Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    BT-Veteraner

    Inspirerad av Minuz viktväktartråd, tar jag nu och traskar ut till stallet och ser till att få lite konditionsträning (dvs mockning och promenad med häst).

    Jag var ju och red på ridskolan i måndags, attans vad kul det var! Fick en bjässe på 185 cm, tack o lov att de hade pall! Har lite ont i rumpan och ljumskarna nu, men det gör inget för det var så jääääääääää-la kul att rida igen!!!   

  • Darling Daisy

    Vad kul det låter med nya jobbet, Chicita!

    Nu ska jag till stan och shoppa spackel, ska tapetsera om ett rum och måste nog, tyvärr, göra en del underarbete först. Blä. Men det blir ju snyggt till slut, så får tänka på det när jag slipar o spacklar

     

  • Darling Daisy

    Jag har oftast sköna jumpaskor/promenadskor hemma. Om jag är i stallet har jag stålhätteskor. Om jag ska bort eller in till "stan" åker nåt snyggare på (=skor som inte har varit i stallet ). Oftast utan klack. På sommaren ofta sandaler.
    Äger inga converse  

    Har varit och ridit ikväll. Shit, vad kul det är!!

    Imorgon ska jag till Göteborg på seminarium om Grön hälsa, grön omsorg och grön rehab. Det ska bli jätteintressant och spännande. Får gå upp ganska tidigt bara, ska åka vid 05.15 typ.. Urr, sovdags nu!  

  • Darling Daisy

    Lycka till med allt i butiken idag, Chicita! Det går säkert jättebra! Ni får säkert göra nån kompromiss om det är mycket folk, då kan  ni ju liksom inte stå o köa med kunderna. En dag med normalt antal kunder är det ju jättetrevligt att få den sortens service som cheferna vill

  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-08-28 09:54:25 följande:
    Jag brukar använda Reebok Freestyle, men nu är det dags att köpa nya och jag tvekar på om jag ska köpa ett nytt par såna eller välja något annat. Haha men va? Äger du inga converse? Jisses, jag trodde alla hade minst två par ;P

    Vad är grön hälsa, omsorg och rehab? Alltså vad handlar det om? :) Hoppas du fick sova ordenligt, hua för att stiga upp den tiden! Och hoppas att dagen blir intressant och rolig :)
    Hihi, nej jag har inte haft några converse sen åttiotalet (usch, nu känner jag mig gammal ). Då kallades de inte ens för converse, utan basketkängor!

    Grön hälsa/rehab/omsorg är hälsofrämjande verksamhet i lantlig miljö. Tex kan personer med funktionshinder få vara på en bondgård istället för att vara på den vanliga dagliga verksamheten (dagcenter, väva, räkna skruvar, snickra fågelholkar osv). 
    Djur och natur har ofta en god effekt på olika sjukdomstillstånd. Äldre som får vara ute i trädgården blir piggare, tidigt dementa skjuter upp sitt behov av sjukhusvistelse, de som använder sömnmedel kan ofta minska sina doser tex.
    Jag tycker att det är ett jätteintressant område och skulle i framtiden vilja starta en sån verksamhet.
  • Darling Daisy
    Chicita skrev 2012-08-30 08:15:07 följande:
    Ja det löser sig säkert Darling Daisy Glad

    Normalt sett arbetar vi ju helt själva, så då blir det ju aldrig någon kö i kassan.
    Eller tja kö kan det väl ändå bli i kassan, men inte av säljarna Flört 
    Hihi, jag flinade glatt åt bilden av en jättelång kö bestående av säljare och ingen som tar kassan

    Hoppas dagen blir kanonbra i alla fall!
  • Darling Daisy

    Oh, vad roligt, Chicita!! Tänkte på dig här i eftermiddags
    Jag har varit i några av kedjans butiker och de hade riktigt snygga och bra kläder. Kul med snygga kläder för lite större kvinns...

    Jag och mannen kom att prata lite om medeltidsveckan i Visby.
    Du, som är expert, hur är det att vara där?
    Vi har aldrig varit där, men jag har velat åka i många år.  

  • Darling Daisy

    Tack för länken Chicita, ska kolla!

    Finns det nån webshop för oss som inte har nån butik i närheten? Jag skulle verkligen behöva ett par jeans som sitter bra...

    Nikkita: vad kul med huset! Jag håller tummarna för att ni får det, fort och billigt!  

  • Darling Daisy

    Tack för extrahjälpen m jeansen, Chicita. Kikade på den danska webshopen, och det är mycket snyggt!

    Ikväll kommer en kompis på lite besök, ska bli kul Maken nattar för tillfället dottern och jag städar... eller hrm, hamnade visst här.... ojsan! Bäst att jag fortsätter röja, så det är klart när besöket kommer!

    Tjingeling på er! Trevlig kväll!

  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-09-03 10:38:10 följande:
    Ikväll ska jag läsa ikapp lite här, hinner tyvärr inte nu. Är bara så glad och måste dela med mig :)

    Så har dagen äntligen kommit. Efter sitt, ligg, kryp, stå, hoppa, dansa, vänta osv, så bemästrar världens bästa Stella även vacker tass! :D Jag stolt ända ut i fingerspetsarna! Vårat lilla gullegryn ♥


    Jisses, så söt hon är!!
  • Darling Daisy

    Daniiel:
    Vad skönt att det såg bra ut med dotterns prover!! Blev lite nervös när jag läste att ni varit på sjukhuset i gaffeltråden,  visste inte om det var normal kontroll eller något allvarligare.
    Hoppas att ni får igenom vårdbidraget också, det är ju för konstiga regler de har på fk....

    Själv har jag varit på en jobbintervju idag. Det är ett roligt jobb inom "mitt" område, så jag hoppas att jag skötte mig bra på intervjun. Imorgon ska jag hoppa in som extrahjälp på en restaurang, något som jag aldrig gjort förut. Det ska verkligen bli spännande Hoppas jag får sköta salladen, gurka o tomat fixar jag i alla fall. Värre med de stora ugnarna och kokkärlen

    Nu ska jag ut o ta en liten tur med hästen innan solen försvinner helt (det börjar bli mörka höstkvällar nu... blää).

     

  • Darling Daisy
    Chicita skrev 2012-09-06 17:15:39 följande:
    Jaha... Läkarna trodde inte på MS som tur var. Dom pratade om Menieres men la ner den teorin så fort dom insåg att mina skov kan vara flera månader och inte bara 4-5 timmar som ett anfall av Menieres är.

    Jag ska tillbaka för magnetkameraröntgen för säkerhets skull.
    Och jag har fått ett nervgift (liknande botox) insprutat i nackmusklerna pga att yrseln KAN komma från nacken och dom vill försöka utesluta det genom att tvinga musklerna att slappna av.

    Men vi vet alltså fortfarande inte vad problemet är...
    Vad skönt att det inte verkar vara MS, men vad tråkigt att de fortfarande inte vet! Hoppas att de snart hittar någon förklaring till dina problem!
  • Darling Daisy

    Nu har jag överlevt tre dagar på mitt extrajobb i restaurangkök! Det är riktigt kul! Lite ovant, så klart, och lite stressigt, men jätterara kollegor och kunder. 
    Ska jobba den här veckan och några dagar nästa vecka. Sen ska jag börja på mitt nya heltidsjobb
    Har fått ett nytt jobb som handläggare på en myndighet, det ska bli jätteroligt och spännande. 

    Chicita: jag tror att det stämmer med att många handlade under öppningsdagarna och nu känner sig lite "mätta" på butiken. De kommer nog tillbaka om ett litet tag, då hösten har kommit ordentligt. (fast ni har kanske mer höst där uppe än vi har redan?) 
    Här i Jönköpings län regnar det mycket, men ibland är det faktiskt sol Är väl ca 15-18 grader varmt på dagarna.

    Är det nån som har läst "Fifty shades of grey" (Femtio nyanser av honom)?  

  • Darling Daisy

    Ja, jag hoppas att det är så trevligt som det verkade vid intervjun!

    Boken är typ som modern tantsnusklitteratur Jag läste den för att en kompis bad mig, men har inte bestämt mig om jag gillade den eller inte.  Den handlar om en ung tjej som träffar en rik kille med bd/sm-intresse. Hon blir kär och han vill dominera henne. Sen har de sex..., igen och igen och igen... Det är typ hela handlingen, för personerna är inte så särskilt djupt porträtterade!

  • Darling Daisy

    Tjaa, som sagt, har inte bestämt mig för om den är värd att läsa eller inte...

    Jag gillar annars också mest fantasy och deckare. Terry Pratchetts böcker är nog absoluta favoriterna, de är så underbart skruvade. Har hans senaste på väg hem från bokhandeln.
    Gillar förvisso också viss chic-lit, men då ska det vara lite intelligentare än den här "50 shades.." boken.

     

  • Darling Daisy

    Jag läste någon eller några av Kerrs böcker för måååånga år sen, men hade, som du skrev, svårt att komma in i dem. Gav tyvärr upp ganska snart. 
    Robert Jordan har jag nog läst de fem-sex första av, men gav också upp dem efter ett tag. Det var lite jobbigt att behöva vänta på nästa bok, jag glömde ju bort vad som hade hänt

    I chiclit-genren gillar jag en tokrolig light-deckarserie av Janet Evanovich. Den är nog eg ganska simpel, men jag skrattar mig tårögd varje gång jag öppnar en av hennes böcker. De heter något med "byte" på svenska, "lätt byte", "snabbt byte", "svårfångat byte" osv.

  • Darling Daisy

    Sara: Visst är Evanovich böcker roliga! Jag har läst de som finns på svenska, men får nog ge mig på de engelska för att få läsa vidare.
    Tror att jag har läst några av Voigt och om jag minns rätt så gillade jag dem.

    Jag gillar också att läsa på engelska (om det är originalspråket), ibland flyter språket lättare då. Pratchetts böcker förlorar lite i översättning eftersom han har så vansinnigt många ordvitsar med i sina böcker. Men som merit måste jag sätta upp att jag faktiskt läst flera skivvärldsböcker på tyska, det ni!  

    Jag håller med er, Chicita och Nikkita. Böcker är fantastiska, både för att peppa en när man är lite nere och för att få smita undan verkligheten ibland.

    Apropå Tolkien: tycker ni att sagan om ringen-filmerna gör böckerna rättvisa?  

  • Darling Daisy

    Haha, googlade Cyntia Voigt och det var ju min gamla favvoförfattare från högstadiet!'
    Jag fullkomligen ääääälskade hennes Långa vägen hem-böcker och läste också många andra av hennes ungdomsböcker på den gamla goda tiden.

    Och apropå långa vägen hem: Rickard Adams bok om kaninerna: Den långa flykten. Den är riktigt, riktigt bra!!!

  • Darling Daisy

    Jag läste faktiskt om narnia-böckerna för några år sedan. Jag blev lite förvånad över att de var så korta, jag mindes de som jättelånga, fantastiska böcker som jag drömde mig bort i hela sommarlovet. De är fortfarande fantastiska, men mycket kortare än jag mindes.
    Jag läste också om Kulla Gulla-böckerna i vuxen ålder. Upplevde lite samma sak där: "var de verkligen så här simpla/korta?" Jag hade för mig att det var riktiga tjocka monsterverk  

    Fast det att man som tonåring kunde läsa en (relativt) kort bok och fullständigt försvinna in i en annan värld (som uppfattades som ett antal hundra sidor till), måste ju vara ett gott betyg på boken. Författaren har ju verkligen lyckats att skapa en värld där läsaren kan drömma sig bort och själv skapa bilder.

    Jag gillar också sagan om ringen-filmerna. Framför allt älskar jag vyerna: den fantastiska naturen och byggnaderna. Jag vet att inte Rivendell och alla andra ställen finns på riktigt, men det är sååååå vackert gjort!
    Jag kvider lite varje gång jag ser de snidade stolparna i Edoras kungliga stall.... Varför ser mitt stall inte ut så?
    Och musiken är ju också otroligt bra anpassad till filmerna. 

  • Darling Daisy
    Chicita skrev 2012-09-12 21:14:01 följande:
    Om jag har tid så läser jag 1 bok om dagen... Vilket blir lite dyrt om man som jag gärna vill ha nya böcker och gärna hårda pärmar Oskyldig

    Jag läste ut Harry Potter (bok 4) över en natt, för den jag lånade boken av ville ha tillbaka den dagen därpå (han hade lovat att låna ut den till sin flickvän och jag ville inte vänta nån månad på att få läsa den och just då hade jag inte råd att köpa boken själv)...
    Han trodde inte att jag hade läst den, så jag fick förhör på den när jag lämnade tillbaka den *hihi* 
    Hihi, jag kan också sträckläsa böcker - om det finns tid (vilket inte är så ofta nu när jag har fått barn). Fast om det är en riktigt bra bok, så kan jag läsa länge på kvällen/natten. Inte så smart när man måste gå upp till jobbet som vanligt dagen efter Vår dotter är dessutom en sån som vaknar samma tid (mellan kl 06-07) varje dag, oavsett om det är helg eller vardag, så sovmorgon är ett numera okänt begrepp
Svar på tråden BT-Veteraner