Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    BT-Veteraner

    Nja, jag håller mig på marken tills de är stadiga. Sen väger jag alldeles för mycket nu, det är inte sjysst att slänga upp mig på unghästarna. Och så har jag inte ridit aktivt på ca 4 år, så balansen är inte på topp heller. 

    Fina ursäkter, va? (sanningen är nog helt enkelt att jag är för feg)

    Fast nu är jag på gång med igångsättning av både mig och fyraåringen, så snart är jag i full ridfart igen! Jag saknar ridningen, det är så härligt när man får hästen att göra det man vill med små fina hjälper! 

    Treåringen som ska iväg på inridning nu är min egna uppfödning och den femte generationen i familjen. Min pappa fick hennes mormors mormor när han var 11 år. Det är roligt att känna till alla stona bakåt. 

  • Darling Daisy

    Skönt att se att det är fler som inte klarar av skräckfilmer. Jag är likadan. Gillar actionfilmer (så länge inte djur eller barn far illa...), komedier och vissa draman. 

    Vad kul att du kommit in på kurserna, Daniiel! Skönt att du snart är färdig nu!

    Nu ska mannen och jag skissa på vårt (ev) utbygge. Vi är överens om att det måste ske, men frågan är väl bara när och för vilka pengar  

  • Darling Daisy

    Huvva, vilken otur du måste ha haft med dina skolor Chicita! (och ja, jag hoppas att det är otur, för alla skolor kan väl knappast vara så kassa?!) Jag häpnar över din fordonslärares beteende, vilken jubelidiot!!!!

    Tyvärr känner jag igen en del från min skolgång. Jag och två till i klassen blev också mobbade på låg/mellanstadiet. Även vi fick höra att det var oss det var fel på och inte mobbaren. SÅ sjukt! Tack o lov att min mamma stred för mig, det blev bättre.( Sen hade jag bra kompisar också, så jag var aldrig helt ensam.)
     Jag kommer fortfarande ihåg hur skönt det var när killen som ledde mobbingen flyttade på våren i sexan. Vilken lättnad att veta att den drivande personen inte skulle följa med till högstadiet. Vi kunde liksom börja om lite på nytt då, ny klass och utan den värsta killen. Det blev så mycket bättre då, typ helt normalt

    Nu när jag har jobbat som lärare har jag tack o lov inte sett några riktiga rötägg bland mina kollegor, men tyvärr så finns de säkert här och var. Precis som vårdpersonal, som vi diskuterade för någon vecka sen, så är en del lärare på helt fel jobb. 

  • Darling Daisy

    Nikkita:
    känner också igen mig i det med matten.
    Jag har inte haft jättesvårt för matte, men inte heller jättelätt. Likadant med fysik. Det var halvsvårt i högstadiet och ganska svårt i gymnasiet (jag gick naturvetenskapligt program). Jag hade oftast 4or på proven, men det var pga mycket plugg och inte "äkta förståelse".

    Så helt plötsligt smällde jag till med en femma på ett prov och tyckte att det var plättlätt. Jag minns hur arg jag var över att jag under alla år fått itutat mig att fysik var svårt, varför hade inte lärarna kunnat förklara på fler sätt? Om lärarna hade kunnat förklara bättre och framförallt fått mig att tro på min egen förmåga så hade jag förmodligen inte satt upp mentala spärrar för ämnet och därmed lyckats bättre.

    Det som kännetecknar en bra lärare är, enligt mig, förmågan att förklara begrepp på olika sätt. Allt för att få så många elever  som möjligt att förstå. Läraren måste inse att alla lär sig på olika sätt och försöka ge alla olika inlärningssätt utrymme i undervisningen. Detta är svårt, skitsvårt, men varje lärare borde åtminstone försöka!
     

  • Darling Daisy

    Knyttan:
    Jag håller med dig om att det  är lätt att ge läraren skulden för dåliga studieresultat och att det verkar vara lite på modet. Det är självklart inte okej att förvänta sig att läraren ska fixa allt för eleven, eleven själv måste ju göra sin del, precis som du skriver!
    Din liknelse med maratonloppet är bra. Man måste ju hjälpa eleverna så mycket man kan, men i slutändan väljer de ju själva om de kommer att prestera något alls. 

    Men för att underlätta för eleverna så måste lärarna försöka tillgodose allas olika inlärningsbehov. Det är det jag menar med att läraren bör variera sin undervisning. Allt för många lärare kör med samma grej hela tiden, tex "stå vid tavlan och prata", "visa powerpoints", "räkna exempel på tavlan". I såna klasser kan det ju vara helt kört för elever som har en annan inlärningsmetod än den läraren erbjuder. 
    Skräckexemplet är en lärare som hade samma overheadbilder sen typ  20 år tillbaka.... Yejjjj, vad inspirerande och aktuell den undervisningen kändes!

    Nu ska jag ge mig på att sylta squash, det ni! (har aldrig gjort det förut, så det här kan bli spännande!)

  • Darling Daisy

    Håller med er om det fortsatta lärarsnacket! Vilka kloka själar det samlats här inne

    Nu har jag inhandlat syltburkar för ett helt regimente, tror jag. Nu ska jag bara till affären och skaffa lite ättika och andra roligheter för att få till mina husmorsprojekt

    Chicita; så får du ju inte skriva. Jag blir ju jättenyfiken  

  • Darling Daisy

    Hihi, mina husmorsprojekt består bara av lite inläggningar av grönsaker  
    Ska försöka sylta squash, lägga in gurka och göra krusbärsmarmelad.
    Inte så jättespännande, men för mig som aldrig gjort det  förut blir det kul och avancerat.

  • Darling Daisy

    Chicita: det låter som om du behöver sova lite nu!
    Vad är det för jobb du ska börja på? 

    Lycka till, TheD och alla andra som börjar skolan nu!

  • Darling Daisy

    Är det nån som har något bra tips på vart man kan åka om man skulle vilja åka och bada med dottern, 3 år, i höst?
    Antingen till något barnvänligt familje/äventyrsbad inom Sverige eller till något annat land där det är sisådär 25 grader varmt i oktober.
    Önskemål: barnvänligt, badvänligt, inga terrordåd, inte allt för lång restid, sjysst mat, ja och så gärna gratis, typ.

  • Darling Daisy

    Tack för tipset, Nikkita! Det såg ju jättehärligt ut. Ska undersöka vidare.

    Fler tips? 

Svar på tråden BT-Veteraner