Inlägg från: soderpling |Visa alla inlägg
  • soderpling

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Äntligen en tråd som passar mig.

    Jag ska gifta mig den 24/8 i Sverige (det juridiska vigseln) och ha ett bröllop den 31/8 i Svensk kyrka Paris.

    Förra veckan skickades våra inbjudningar ut (utomlands bröllop) och redan har små kommentarer på facebook och sms kommit med hur fina våra inbjudningar blev (är sjukt nöjd).

    Det som är fixat:
    Hotell i Paris
    Hotell på Bröllopsresan
    Min brudklänning och slöja
    Skor till inför den borliga vigseln (ska även användas när våra vänner gifter sig två veckor innan)
    Kyrka och stadshus.
    Rekningsresa till Paris.
    Frisyr för mig på de båda vigslarna.

    Kvar att fixa.
    Festlokal i Paris (här inväntar vi lite svar från våra vänner innan vi bokar)
    Kläder till den blivande maken
    Ring och graveringar.
    Kläder till tärnorna
    Öva mer på frisyren + smink
    Skor till min brudklänning.
    Kläder till den borliga cermonin
    Lokal efter den borliga cermonin i Sverige
    Flyg till Paris + bröllopsresan.
    Träna
    + massor av andra små saker.

    Jag har varit panikslagen i flera veckor kring jul då vi samtidigt som vi höll på att flytta. Börjar känna mig ganska lugn nu.
    Jag ger mig själv några uppgifter varje vecka att fixa. Vid midsommar vill jag att de mesta är klart så att vi bara kan njuta under juli. Augusti är redan fylld av bröllop, motionslopp och annat spännande.

    Denna vecka skall:  Träna och flygen skall bokas.

  • soderpling

    MissFannie:
    Min kompis (som gifter sig 2-3 veckor innan oss) har skickat "spara datum kort".  Jag tycker man kan sattsa pengarna på annat eller bara skicka inbjudningarna lite tidigare.

    Eftersom augusti är en jätte poppis månad att gifta sig i skulle jag skicka ut mina inbjudningskort redan i slutet av februari/ början av mars (om jag gifte mig i Sverige).

    Jag tänker att man redan i början av juni vill ha det mesta under klart/kontroll så att det bara är små saker kvar sedan.

  • soderpling

    Våra inbjudningar är redan ute.

    Vi hade skickat med ett svarskort i våra inbjudningar (allt är beställt från Optimal print) och de senaste dagarna har de legat små kuvert i brevlådan.
    Lite läskigt att öppna dessa och jag försöker analyser vem det är i från redan innan jag öppnat (jag hade fel båda gångerna).
    Vissa av mina närmaste vänner har också redan svarat via sms och twitter.

    Idag ska jag förbi Resia och se vad alla flyg till och från bröllopet och till  bröllopsresan kommer att kosta (det kommer bli en stor flygkaruell av detta).

    Vad har ni andra för planer för bröllopsresan?

  • soderpling

    Efter bröllpet i Paris forsätter vi till Zanzibar (som det är planerat....) och är där ett dag. Eftersom vi åker ner till Paris innan bröllpet är vi borta i nästan 3 veckor totalt.  

  • soderpling

    Hej
    Har en lite fundering.

    I går kom en bröllops inbjudan från en gammal kompis till mig. Vi umgicks en del under några år, vilket var  ca 8 års sedan.  Hon och hennes kille ska nu gifta sig i juni...
    När vi träffas har vi trevligt och jag och hon har pratat lite lätt på facebook kring våra resptive bröllop.

    Hon och hennes man är inte bjudna till vårat och stod aldrig med på någon av våra listor.

    När den blivande maken såg inbjudan var kommentaren " men vilka är de..."
    Jag kommer nog ha ganska många gamla vänner på hennes bröllop (folk som inte är bjudna till mitt) och skulle tycka det var ganska kul att gå. (den blivande maken skulle bara gå för att det skulle se konstigt ut om jag gick själv)

    Vårat bröllop är mycket mindre och endast nära vänner, familj och lite släkt är bjudna samt att vi ska vara i Paris.

    Hur skulle ni gjort, hade ni gått på bröllopet?

  • soderpling

    Tack för alla bra svar och som ni resonerar tänkte jag när vi gjorde vår gästlista. Vilka umgås vi med, vilka tycker vi om.

    Detta par var aldrig på våra listor och jag tänker inte "efter inbjuda" dem (finns ca 20 personer  som är mera aktuella än dem).
    Frågan är, kan jag ändå gå på hennes bröllop?

    Pratade med en av mina tärnor som också är bjudan till detta bröllop (vilket även hon blev lite positivt överaskad av) och hon tyckte vi kunde gå och om någon frågor är det bara att säga att mitt bröllop är mycket mindre (vilket jag tror att det blir).

  • soderpling

    Dagens tråkiga nyhet:
    -Den blivande makens båda systrar kommer nog inte till bröllopet i Paris. Jag och den blivande maken är ganska irreterade över detta. Anledningen.... mellan raderna, snålhet. Båda är ensamstående och jobbar heltid.

    Dagens roliga nyhet
    -Flera vänner än vi trott kommer på bröllopet. De flesta har inte svarat men vi vet att det just nu tittas på flyg samt pusslas med barnvakter och semestrar så att de kan vara med.  
    Ev kommer även den blivande makens moster och ena kusin (vilket vi aldrig trodde när vi skickade inbjudan)

    Jag njuter av de den roliga nyhet och försöker ignorera den dåliga.

    Vill påpeka en sak nu. Vi vill inte ha presenter eller annat, utan vi ser det som en jätte fin present att folk bara är med och delar vår dag.

  • soderpling

    Jennifer och au


    jenniferochaugust skrev 2013-02-11 16:48:00 följande:

    Hejsan på er blivande augustibrudar!


    Jag och min pojkvän kommer att gifta oss den 31 augusti i Sofia kyrka på Södermalm i Stockholm. Efter vigseln har vi hyrt Skärholmens gård, superfin 1700-talsgård (man kan aldrig gissa att den ligger utanför Skärholmen).
    Det här planerandet har nästan tagit kol på mig och jag jobbar ändå som projektledare!
    Vi har blivit besvikna, lurade, stressade, ledsna osv så många gånger under de 2 månader vi planerat bröllopet. Men nu äntligen är allt bestämt! Jag har precis designat klart inbjudningskorten och ikväll ska jag be pojkvännen godkänna dem. Hade hoppats på att de skulle hinna ut till alla hjärtans dag, men det lär ju inte hända :(

    Jag behöver er hjälp!
    Vilka blommor är vackra i augusti! Vi har inget riktigt styrt färgtema, men det blir väl ljusa pasteller typ blå, rosa, grön... Jag ville ju ha pioner, men det går tydligen icke att få tag på i augusti!

    Tack och hej!


    Hotensia som snitt blomma , Dalia, rosor, nejlikor

    Jag var till och med och spanade förra året runt den 31/8 vad det fanns för blommor.
  • soderpling

    Vad roligt för alla er som precis börjat planera. Ni mycket roligt och jobbigt kvar att göra.

    Vi har planerat i över ett år (förlovningen var den 20/1-2012). Vi har ändrat vårt bröllop tre gånger.
    -Vi började med ett bröllop på Utö i Stockholms skärgård (därav bestämdes datumet till 31/8-2013). Efter ett tag börjad inte de kännas rätt. Vi börja försöka anpassa oss efter massor av åsikter.
    - I april förra året började vi boka och planera för bröllop i Stockholm. Allhelgona kyrkan bokades, Herrängens gård i Älvsjö bokades och jag beställde min klänning.
    Sedan kom vi på att vi inte längre gillade det bröllopet och min fästman frågar mig i oktober "är detta ditt dröm bröllop, om det är det så forsätter vi annars tycker jag vi hittar på något annat"
    "nej min dröm är att vi ska gifta oss i Paris"

    Tanken med att gifta sig i Paris var att tona ner förväntningarna. Göra det lite mindre och enklare. Ta det som det kommer... eeeehhh. Jag tror faktiskt vi har lyckats där. Det viktigaste är att jag få vara med min make, våra vänner och att vi har en riktigt rolig dag.

    I dag pratade jag med vår fotograf  och i går beställde jag mina skor.

    I går gick vi igenom gästlistan över vilka som svarat och jag tror att vi kommer att få en fantastiskt rolig dag i Paris.

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!