjorde vi. annars kan du säkert ringa dem och be dem skicka dem hem i brevlådan.
  • Carina10

    Hämtat papper för hindersprövning o namnbyte (blivande ska få mitt).
    På nåt vis börjar det hela ta form nu Skrattande

  • Fröken Finemang
    Längtandsfull skrev 2013-04-29 12:58:51 följande:
    Vart får man tag på blanketten hindersprövning?
    http://www.skatteverket.se/privat/blanketterbroschyrer/blanketter/info/7880.4.19b9f599116a9e8ef36800024527.html

    Vi gifter oss 3 augusti och jag fick dag tillbaka intyg om hindersprövning. 
    På blanketten står att vigselförättaren "så snart som möjligt", skall skicka in pappret..
    Så för mig kändes det skönt att ha det gjort.  
  • MrsBarth

    Vi gifter oss 24 augusti och kommer ansöka om hindersprövning samt namnbyte i slutet av denna veckan. Den är giltig 4 månader frön det att Skatteverket stämplar den, alltså klarar det sig även om det går fort ;)

  • Karolajia

    För er som ska ha vigsel i kyrka. Har ni haft vigselsamtal? Jag bokade ju kyrka långt i förväg (över ett år) så börjar bli nojig att de glömt bort oss. 

    Hade inte tänkt på att vigselförrättaren kanske inte skickar in blanketten direkt så jag tror han bara har 1 dag på sig för vår hindersprövning. Haha, ingen press här inte...  

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!