Inlägg från: Tessla |Visa alla inlägg
  • Tessla

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Gifter oss den 3 aug.... planerar en massa men bestämmer inte så mkt. 

    Det första vi köpte var vinet. Ett underbart rödvin från Villanyi , ett kripsigt vitt pinot gris och en mkt lyxig tokajer. 
    festlokal är bokad, vigselplats är hittad. En naturguide som ska guida våra gäster efter vigseln, på alvar och i den lilla öländska byn, medan vi förhoppningsvis tar foton., är bokad.
    Vigselförättare är bokad iaf. 

    Har bokat in boende men inte betalat, ingenting är betalt egentligen, vilket jag tycker känns lite så där.

    Har pratat med en sömmerska på etsy om att sy upp en färgglad regencyklänning. Men väntar lite med det också. Min fästman ska till Ungern för att sy upp sin högtidsdräkt i vår.  Men det är ju 8 månader kvar så egenligen vet jag inte varför jag hänger här på BT varje dag...lite vanbildande.

    Vi tycker det allra viktigaste är att vi kan bjuda våra gäster på en rolig kväll med mkt god mat och goda viner. Resten är ganska sekundärt. Men särskilt lyxigt blir det nog inte.... 

  • Tessla

    Medan min fästman är på svensexa så pysslar jag till bröllopet. Vi kommer att ha lite olika sylter och liknande som gåva/placeringskort. Har i dag gjort 12 burkar tranbärsgele, 2 burkar lingonsylt med whiskey och 9 burkar glenlivet doftande jordgubb-och rabarbersylt. Funderar på om jag orkar göra plommon marmeladen med pepparkakskryddor idag. ...

  • Tessla

    Vi har nog flera teman på vårt bröllop.... :)
    Jag och mina tärnor kommer ha regency-kläder, dvs typiska Jane Austen klännigar... Fick bilder på klänningarna igår av sömmerskan och de ser underbara ut. 
    Min blivande är ungrare så vi kommer ha svenska och ungerska flaggor. Öländsk mat och ungerska viner. 
    samt vi är båda biologer så det blir en naturguidning på alvaret samt att dukningen är inspirerad av gamla blad från Norden flora. Tänkte ha ett bord med blommande backtimjan, ett med kärleksört ett med cikoria osv...

    Vår budget ligger någonstans runt 50 000 kr ... ca 6000 kr för våra ringar, 5000 kr för vinet, 7000-8000 kr för maten och ca 4000 kr för mina kläder och 5000 kr för min fästmans Ungerska högtidsdräkt. 3000 kr för lokalen hela helgen. Guidningen och fotografen på 1000-2000 kr vardera... resten är ju smågrejor som har tendens att bli dyrare än man tänkt sig...
     

  • Tessla

    Vi kommer att ha att våra gäster sitter med människor vi tror att de kommer ha roligt med. Blandar släktingar och vänner hejvilt. ngr par får sitta vid samma bord men de flesta sitter på olika bord, beror lite på personligheten. Vilka som är roligare om partnern är med och vilka som är helt okej att vara rolig på egen hand. Min mamma och hennes sambo tex är roligare som par då de lyfter varandra än om vi skulle dela på dem. Men vi har bara 35 gäster så det är ju inte så jobbigt att placera, svårast är med de släktingar som vi måste bjuda men som vi kanske egentligen hade tyckt det var rätt trevligt om de inte kom... men vi har bara ett par sådana så vi delar upp dem lite :). 

  • Tessla

    3 Augusti - Mandala - Jönköping
    3 Augusti - lillasofie - Västerås
    3 augusti - Mpta - Bollnäs
    3 augusti - Tessla -Södra Öland
    10 Augusti - Längtandsfull - Göteborg
    10 Augusti - Gumemnuttan - Örebro
    10 Augusti - Karolajia - Stockholm
    10 Augusti - leula - Örebro
    17 Augusti - Aug 2013 - Enköping
    17 Augusti - sommaren13 - Stockholm
    17 Augusti - NinaH - Göteborg
    24 Augusti - Alvstina - Helsingborg
    24 Augusti - Carina 10 - Österlen
    24 Augusti -Soderpling- Stockholm
    31 Augusti - viXan - Ängelholm
    31 Augusti - kj79 - Luleå
    31 Augusti - 1337Lise - Norrköping
    31 August - Wardelli - Rhodos, Grekland
    31 augusti - jenniferochaugust - Stockholm
    31 Augusti -soderpling-Paris
    31 Augusti - johannisen - Vasa, Finland


    Lade till mig själv och NinaH :) 
    imorgon kommer syster och tilllika toastmastern och vi ska ta en total planeringsegenomgång av den 3 augusti ...och lite den 2e också. Bra att ha en eventplanerare till toastmaster :)  
  • Tessla

    Så nu är man gift! Vår dag blev hur bra som helst...precis så avslappnad, mysig och rolig som vi ville...det hjälper att man har hur galna vänner och släktingar som helst. Lycka till alla! Och stressa inte upp er!

  • Tessla

    Inga bilder ännu... lade i från mig mobilen på morgonen och brydde inte mig om att leta upp den sedan... men det kommer...otrolig dag, allt klaffade utom små detaljer som egentligen inte var då viktiga. Min syster som toastmaster och generalkanin var urduktig. Hon skulle kunna arrangera ett os om hon ville.

  • Tessla

    Mitt tips är inte så orginellt men från en kontrollfreak kanske det är mer ovanligt. Delegera och lita på folk! Har ni människor omkring er som ni annars kan stödja er på, så gör det nu också. Har ni folk i omgivningen som är lite av energitjuvar eller mer nervöstlagda, försök ignorerar dem...eller alt få dem engagerade i ngr mindre viktiga detaljer som gör att de är upptagna. Vi ordnar grillning kvällen innan för att våra gäster skulle lära känns varandra och många ville hellre dricka vin och äta korv istället för att blanda sig i hur vi gjorde ordning lokalen. Sist av allt! Bryt i hop och gå vidare...saker och ting kommer att gå fel men det finns alltid en lösning och vissa detaljer ser ens gäster aldrig ändå.

  • Tessla


    Nu äntligen har jag tillgång till dator så jag kan ladda upp en bild från i lördags :)
    Underbar dag, med mkt himmel på Alvaret ...

    Till er som funderar på att hålla tal, GÖR DET! Jag är inte den tuffaste av människor men det kändes så bra att berätta för mina nära och kära hur jag känner för min man! Och jag fick börja så jag kunde slappna av sedan :) Det var inte långt, endast ca 8-10 meningar .... 
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!