Inlägg från: psychosomatic |Visa alla inlägg
  • psychosomatic

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Har precis hittat hit till den här tråder. Är också augustibrud. Vi skickade ut våra inbjudningskort tidigare i veckan så de borde ha kommit fram nu idag. Lite pirrigt att se vilka som faktiskt kommer svara att de kommer! :) Har ni skickat ut inbjudningar än? När har ni OSA senast?

  • psychosomatic

    Vi har osa 2a juni, så gästerna får exakt en månad att svara. Det är tillräckligt med tid tycker vi. Gifter oss 3e aug. Det är dessutom en lördag så man behöver inte ta ut ledighet (såvida man inte jobbar på lördagar).

  • psychosomatic
    Augusti13 skrev 2013-05-03 12:07:14 följande:
    Hej och välkommen! Vi skickade för drygt en vecka sedan och satte osa till 28 juni. Gifter oss 10 augusti. Hur gjorde ni då? :)
    Tack! :) Vi skickade ut i tisdags, de kom fram igår 2a maj och osa är 2 juni så det blev exakt en månad. Det var inte planerat men roligt att det blev exakt 2a :)
  • psychosomatic
    Deede skrev 2013-05-04 19:51:38 följande:
    Hur ska ni göra med morgongåva??Har ingen aning om vad jag ska ge och börjar få lite smått panik!! 
    Åhhh jag vet inte heller!!! Jag funderar på en klocka till fästmannen för han gillar klockor, men han har en väldigt specifik smak. Tänk om jag väljer nåt han inte gillar??  Vad kan man annars ge? Förslag?
  • psychosomatic

    Vi fick också hindersprövningen väldigt fort. Inom nån vecka om jag inte minns fel.

    Vi gifter oss nästan 60mil bort och ibland känns det tungt att vara så långt bort. Man kan inte bara bestämma tid när som helst, och vi är ju framförallt inte där särskilt ofta. Våra familjer bor där och vi är ursprungligen därifrån så vi har bestämt att ha brölloppet där men vi kan ju inte åka dit hela tiden. Vi har varit där ett par gånger hittills men det är alltid när det är röda dagar och så för det är då vi kan men då är de flesta ställen stängda pga röda dagar. Förra gången lyckades vi iaf ha ett långt möte med stället där vi ska ha festen och middagen och allt det (maratonmöte på 5h!!) och provfotografering med fotografen. Sen var det en massa springa runt stan som en höna för att få ihop allting. Bokade tid hos frisör, för sminkning, beställde blommor, bokade smekmånad och fixade lite annat smått och gott så det var verkligen ett par produktiva dagar men jisses vad trött man blev alltså. Inte en lugn stund. Jag längtar till smekmånaden bara så man äntligen kan koppla av lite.

    2 veckor kvar till OSA.. Fortfarande massor som inte svarat. Varför väntar folk alltid till sista stunden?

  • psychosomatic
    Aug 2013 skrev 2013-05-20 09:00:21 följande:
    Det är så typiskt folk, som att man är lite viktig och måste vänta tills dess!
    Vet man om att man kommer att gå så kan man ju likaväl svara. Frågan är dom som inte svarar alls räknas dom då som ett nej?
    vi har fått in de flesta svaren från våra gäster 55st kommer än så länge utav 70 och 3 kan inte komma och bara 2 veckor kvar till sista osa så jag känner endå att vi ligger hyffsat bra till.
    Oj det var bra gjort av era gäster! Vissa har ställt frågor som typ får man ta med +1 och så, men sen när vi svarat har de inte svarat tillbaka om de ska komma eller inte. Vad betyder det då? Och ja, de som inte svarar alls tänker vi räkna som nej by default. Vi tänkte ge eftersläntare några dagar, kanske tom upp till en vecka om vi känner oss generösa, men kommer de ännu senare än det så kommer de att få ett "tyvärr så är det försent". Jag vet inte hur det är med er men jag började bröllopsplanerandet väldigt öppen, glad och tålmodig men i takt med att tiden gått och jag sett hur folk betett sig så har jag blivit alltmer.. vad ska man säga.. hård. Det är trots allt vår dag och om vi ska bjuda till fest så får fan folk bete sig som människor också. Man kommer till en gräns då man helt enkelt måste sätta ner foten och säga att nu bestämmer jag att det ska vara såhär. Det känns som att alla ska ha så mycket åsikter hela tiden. Det är väl ändå våran dag och i slutändan så är det ju vi som ska gifta oss.
  • psychosomatic
    jenniferochaugust skrev 2013-05-22 10:10:15 följande:
    Jag känner verkligen igen mig i det du skriver!
    Jag tror vi var lite naiva när vi började planera bröllopet, trodde liksom att det skulle vara glädjefyllt hela vägen, även om vi visste att det skulle bli lite stressigt. Men det har tyvärr kantats av en del besvikelser, folk som inte hört av sig, blivit sura för att vi inte bjudit vissa och så... Det är trist eftersom vi verkligen försökt göra vårt bästa för att det ska bli en underbar dag och för att fira vår kärlek. Vi kan liksom inte göra alla nöjda och jag blev överraskad över hur mycket åsikter folk har om bröllop, att det ska vara på ett visst sätt och att gällande just bröllop är "vett och etikett" otroligt viktigt. Man ska göra si och man ska göra så, man ska bjuda på allt, bjuda alla osv... Och sen har folk inte vett att osa i tid. Riktigt tråkigt! Och jag kommer alltid minnas det och försöka göra mitt bästa som gäst för att vara positiv och glad när jag blir bjuden på framtida bröllop :)
    Ja, allt bröllopsplanerande har verkligen ställt saker i perspektiv. Jag vill ju att hela processen ska vara kul, men jag har definitivt förhårdnat under den här tiden och är inte alls lika tolerant nu. Tråkigt, men hoppas att dagen blir bra iaf!!
  • psychosomatic
    sommaren13 skrev 2013-05-22 15:40:40 följande:
    ÅÅhh idag hittade jag mina smycken på guldfynd, känns så skönt att ha den biten klar. Och dom var så lagom och så jag

    Här kommer bilder.

    Örhängena:


     Halsband:


    Så tjusiga!!
  • psychosomatic
    Sjörå skrev 2013-07-29 15:10:36 följande:

    3 Augusti - jennieG - Borlänge
    3 Augusti - lillasofie - Västerås
    3 augusti - Lmvu- Stockholm


    3 Augusti - Mandala - Jönköping
    3 Augusti - mojo - Västerås
    3 augusti - Mpta - Bollnäs
    3 augusti - Tessla -Södra Öland
    3 augusti- Fröken Finemang, Forshaga 
    10 Augusti- Augusti13 -Stockholm
    10 Augusti - Gumemnuttan - Örebro
    10 Augusti - Karolajia - Stockholm
    10 Augusti - Lakinna - Malmö
    10 Augusti - leula - Örebro
    10 Augusti - Längtandsfull- Göteborg
    10 Augusti - SingingFantacia - Stockholm
    10 Augusti- tess80 Hässleholm
    17 Augusti - Aug 2013 - Enköping
    17 Augusti - NinaH - Göteborg
    17 Augusti- Nivi och Jesper- Allerum, Helsingborg
    17 Augusti - sommaren13 - Stockholm
    17 Augusti- Sjörå - Hällsnäs, Mölnlycke
    24 Augusti - Alvstina - Helsingborg
    24 Augusti - Carina 10 - Österlen
    24 Augusti - Helipa - Bara (Skåne)
    24 Augusti - MissFannie - Helsingborg
    24 Augusti - SaraWHPM - Varberg
    24 Augusti - Soderpling- Stockholm
    31 Augusti - 1337Lise - Norrköping
    31 Augusti - FrökenCitron- Härjedalen
    31 augusti - jenniferochaugust - Stockholm
    31 Augusti - johannisen - Vasa, Finland
    31 Augusti - kj79 - Luleå
    31 Augusti -soderpling-Paris 
    31 Augusti - viXan - Ängelholm
    31 August - Wardelli - Rhodos, Grekland


    31 Augusti - VI20130831 - Kågeröd


    Får inte jag vara med? :(
    Gifter mig i Västerås på lördag (3 aug)
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!