Inlägg från: Nivi och Jesper |Visa alla inlägg
  • Nivi och Jesper

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Jag vet inte om vi har mycket kvar eller lite kvar i vår planering. Mina tjejer har inte hittat sina klänningar(!!). i och med att det är dom som ska bekosta deras kläder så kan jag inte bestämma helt själv. Sen så har jag inte hittat mina skor än och dom måste jag gå in i. Är det någon som har ett förslag på var man kan hitta blåa fina (silkesaktiga) skor med en klack på 7-9 cm?

  • Nivi och Jesper

    RebbecaT: glöm inte bort festprogrammet, eller är det någon i följet som gör eran? Och du har fixat smycken till er själva eller? Ska ni även ge följet någon present?
    Annars tycker jag det verkade som allt är i ordning! :P 

  • Nivi och Jesper

    Soderpling: jadu, kan du tänka dig. Om mindre (?) än 3 månader så är du fru ;)
    Vi hade bokat in 2 datum i kyrkan för första början, eller rättare sagt min fästman hade bokat in 2 datum när han friade. Den 29 juni var första datumet, kan ni tänka er. Jag kunde ha gift mig nästa månad! Men med tanke på att jag är pollenallergiker tidigt på somrarna så valde vi nog rätt tid ;)

  • Nivi och Jesper
    psychosomatic skrev 2013-05-22 20:44:50 följande:
    Ja, allt bröllopsplanerande har verkligen ställt saker i perspektiv. Jag vill ju att hela processen ska vara kul, men jag har definitivt förhårdnat under den här tiden och är inte alls lika tolerant nu. Tråkigt, men hoppas att dagen blir bra iaf!!
    Usch vad tråkigt för er! Som tur är så har vi inte alls många sånna som inte tänker tre gånger innan de pratar. Har haft någon som trodde att man kunde ta med sig +1. Men det löste vi ut och ingen var sur för något. 
    Vissa folk har ingen uppfattning av hur dyrt det lätt blir med bröllop! Sånt ska man inte ens behöva informera. Även antalet med timmar man lägger ner på planeringen har vissa folk svårt att förstå. 
  • Nivi och Jesper
    Fröken Fräken skrev 2013-05-29 13:28:34 följande:
    Exakt! Det är som att gå runt i snygga underklädder. Ingen ser dem, men man vet att de finns där. Då känns livet roligare.
    Håller med er! Jag är fortfarande på jakt efter mina blåa klackskor! Men har inte hittat dom. Snart är det bara 2 månader kvar och jag måste få gå in i dom! :/ Har ni hittat era skor Fröken Fräken och MissFannie?
  • Nivi och Jesper
    Helipa skrev 2013-06-03 17:45:02 följande:
    Hej!

    Jag hoppar också in här, om det är ok :)
    Vi gifter oss den 24 augusti och i helgen skickade vi inbjudningarna så de borde komma fram idag och imorgon. Nu känns det som att det är på riktigt! 
    Jag tyckte att vi var så tidiga med inbjuningar tre månader innan, men vi verkar vara i senaste laget, haha!

    Kyrka är fixat sedan ett år tillbaka, lokal är klar (i m2b's morfars trädgård som ligger nära kyrkan), partytält, bord, stolar, porslin och dukar är klara. Våra kläder är i princip klara (vill nog byta ut skorna), marsalkernas flugor är klara, tärnorna letar klänningar för fullt (vi delar på priset så de får välja själva), sonens kläder är klara, alkohollistan är klar (svärföräldrarna handlar i Tyskland), tårta är i princip klar, likaså smink och hår och fotograf. Nu fattas bara maten och sen att få ihop all logistik, program, arbetsuppgifter, bordsplacering, dekorationer, etc.

    Hur ser era tidsscheman ut? Några fler som ska ha festen utomhus? 

    Sen undrar jag en sak till: ni som har toastmaster/toastmadame, vilket ansvar tar de? och vad är deras vanliga uppgifter? Mer än att hålla ordning på talen? Har varit på två bröllop där toastmastern blev som den traditionella "värden" för festen och inte bara höll ordning på talen utan även på logistiken, personalen, programmet, osv. Är detta standard eller är det för mycket begärt att toastmastern? Kanske man ska vara två då? Hade varit grymt skönt att kunna släppa allt det ansvaret till någon annan...

    Pirrar det lika mycket i era magar som i min? ;) 
    Vi har 2 toastmaster, eller rättare sagt en toastmaster och en toastmadame (de är ett par). Och vi har lagt all ansvar på vad som händer på bröllopsdagen. De koordinerar och håller kontakten med allt och alla när det gäller inne i kyrkan och på festen. På festen är huvuduppgiften talen och maten, för vi ska ha serveringspersonal (2-rätters plus tårta). Jag och m2b ska inte göra någonting förutom att njuta av dagen tillsammans då vi ÄNTLIGEN har blivit man och fru! ååå jag längtar!

    Det är ett stort ansvar och mycket att hålla koll på. Vi ska ut till festlokalen denna helgen och prata med serveringspersonalen och kockarna, även kolla till vad lokalen har att erbjuda för tallrikar, bestick, dekortation och även kolla lite hur vi ska ha borden..

    Då ska våra toastmaster och toastmadame vara med så de kan presentera sig för serveringspersonalen och gå igenom hur de ska arbeta ihop som bäst på bröllopsdagen. Efter detta så förtjänar de en riktig bra present. Har bara inte kommit på med vad. :P 
  • Nivi och Jesper

    inte nog med att jag har problem med att hitta mina skor. Jag trodde vi verkligen hade fixat det med våra toastmaster och madame. Varning för problem!
    Vi har 3 brudtärnor, 3 marskalker och 2 toastmasters. Där 1 från tärnorna studerar i Växjö och 1 av marskalkerna studerar i Karlskrona, medan vi bor i Ängelholm, 2 mil från Helsingborg. Det är väl inte konstigt att man har svårt för att hitta ett gemensamt datum som fungerar för alla? Vi meddelar alla om datumet i god tid, men toastmaste och toastmadame svarar inte. I sista minuten (2 dagar innan) ringer vi dom i panik. För deras uppgifter är lite större i ansvarstagande... Då säger dom att dom inte kan komma för dom ska på middag hos den enes för'äldrar som börjar vid 3 och våran möte började 7... Då blev jag lite sur... för vi hade redan förvarnat dom om hur många vi var och hur mycket ansvar det var att vara toastmaster. Jag sa även att vi ska kunna meddela dom dagen innan i värsta fall och dom ska kunna ställa upp 99% av alla gångerna då. Men nej, då kunde dom inte komma...  Men en utav barnen som var med på den middagen kunde sticka därifrån vid 5 för han skulle iväg med kompisar för att äta tillsammans. Ingen särskild tillfälle för att fira, bara för att träffas... hmmmmmmm. Då är jag arg!

    Nu nyligen så ringer vi dom igen och kollar till. För för snart 3 veckor sen startade vi en facebook sida för alla i bröllopsföljet där vi skrev upp alla datum som var planerade som alla kunde hänga med på, bland annat gårdsbesöket där vi ska ha bröllopsfesten. Där skrev vi upp 2 datum försäkerhetens skull så att de som ville skulle boka upp dom helgerna och främst för toastmaste och madame så att de verkligen skulle vara med. På facebooksidan hade toastmadame skrivit JAAAAA! på datumet för gårdsbesöket. Toastmaster och toastmadame är sambos.

    Vi ska till gården denna helgen och ringde dom igår och kollade av. Nej men då har dom bokat in något annat. De skulle hjälpa andra vänner med renovering av deras hus!!!!!  Nej sa vi då, ni ska med!! 

    USCH! Detta är det värsta som kan hända kan jag tycka. Man lägger allt ansvar på toastmaster och toastmadame på själva bröllopsfesten för att vi ska kunna slappna av och inte tänka på något! Vi hade ett enskilt möte efter första tabben dom gjorde bara för att VERKLIGEN fråga ut dom om dom kan ställa upp trots att vi kommer med en fråga bara dagen innan. DET KÄNNS INTE ALLS BRA NU TYCKER JAG!

    Så jag ringde en utav tärnorna, min syster och rådfrågade henne. Hon kom med ett skitbra förslag enligt mig och min fästman. Mellan vigseln och festen så ska toastmaster och toastmadame fota oss. Så då har vi lagt allt ansvar på min syster och fästmannens kusin på mottagandet av gästerna till gården. Då kan de väl även ta tag i serveringspersonalen i och med dom är först på plats.Och i och med de tar kontakt med dom först så är det väl lika bra att ha den kontakten resterande av kvällen. Så våra toastmaster och madame har förlorat en utav deras viktigaste uppgifter, men OJ vad jag ångrade vårt val av dom!!! Fy för alltså!! 

  • Nivi och Jesper

    Det går inte alls bra med våra toastmaster och toastmadame. Vi var på festgården nyligen och de dök inte upp... serveringspersonalen ville så gärna diskutera hur allt skulle skötas och framför allt veta vilka det var som var toastmaster och toastmadame... såååå pinsamt! :S

  • Nivi och Jesper
    Längtandsfull skrev 2013-06-10 23:59:16 följande:
    Nivi och Jesper : gud va tråkigt och vad fruktansvärt dåligt av dom. Vi hade bytt direkt.
    Det blir nog inte så bra med tanke på deras namn och nummer står på inbjudningskorten... Vet inte alls vad vi ska göra... Vi har haft denna diskussion med dom 2 ggr nu! :s
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!