• Disa

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Oj, vad långt fram ni alla är i era planeringar :O Vi bestämde datum igår (i samband med att vi bokade kyrka och lokal). Sen är det bara budgeten som är klar i princip. 

    Vi gifter oss den 31e augusti, och jag hade en tanke på att skicka inbjudningarna i juni med osa i juli - är det för sent tro? 

  • Disa
    sofialindkvist skrev 2013-01-11 16:15:03 följande:
    Vi har också bokat 31 aug! :) jag tycker inte det är för sent.... maj -juni tycker jag är lagom... fast vet dem som skickat ett halvår i förväg också Skrattande
    Okej! Ja, det datumet är nog rätt bra :) 
    Såg att en del skickar ut save-the-dates kort, kommer ni också göra det?
    Ett halvår innan känns lite tidigt (tycker jag), men man vill ju att så många som möjligt ska komma. Svårt det här :)
  • Disa

    Funderade på en annan sak!
    Är det mer eller mindre ett "krav" att föräldrarna ska sitta bredvid brudparet? Jag är lite sugen på att ha tärnor och marsalkar där istället - men är det fel?
    Grejen är den att min blivande inte står sin far jätte nära, inget bråk eller så men dom känner knappt varandra. Och hans mamma och pappa går verkligen inte överens, de bråkar om ALLT. Speciellt när hon fått i sig ett glas vin...

    Är det helt fel - och kommer många lägga märke till att föräldrarna inte sitter med vid bordet? De flesta vet ju om situationen, men ändå tråkigt om folk kommer tänka på det...

  • Disa

    Igår var sista datum för OSA, (vi gifter oss sista augusti) sjukt trist att 12 personer av 52 tackade nej :/ Någon annan som hade många som tackade nej?

    Vi valde datumet då vi tänkte att semstertider är slut och att de flesta är hemma, men icke. Nästan alla skulle iväg och resa :S  

  • Disa

    Är så otroligt glad, har nog världens finaste föräldrar i världen! Vi flyttade fårn Island när jag var lite, och släkten har vl dels aldrig riktigt haft tid/pengar att komma och besöka. Och när jag har varit hemma på Island har det alltid varit ganska stelt eftersom jag knappt känner folket.

    Men så åkte jag och min blivande till Island över jul och nyår i vintras och fick bo hos min farfar och hans fru. Vi kom så bra överens och för första gången kändes det som att jag faktiskt hade en mor- eller farförälder.

    Sen visade det sig att han och hans fru inte kunde komma på bröllopet för att dom inte hade råd (efter konkursen 2008 försvann alla hans besparingar och stor del av pensionen samt höjdes räntan sjukt mycket på lägenheten). 

    Jag blev såklart besviken, inte på dom men på hela situationen. Men eftersom jag aldrig haft någon släkting på konfirmationer, födelsedagar, student osv så tänkte jag mest att det blev som vanligt och att det var helt okej ändå. Men sen ringde pappa igår och fråga om vi kunde komma över på kaffe, då gav han mig datorn och sitt american express kort och sa åt mig att köpa en resa till dom!!! :)  

    Bästa bröllopspresenten någonsin!! :) Vet inte varför jag kände för att skriva det här, men har svävat på små moln och min blivande blev nog trött på mitt tjat om hur glad jag är.

  • Disa
    Minna03 skrev 2013-07-02 10:38:17 följande:
    Ja nu börjar man bli lite enrvös...
    Skickade våra inbjudningskort förra veckan...ingen förutom min mamma har tackat ja ingen har ens svarat...hur kommer det sig iof har vi enbart ca 30 bjudna men ändå eller är alla på semester tro...

     
    Första 3 veckorna hade bara 5 par OSAt och sen sista veckan och framförallt sista dagen ramlade resterande in. Och de som inte OSAde ringde vi och smsade.
    Hur lång OSA tid har ni? 
  • Disa
    Elinjz skrev 2013-07-02 15:18:37 följande:
    Hur stora bröllop ska ni ha? och har ni middagen/festen på hotell eller?
    Vi kommer ha ca 50 gäster, catering, fri dricka, osv.
    Jag känner en sminkös och fotograf så där spar vi ju lite pengar.

    Men vi kommer hamna på ca 30-35 000 kr och då har vi inte heller snålat tycker jag.
    Så när ni närmar er 100.000 kr kännet jag som att jag måste ha missat något stort.... :-/
    Oj! Men vad är kuvertpriset på cateringen? Tycker att vi kom billigt undan med 335 kr/pp för trerätters. Men det blir ju ändå runt 15000 kr, sen alkohol på minst 10.000 (köper på systemet) och sen serveringspersonal på 9.000 kr. Så redan där är vi ju uppe i er totala budget....

    Men vad kul om ni kommer undan så billigt! :) 
  • Disa
    Längtandsfull skrev 2013-07-02 16:05:06 följande:
    vad är egentligen ett kuvertpris och vad ingår där?
    Vi har bara en totalsumma från dom. 
    Jadu, det är nog ganska olika vad som ingår i kuvert priset från ställe till ställe. Sen kan man ju välja olika typer av kuvert/paket på olika ställen.
    Men för oss ingår förrätt, huvudrätt och efterrätt i ett kuvert från cateringleverantören. 

    Jag tror det är så i alla fall - någon annan får gärna rätta mig om jag har fel. 
  • Disa
    Längtandsfull skrev 2013-07-02 18:11:04 följande:
    ok men då tan jag ju ta våran totalsumma och dela på så många portioner vi beställt.
    Då blir det 130:- / person = kuvertpris.. Eller??
    Vi har valt förrätt och varmrätt 
    Både ja och nej skulle jag vilja säga. Känner mig lite kluven i denna frågan. Det blir ju kuvertpriset från den leverantören. Men sen tillkommer ju t.ex. alkohol och tårta osv som höjer det totala kuvertpriset. Tror man egentligen oftast pratar om kuvertpris när man har allt från samma leverantör.

    Haha, jag känner mig bara mer och mer snurrig när jag försöker svara och funderar på om jag verkligen har rätt. Om någon annan har ett bättre svar får den gärna hojta till :)
  • Disa

    Vi kommer betala ca 90.000 inkl. en bröllopsresa för ca 17.000 kr. 
    Typ mat för 15.000
    Alkohol för 10.000
    Serveringspersonal 9.000
    Trubadur + sångerska i kyrkan 4.000
    Kläder runt 10.000 (för oss samt brudföljet)
     
    och sen massa annat typ dekorationer, blommor, fotografering osv.
    Vi hade tänkt oss 50.000 innan (exkl. resa) men den idén sprack ganska fort.

  • Disa
    Längtandsfull skrev 2013-07-02 22:44:56 följande:
    Vi skall åka till Turkiet i en vecka på bröllopsresa. Till den finare delen av marmariskusten. Ska bli kul att se om det är så fint som alla säger.. Resan går på totalt 11500:- + fickpengar. Vart ska ni åka och va kostar er resa??
    Okej!
    VI åker till Cypern, 17.000 för all inclusive. Var på samma ställe förra året och vi blev verkligen förälskade i Cypern och hotellet!
    Ayia Napa var väl inget direkt att hurra för kanske, men vi ska åka på lite utflykter som vi önskar oss i gåva :) 
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!