Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Niini skrev 2012-08-08 19:11:58 följande:
    Skitsnygg klänning! :)
    iSusanna skrev 2012-08-08 19:22:02 följande:
    Söt som socker!  Och vilket fynd!  Kul att fira bröllopsdag sådär. Man kanske skulle hitta på något när det blir dags...
    Själv ska jag på bröllop om två veckor och hittade den här klänningen:  (matchar upp med guldskor & -örhängen)
    Var maken som fick tycka till för en gångs skull, hihi. Jag själv var inne på en lila (som vanligt).


    Tack :) Ja, det var maken som tvingade mig att pröva den. Jag brukar inte köpa så korta eller tighta kläder, jag känner mig inte riktigt bekväm i det när jag är så tjock som nu. Den där klänningen var dock söt och jag såg inte ut som en köttbulle i den, så med tanke på priset och tidspressen.. så fick den följa med hem :P

    iSusanna, vilken fin klänning :) Skitsnyggt med blommorna! Kommer nog bli väldigt fin ihop med guldiga accessoarer.
  • daniiel
    knyttan skrev 2012-08-08 21:30:27 följande:
    Nej jag håller absolut med, så små barn som 1-2 åringar har nog ingen nytta av att vara på dagis många och långa timmar. Men precis som du säger så tror jag det blir viktigare ju äldre de blir. Sen tror jag att de flesta föräldrar har någon lösning, åtminstone under småbarnsåren, fram till kanske ca 5 år, så att barnen inte är så många timmar på dagis, antingen om den ena har gått ner i tid, eller om man jobbar "om varandra" eller hur man nu löser det, tror inte det är så jättevanligt att barn är verkligen heltid-heltid på dagis, ingen som jag känner har det så iaf?

    iSusanna: Skitsnygg klänning!!! Får man fråga vart du hittat den?
    Då är vi rörande överens :) haha

    Då har dom du känner väldigt tur, för de flesta vi känner har barnen heltid-heltid på dagis. Båda föräldrarna måste jobba heltid för att få ekonomin att funka. Då blir det väldigt långa dagar på dagis, tyvärr. Speciellt när det är så långa avstånd som här också. Föräldrarna kanske jobbar 2-3-4-5 mil (eller mer) från hemmet, åt varsitt håll, och dagis ligger ju då i mitten. Då ska ju även transportsträckan till och från jobbet räknas in i dagistiden. Alla barnen, som inte hade en förälder som var arbetslös eller föräldraledig, på båda dagis som min dotter gått på har haft det så.
  • daniiel

    Det var soool, sol, sol hela dagen lång igår och jag stod 10 timmar i köket och lagade mat :P Vi hämtade på kvällen upp nyckeln till lokalen där vi ska vara ikväll, men tror ni det gick att låsa upp? Nej! Paniken började smått infinna sig, hur ska vi hitta någon annanstans att vara på mindre än ett dygn? Nåja, efter ett par timmar hade vaktmästaren bytt lås och nu funkar det :)

    Idag skiner solen också, men jag ska göra klart det sista med maten, stryka alla dukar och fixa det sista som ska göras, tex blommor, musiken osv.

    Woho, ikväll firar vi ett år som gifta och det kommer bli skitkul! :D Lite mysigt också att den riktiga bröllopsdagen är på måndag, så den får vi helt för oss själva :)

    Hoppas att ni alla får en underbar helg! :)


  • daniiel

    Kvällen igår blev väldigt lyckad, nästan all mat tog slut och alla sa att det var jättegott. Vi skrattade, lekte, dansade och roade oss förbi midnatt. Sedan var det städning av lokalen och hem och stupa i säng :P Vi var hemma vid 02.00 iaf :) Idag är jag supertrött och har knappt orkat mig upp ur soffan. Tror att en förkylning börjar smyga sig på också, hua.

    Nikkita - Vad roligt med husvisningar! :) Berätta gärna hur det har gått, om ni föll för något eller om ni ska leta vidare :)

    1700tal - Vad mysigt med en kolonilott :) Har ni skjutit upp husletandet ett tag nu eller? Väldigt tråkigt att det blev som det blev med huset där.

    Hus är något som vi drömmer om också. Jag håller alla tummar och tår för att vi ska få flytta till vårt drömområde inom 1-2år åtminstone :D Tyvärr blir det ett hus som är i minsta laget och med en hel del renoveringsbehov, meeen.. det blir ett hus åtminstone :) Är väldigt less på lägenheten!

  • daniiel
    Chicita - Men fy, vilken otur! Det ser inte alls trevligt ut, så jag förstår att du har ont, men jag hoppas att inte knäet farit så illa ändå. Håller med om att det inte ger så mkt, tyvärr, att åka till läkaren heller. Det låter ju dock bra att du blev nöjd med håret :)
  • daniiel

    Jag har bara sett snuttar av ett par avsnitt av det där "Once upon a time", är det bra? Jag har inte riktigt förstått vad det handlar om?

    Själv väntar jag på säsongsstart i USA på 12 andra serier :P Längtar till september och oktober! Försöker hitta andra serier att plöja igenom medan jag väntar.

    Idag ska vi på skolan och hälsa på, för nästa vecka börjar dottern förskoleklass. Det känns jättekonstigt att lämna av henne på storskolan :P Jisses, vad tiden går fort...


  • daniiel

    Hehe det låter alldeles lagom för mig med :) Jag har väldigt svårt för skräckfilmer och serier också, utan ser mest komedier, draman och romantiska saker. Maken däremot älskar skräck och sånt. Vi båda älskar dock sagor. Det där låter ju alltså som en serie som vi båda skulle kunna uppskatta :)

    Oooouuuh... idag är det varmt! Vilken vecka.. bästa veckan (om man vill ha sol och varmt) på hela sommaren. I afton har vi haft "poolparty" här hemma. Det bor två till barnfamiljer i huset, så alla barnen samlades och badade i en sån liten barnpool. Oj, så kul de hade det :)

    Och jag har kommit in på två kurser på VUX den här terminen. Pang, bom. Jag sökte igår, fick antagningsbeskedet via sms idag och börjar imorgon. En datakurs som heter "information och kommunikation" och en kurs som heter "juridik & privatjuridik". Båda är på 100 poäng. Ska bli spännande att få se schemat imorgon, om det funkar att läsa båda eller om jag måste välja en av dom. Jag är sjukt less på att sitta i skolbänken nu, men till nästa sommar är jag klar! Om allt går enligt planerna :P

  • daniiel

    Haha ja, jag blev väldigt skoltrött i gymnasiet, så jag gick inte på så många lektioner och sedan blev jag gravid och fick barn. Har tragglat med att göra klart gymnasiet nu i ca 4år, så skönt att se ett slut :) Jag tycker dock inte om att jag inte kan läsa de kurser jag vill för att kursutbudet här är så dåligt. Det ger mig ju mindre chans att faktiskt få bra betyg dessutom.

    Men du har klarat dig utan slutbetyg från gymnasiet då Chicita?

    Pffft... jag struntar helt i att jag är en partypooper, alla vet redan att om jag är med, så blir det ingen skräckfilm. Punkt slut! Jag börjar faktiskt må riktigt dåligt när jag ser sådant och jag tänker inte må dåligt bara för att andra ska få se lite underhållning som de kan se en annan gång. Jag är en riktig tjej på så sätt, för jag tycker främst om komedier, romantiska komedier och romantiska draman :P Maken gillar som sagt skräckfilm, så han och ett par av hans kompisar brukar ha sina egna filmkvällar, så jag slipper :)

    DD - Vad roligt (och lite jobbigt kanske?) att bygga ut :) Vad är det ni tänkt bygga?


  • daniiel

    Så det pratas skola.. det där med matte-analfabet känner jag igen mig i. Jag har jättesvårt för matte. Jag har gjort 4 försök att läsa MaB, men det går inte. Jag har inget intresse heller, tycker det är skittråkigt. Beror nog väldigt mkt på att jag inte förstår det alls.

    Håller med om att det ofta skylls på läraren och det är nog för att det är enklast så. Alla vill hitta en syndabock, men inte vara den själv, så läraren får nog ofta "ställa upp". Jag har stött på väldigt bra lärare och sämre lärare, enligt mitt tycke, men sedan kan det ju vara andra som tycker precis tvärtom. Som i allt när man har med människor att göra, så kan man inte förstå alla och precis som ni säger, så passar inte alla inlärningsmetoder alla människor. Det kan bli krockar, utan att varken lärare eller elev är dålig egentligen. Det är synd.

    Nu ska jag läsa en 100 poängskurs i affärs- och privatjuridik. Det känns som ett ämne som passar mig bättre än matte, så jag håller tummarna :) Tycker dock det är lite tråkigt, för VUX här satsat främst på sådana ämnen som matte, fysik, natur, kemi, biologi osv. Det är nog för att LTU har några utbildningar här och UMU har vårdutbildningar. Men för mig som inte är intresserad av tekniska- eller vårdutbildningar samt har väldigt svårt för de ämnena, så är det svårt att läsa på VUX. Jag behöver poängen för ett slutbetyg och jag vill ju gärna kunna få bra betyg för min egen skull sedan, vilket blir i stort sett omöjligt i alla de ämnena. Hade de istället haft samhälls, historia, religion, svenska på högre nivå osv, då hade jag haft en chans att göra bra ifrån mig :)


Svar på tråden BT-Veteraner