Inlägg från: jennyckbengtsson |Visa alla inlägg
  • jennyckbengtsson

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Mandala skrev 2013-03-05 05:45:13 följande:
    Vi har "designat" vårt i photoshop och min man jobbar på ett tryckeri så han har kunnat be några av hans kollegor (han jobbar inte själv på den avdelningen) att skriva ut på tjockt papper. Det ser helt plötsligt mkt proffsigare ut Vi skriver ut ett papper med fram o baksida i stl C5. Idag ska de skrivas ut! Spännande.
    Ladda ner 30 dagars provverison av indesign eller kanske ännu lättare photoshop elements som är relativt enketl att jobba med. Det hittar du på adobes hemsida. 

    Där kan du jobbamed bilder och text fritt och välja format på dina kort. 
    Vi valde själva att skriva ut på vår laserskrivare hemma men det hänger så klart på hur man vill att designen skall vara och vilken typ av papper. 
    Kankse ni kan anävnda er av ex print24 som brukar ha bra pris på trycksaker och jag har god erfarenhet av dem  när vi tryckt flyers och visitkort.  Dock bör ni nog veta så ni har rätt format etc. Är ni osäkra där kanske det är bättre att gå till ett tryckeri där ni kan få personlig hjälp 

     
  • jennyckbengtsson

    Hej tjejer!

    Har läst många inlägg men tänke att det nu var dags att även skriva. 
    Vi ska gifta oss den 17 augusti och jag insåg nu i helgen att det inte är många veckor kvar! Det är lite galet men väldigt roligt. Igår provdansade vi vår vals. Det var roligt!  Valde en instrumental låt för vi tänkte att texten kan ta mycket av uppmärksamheten från dansen om den är väldigt känslosam. Hur har ni tänkt? Kör ni dans med eller utan sång?

    Vi är nu båda två lite mer avslappnade då möhippan och svensexan är gjorda. Så ni slipper vi vara nervösa varje helg.... Eller hur är det nervöst... 

    Idag skapde jag vårt fotoalbum på Photago.com. Jag kan varmt rekommendera er att göra det för att samla alla foto från bröllopet. Då kan gästerna ladda upp alla foto de tar med sina telefoner och digitalkameor direkt upp i vårt album och vi kan få tillgång till alla foto. Min vänner anävnde detta p åsitt bröllop i maj coh de hade även ett bildspel med alla bilderna på väggen på middagen. det var väldigt effektfullt och roligt. 

    Till en annan fråga jag funderat över. Hur länge kommer ni köra mingel innan middagen? Jag tycker det är väldigt svårt att bedöma vad som är länge eller kort?

     

  • jennyckbengtsson
    sommaren13 skrev 2013-07-18 07:22:22 följande:
    Sitter och försöker beräkna alkoholen...vi har ca 30 st gäster som ska dricka alkohol och vi bjuder på drickan till maten (tre rätters och brudskålen) och sen är det betalbar på kvällen. Några tips? Vi tänkte ha: 3 sorters öl, 2 sorters cider, rött och vitt vin, alkoholfritt såsom fanta, sprite, cola och mineralvatten. Till avec blir det nog ev baileys och nån whisky.
    Det jag fått reda på av de som verkar kunna är att vi bör beäkna följande: 
    1,5 glas vitt vin till förräten (5 glas per 750 ml flaska)
    halvflaska vin till huvudrätten
    6 cel dessetvin per perosn.
    Detta är dock mängde som är beräknade för servering av dryck. 
    Har man törstiga gäster och drickan står på borden kan det gå åt mer. 
    avec är bra att räkna 4or till alla gäster om man häller upp dem . OM gästerna häller upp själv går det troligen åt mer. 

     
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!