Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    BT-Veteraner

    snowstars ja om man inte tycker om alkohol så finns ju ingen anledning att dricka det :) 
    Man kan ha precis lika kul nykter som påverkad och det hoppas jag att era gäster kommer att märka :)

    Vår hund är väldigt vår-yster just nu. Han vill inte vara inne, bara ute ute ute...
    Så man får locka med att han kan få "sitta snöret" när man är påväg hem från en promenad och han slår i bromsen eftersom han vet att om man går hem så kanske man måste gå in :P
    I går låg han ute på gräsmattan och solade, samtidigt som han frös så han skakade. Men in skulle han då absolut inte ;)
  • Chicita

    Vad härligt Lenblo :D


    Då börjar det lösa sig lite nu då :) 

    Här har det regnat i 2 dagar och jag börjar bli rätt trött på vädret som inte kan bestämma sig för vår eller vinter :P

  • Chicita

    Sånt där är ju jätteirriterande daniiel 
    Jag skulle nog helt enkelt höra av mig och säga att det nu har gått 3 veckor sen datumet hon hade angett att bilderna skulle vara klara men att du ännu inte sett några bilder. Och att du är beroende av dom för bland annat inbjudningarna. Så om hon kunde få tummen ur så vore det bra :P

  • Chicita

    Tja då hade jag kanske sagt att jag undrade varför det hade tagit 3 veckor längre än hon sagt, och sen sagt att jag ska beställa dopinbjudningar och funderar på om jag skulle beställa från henne om någon av bilderna blev bra, eller beställa andra någon annan stans ifrån :P


    Då kanske hon hade erbjudit rabatt också på dopinbjudningar från henne eftersom det tagit så lång tid för er att få bilderna ;)

  • Chicita

    I dag hade jag mitt andra återbesök efter senaste fotoperationen.


    Läkaren konstaterade att jag är onormalt öm och fortfarande svullen där han gick in för att komma åt att rensa ur leden (lite ovanpå/på utsidan av foten - typ 3-4 fingrar framför fotknölen om man säger så) och att det var något skumt med ömheten och känslorna jag har där han gick in för att avlasta nerven på undersidan av foten.

    Han klämde lite på båda ställena, och konstaterade att jag är mest öm bredvid det ställe han opererade på undersidan av foten.
    Han sa att det finns en liten procent av befolkningen (ovanligt men möjligt) som har typ en delad nerv, eller två nerver i stället för en... eller tja jag förstod inte den biten riktigt... Men i alla fall trodde han att han behövde gå in och avlasta där med, eller i alla fall öppna och kolla vad som hänt. För det känns nästan som om dom skulle ha glömt en nål där. Det sticker, ömmar och käns "vasst".


    Vet inte hur många gånger jag försökt hälla ur en sten ur skon, men det finns ingen sten där :P

    Så nu sitter jag uppsatt på operationslistan, men tidigast efter sommaren så jag inte går miste om den :) 
    Läkaren frågade om jag haft något problem med F-kassan också. Och jag frågade om vad? Jag är ju inte sjukskriven...
    Inte sjukskriven? Men du kan väl inte jobba när du har sådär ont säger han...
    Så om det blir för mycket i sommar så skulle jag höra av mig så skulle han sjukskriva mig. Och det är ju skönt att ha den möjligheten - även om jag helst jobbar :)

  • Chicita
    Lenblo skrev 2014-04-22 21:27:10 följande:
    Chicita: Finns det operationstid finns det hopp. ;) Jag förstår att du helst jobbar, men hade jag haft "en nål i foten" och "sten i skon" hade jag varit glad att kunna sjukskriva mig en anständig period när det bara blir för mycket.

    Klarar du av något inflammationshämmande/avsvällande? Voltaren, Ipren, Treo och liknande?

    Diklofenak brukar jag ta ibland om jag behöver... 
    Men det är ju bara den antiinflammationshämmade effekten jag får ut av tabletter så jag skulle kanske hellre önskat något som bara är för inflammationen om det även hade varit snällare mot magen :) 


    TheD skrev 2014-04-22 21:34:26 följande:

    Chicita - Jag tittade in genom hotellfönstrena men såg dig inte :)


     


    Kom hem idag från västkusten. Fredagen spenderades hemma hos släkt och lördag och söndag var vi i solen hela dagarna så nu har jag färg :D På måndag åkte vi till Gekås och sen var vi i solen en stund. vi hat haft det jätteskönt, vaaarmt och bara lugn och ro. Spelat badminton, promenader och joggingturer.


    Vecka 21 åker jag och lillasyster till London. Examenspresent från syrran och hennes pojkvän :) shoppa examensklänning, gå på musikal och andra roligheter blir det.


    Nej jag har jobbat hela påsken, men i dag var jag ledig :) 

    Åh vad härligt med Londonresa :D
    Jag vill också åka :/

  • Chicita

    snowstars jag har nästan vant mig vid att det ska kännas så här. Just nu är jag mest irriterad över att jag inte kan ha några skor för att jag är så svullen.Och jag har ju inte lust att stå och lägga massa pengar på skor som inte kommer passa när (om) svullnaden försvinner. 

    Vi testade GI här hemma men jag fick inget resultat alls, det vart liksom bara jobbigt när allt var ett sånt projekt med att komma ihåg vad man fick och inte fick äta och dricka. Speciellt om någon kompis ville gå och fika eller liknande...
    Så vi skippade det till slut ;) 


    men vi använder vissa recept fortfarande och jag har dragit ner på bröd och sådana saker :) 

  • Chicita

    daniiel jag har ju haft ont varenda dag sen den 26/6-1996 ;) 
    Så att ha ont är liksom mitt normalstadium. Sen irriterar vissa saker mer än andra och "nya ont" känns mer för dom tar liksom mer plats i medvetandet.
    Här blev jag mest förvånad när doktorn trodde att jag var sjukskriven för att jag hade så ont (att jag reagerade så när han klämde på foten), för annars brukar läkarna istället inte förstå att jag har ont eftersom jag inte sitter och klagar och grinar av smärta hela tiden.
    Så det var en ny erfarenhet för mig :) 

    Varför inte bara ta ett vanligt kort på barnen... hemma... 


    Eller kanske bara deras händer i varandra eller något sånt? 
    Det behöver inte vara så avancerat - det enkla är oftast finast ändå :) 
    Ni hade vunnit den där fotograferingen va? 
    I så fall var det ju i alla fall tur i oturen att ni inte har betalt för det.
    Jag skulle nog ha typ letat upp henne på FB eller liknande och skrivit öppet på hennes sida att du har väntat mer än en månad efter senaste datumet hon lovade dig bilderna och fråga om du inte kommer att få några. 


    Du behöver ju inte skriva det dumt eller elakt, men öppet...
    På så sätt sätter du ju press på henne eftersom det ju inte är så bra reklam :) 

  • Chicita
    Lenblo skrev 2014-04-24 11:53:30 följande:
    Det har faktiskt funnits en selektiv smärt/inflammationshämmare (cox 2-hämmare, Vioxx) och alla trodde då att vi äntligen hade något vi kunde ge till alla sköra gamlingar och övriga med känslig mage. Tills gamlingarna började få fler hjärtinfarkter... Nu är väl risken att få hjärtinfarkt för en ungdom som du inte särskilt stor ens med Vioxx, men de drog in preparatet helt och letar vidare. :(

    Du kan inte knapra Diklofenak regelbundet och grogga med Omeprazol? Det är en rätt vanlig kombination.

    Själv tänkte jag ta en 10-dagars Diklofenakkur för mitt tumonda som jag misstänker är en seninflammation. Blir det inte bättre får jag väl gå till en läkare. =)
    Ungdom... jo jag tackar :D ;) 
    Hoppas dom hittar något längre fram i alla fall.

    Jag har läst så mycket negativt om långvarigt användande av omeprazol, Ranitidin och liknande tabletter så det känns inte så lockande att ta dom regelbundet och långvarigt.
    Men jag brukar ta diklofenak som en kur ett par dagar i alla fall ibland om det känns som om det behövs...
Svar på tråden BT-Veteraner