Inlägg från: Johannaty |Visa alla inlägg
  • Johannaty

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Jag är ny här i tråden =) Vi fundera på att ha rödbetscapaccio med chevre och oxfile med potatisbakelse, måste dock få ihop det med caterinfirman så det är lätt att frakta =) 


  • Johannaty

    Jag har nog aldrig skrivit ett inlägg här, men jag läser och får jätte mycket inspiration av er! :)
    Vi gifter oss den 10 augusti trodde vi tills vi igår fick beskedet att vår bestman inte kommer kunna komma pga får absolut inte ledigt,  så nu överväger vi att flytta bröllopet två dagar.. Allt är bokat så det känns sådär men han är väldigt väldigt viktig för oss.. Flyttar man bröllopet till en torsdag kommer säkert gästlistan tunnas ut men vi får iaf ha våra närmaste där. Så nu sitter vi och velar och velar, vad hade ni gjort? 

  • Johannaty

    Finns ingen annan helg då det är fullbokat hela sommaren där vi vill vara, i en blomsterpark och har ju planerat hela bröllopet och temat efter det. :) Så isåfall får det bli en veckodag och det känns ju sådär eftersom folk kanske jobbat och förmodligen är trötta om de inte har semester då. Blir väl en ringa runt till de närmste och fråga om alla kan isåfall. Han spelar fotboll så det är känsligt, man tar inte ledigt eller föräldradagar och typiskt nog la dom in en match på stora dagen. Min sambo har sagt till mig innan flera gånger att han inte kan gifta sig utan sin bror och det är väl därför jag försöker lösa det även om han ändå säger att det är okej nu när vi väl står inför den situationen. Men man vill ju verkligen att den stora dagen ska bli perfekt. :) 

  • Johannaty
    Biographic skrev 2013-04-16 20:03:18 följande:
    Johannaty: Nu vet jag ju vem du är för att jag följer dig på instagram och läser din blogg (förlåt om det känns jobbigt att någon vet vem du är i det här forumet) och jag förstår att han inte kan missa matchen. Och att ni inte vill gifta er utan honom!
    Jag skulle, som du skrev, ringt runt till de som ni anser vara viktigast och närmast och hört vad de tycker om det nya datumet. Jag hade försökt byta datum till ett där i alla fall alla av era närmsta kan närvara.
    Absolut ingen fara, jag har ju lite koll på dig också. Hade jag velat vara anonym hade jag tagit ett annat namn :) Vi har bestämt oss efter mkt om och men för att stå fast vid datumet iaf, jäkla fotboll ;) Det kan ju lika gärna dyka upp en match den nya dagen som vi bestämmer oss för så då har vi ändrat i onödan. Går inte riktigt att komma ifrån.
  • Johannaty
    Augusti13 skrev 2013-04-18 13:55:13 följande:
    Nu ringe de från butken och hade fått min klänning! Känns pirrigt, ska dit 29 april för att prova och ta med den hem. (Vart sjutton ska man få plats till en hel brudklänning i hemmet? haha, det blir en utmaning.) Min största skräck är att klänningen är för liten!
    Jag undrar också hur man ska lyckas gömma en sådan för nyfikna ögon =)
  • Johannaty
    Augusti13 skrev 2013-04-15 09:26:17 följande:
    Jag känner ett par fotbollsspelare och tyvärr är det absolut inte så att man bara "kan ta ledigt en match". Hehe. Utan då kan man råka ut för avstängning eller andra bestraffningar. Så jag förstår problemet! Matchen kan ju vara i en annan stad också, inte bara att skynda sig till festen efteråt..
    Precis, helt omöjligt, så det är antingen att vi flyttar eller gör det utan honom, men nu har vi fattat beslut att hålla fast vid vårt datum ändå =) Tack för era råd och tips iaf!
  • Johannaty
    Augusti13 skrev 2013-04-21 11:36:38 följande:
    Guuud jag fick påriktigt svårt att andas och blev alldeles snurrig i huvudet nu när ni skriver allt ni har fixat. Paniiiik. Vi har kyrka, lokal, fotograf, tårta, klänning och hår/makeup-artist klar, men inte mycket mer. Det är alla småsaker som stressar mig. Typ det där med bil, bordskort och bordsplassering, vigselprogram, solist, DJ etc etc. Gah.
    Jag har kommit lika långt som dig :)
  • Johannaty
    Sjörå skrev 2013-05-15 19:57:29 följande:
    Nu tycker jag också att det börjar kännas verkligt. Vi har väldigt bra kontakt med Hällsnäs och de svarar snabbt och utförligt på frågor. Fick idag kontakt med de som ska göra vår bröllopstårta och ska försöka se till att vi kan komma dit och provsmaka lite olika sorter. Det är lite bökigt att planera bröllop 30 mil bort men än så läng går det rätt bra. Försöker få till alla besök en helg i juni så att det mesta är avklarat. På lördag ska vi beställa/köpa vigselringar och i nästa vecka får jag förhoppningsvis klänningen. Det enda som är lite problem är att få någon att sjunga på vigselakten men det ska väl också lösa sig. 
    VI planerar också bröllop 30 mil bort, var där i veckan och försökte stryka de mesta på listan snabbt och intensivt så nu ska vi inte dit mer förrän till bröllopet :)  Lycka till med planeringen!
  • Johannaty
    SingingFantacia skrev 2013-06-26 11:18:06 följande:
    I vårt festprogam står det meny,  ett roligt vett och etikett, lite små tips till de som vill tala En liten känner du brudparet quiz med svar längst bak. Barns tankar om bröllop Nått kärleks citat och i slutet en "klago ruta" Där vi ber dem som ha klagomål skriva ner vilka och namn och telefonnummer så att vi ärligt kan glömma bort att återkomma. Rutan är dessutom så liten att man inte får plats med namn och telefonnummer. Men det är till som skoj. Därefter finns ett tack till alla de som vi måste tacka extra mycket och till alla våra gäster.
    Tack så mkt för att du dela med dig :) 
  • Johannaty

    Jag hade min möhippa i lördags och blev överaskad klockan tio på morgonen, min blivande hade packat min väska så där låg bland annat bikini från när jag var gravid. :) några storlekar stor. Jag fick ögonbindel mellan alla destinationer, det blev klättring på höga höjder, spa och middag ute och dagen var helt fantastisk. :)


  • Johannaty

    Någon som vet, om man ska utomlands direkt efter vigseln, kan jag vänta med efternamnsbytet då? Har bokat biljett i mitt nuvarande efternamn.  :)


  • Johannaty

    Tack för det råden, är ni många som åker iväg direkt efter bröllopet? Vart ska ni? Vi ska stanna dagen efter och mysa på hotellet bara och säga hej då till alla gäster ordentligt och sen åka iväg på måndagen, antar att man kommer vara väldigt trött på söndagen också :) 

  • Johannaty
    sommaren13 skrev 2013-07-27 09:20:35 följande:
    Vet faktiskt inte, vi åker till frankrike dagen efter dock så är vi bara borta i fyra dagar, så mitt efternamnsbyte hinner inte gå igenom innan vi kommer hem igen. Vi fick iallafall rådet att ta med en kopia av vigselbeviset utifall att det skulle bli nåt tjafs.
    Vi ska också bara ta en kortis på fem dagar, så då borde det väl inte hinna gå igenom på mig heller. :)
  • Johannaty
    1337Lise skrev 2013-08-04 20:38:28 följande:
    Idag kom ja hem från min möhippa! Vännerna tog med mig på kryssning igår. Innan vi gick på båten så letade de upp ett grönt berg i Stockholm och dukade upp med chokladdoppade jordgubbar och bubbel. Sedan bjöd de på ALLT på båten. Jag skämdes nästan över att varken betala dricka eller mat. Jag fick också ha en slöja på mig hela lördagkvällen. Så glad man blir när folk ställer upp för en så.. :')

    Ang ni brudar som är nervösa, och känner att känslorna är uppochned och att klänning mm är fel: Så skönt att man inte är ensam! Jag har känt mig så konstig den senaste veckan, kanske till och med två veckorna. Jag blir ledsen så fort sambon går till jobbet, jag är trött och stressad och får deppkänslor helt utan anledning. Och nu ör jag helt galet orolig över min sminkning för jag blev inte nöjd med provsminkningen. Tjejen var duktig och hon gjorde en jättefin sminkning.. men det var inte jag i spegeln. Fästmannen gillade det inte heller.. vi ska göra om sminkningen men vad ska jag säga? "Kan du göra det mindre profesionellt?"
    Nervösa, jag hade till och med min första panikattack förra veckan. Vet inte om det är bröllopet men ja kanske det är mer stressande än vad man tror man vill ju så gärna att allt blir bra. =) Fem dagar kvar nu.
  • Johannaty

    Grattis alla brudpar! Har varit roligt att följa er i planerandet och nu känns det allt lite tomt. Har börjat inreda hemmet för att fokusera på något annat, så kansk får leta upp någon sida som heter inredningstorget. Delar med mig av en av mina favoritbilder från vår dag. Vi gifte oss i Rottnerosparken den 10:e augusti och det var en av de bästa dagarna i vårt liv! kramar!!



Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!