• Chicita

    BT-Veteraner

    Känner att jag saknar nånstans att bara snacka om allt mellan himmel och jord med alla trevliga människor som varit här länge. Och som alltså redan är gifta...
    Inte om något speciellt ämne utan bara prata.
    Ett ställe att umgås, att kanske ta en cyberfika, bestämma träff eller bara "vara".
    En plats att prata om jobb, hundar, gymmet, bil, hus och hem osv...

    Jag har sett att det finns trådar där det pratas om barn och familj.
    Men när man inte har barn så känns det inte som rätt ställe att hänga. Även om man säkert skulle vara välkommen. Jag vill inte förbjuda barnprat här, men det är alltså inte så att man "måste" ha barn för att få vara med och prata.

    Skulle gärna se att vi undviker bröllopsämnen så det här inte blir en "fråga dom gifta-tråden".
     

  • Svar på tråden BT-Veteraner
  • TheD
    Chicita skrev 2012-08-16 22:48:17 följande:
    Jag missade att du hade skrivit om 9:an. Jag sluddrade genom inläggen och såg att Nikkita skrev det :)

    Haha, Borlänge...vill du verkligen få en kommentar om Borlänge från en som bor i Falun :p
  • Chicita
    TheD skrev 2012-08-16 22:50:26 följande:
    Haha, Borlänge...vill du verkligen få en kommentar om Borlänge från en som bor i Falun :p
    Jag trodde kriget mellan städerna var över på 90-talet Tungan ute
  • TheD
    Chicita skrev 2012-08-16 22:51:57 följande:
    Jag trodde kriget mellan städerna var över på 90-talet Tungan ute
    Kommer aldrig vara över ;) När jag jobbade som reseledare så "bråkade" jag med en familj från Borlänge. Eller ja, det var pappan som skojbråkade haha
  • Chicita
    TheD skrev 2012-08-16 22:55:04 följande:
    Kommer aldrig vara över ;) När jag jobbade som reseledare så "bråkade" jag med en familj från Borlänge. Eller ja, det var pappan som skojbråkade haha
    Ja man får väl vara glad att man inte bor i Ornäs helt enkelt Tungan ute
  • TheD
    Chicita skrev 2012-08-16 22:59:14 följande:
    Ja man får väl vara glad att man inte bor i Ornäs helt enkelt Tungan ute
    hahaha
  • Nikkita
    Chicita skrev 2012-08-16 21:34:30 följande:
    Sen valde jag Fordonsteknik och gren bilmek i åk 2 Flört 
    Jag hade topbetyg i alla "vanliga" ämnen och skitbetyg i fordonsämnena i slutbetyget.
    Men det beror på läraren.
    Jag var bäst i klassen (rakt av) och fick hjälpa mina klasskompisar när dom inte fick ihop en motor eller växellåda i ettan.
    I tvåan var jag första tjejen på 20 år här i borlänge som valt den grenen, så läraren tyckte att jag var korkad och borde ha stödundervisning. När lärarna i åk 1 vägrade det (för jag skulle gått parallellt med ettorna ibland) så bestämde han helt enkelt att jag inte fick vara i verkstan, då jag var för dålig för det...
    När jag hörde läraren hota en elev med stryk en dag så gick jag emellan och skällde ut honom efter noter. Och efter det så fick jag knappt godkänt på något jag gjorde även om jag hade alla rätt på teorin liksom...
    Ush va jobbigt det måste ha varit... Förstår inte varför man blir lärare alls om man inte vill föra kunskap vidare till alla sina elever. En dålig lärare kan verkligen förstöra såå mycket.
    Jag har aldrig varit speciellt bra på matte (enligt mig själv) & får plugga extremt hårt för att klara prov & liknande... I gymnasiet gjortde alla 2:orna ett prov för att se vilken mattegrupp man skulle gå i. Jag hamnade i bästagruppen Förvånad När jag inte förstod något frågade jag läraren, hans svar var att "det skulle jag redan kunna nu så det tänkte han inte svara på". En annan gång frågade jag vart man har användning för räknesättet & fick svaret "det spelar ingen roll bara lär dig det". 
    Jag gick till rektorn & frågade om jag kunde få byta till en lägre grupp, men det var fullt på dem så det gick inte. Jag sa då att jag kunde gå på lektionerna & göra mitt bästa, men at jag inte tänkte anstränga mig inför proven för att jag förstod det inte iaf. Då fick jag svaret "det går bra, du får ändå räkna bort det lägsta betyget för du läser för många poäng iaf".
    Om det inte ligger i lärarnas intresse att lära ut, varför förväntar de sig då att eleverna ska vilja plugga?!? 
  • Chicita

    Det blev en stor härva ungefär ett år efter att jag gick ut gymnasiet, där det visade sig att läraren från åk2 köpte in gamla bilar som eleverna fick laga och putsa upp och som han sedan sålde.

    Ok det hade väl varit en jättebra idé om det gjordes i klassens namn och eventuell vinst skulle gå till klassresa eller liknande.
    Men nej, han delade vinsten med rektorn...

    Så han fick en fot i röven omedelbart och rektorn (som inte var lika lätt att avskeda) fick många indragna förmåner, sänkt lön (vet inte varför men det stod så i tidningen) och fick en "övervakare" tilldelad som skulle kolla att inga liknande avtal hade ingåtts på någon annan avdelning.
    Hon sa upp sig själv efter ett halvår.

    Men då kunde man ju förstå varför man aldrig fick gehör på sina klagomål... 

  • Darling Daisy

    Huvva, vilken otur du måste ha haft med dina skolor Chicita! (och ja, jag hoppas att det är otur, för alla skolor kan väl knappast vara så kassa?!) Jag häpnar över din fordonslärares beteende, vilken jubelidiot!!!!

    Tyvärr känner jag igen en del från min skolgång. Jag och två till i klassen blev också mobbade på låg/mellanstadiet. Även vi fick höra att det var oss det var fel på och inte mobbaren. SÅ sjukt! Tack o lov att min mamma stred för mig, det blev bättre.( Sen hade jag bra kompisar också, så jag var aldrig helt ensam.)
     Jag kommer fortfarande ihåg hur skönt det var när killen som ledde mobbingen flyttade på våren i sexan. Vilken lättnad att veta att den drivande personen inte skulle följa med till högstadiet. Vi kunde liksom börja om lite på nytt då, ny klass och utan den värsta killen. Det blev så mycket bättre då, typ helt normalt

    Nu när jag har jobbat som lärare har jag tack o lov inte sett några riktiga rötägg bland mina kollegor, men tyvärr så finns de säkert här och var. Precis som vårdpersonal, som vi diskuterade för någon vecka sen, så är en del lärare på helt fel jobb. 

  • Darling Daisy

    Nikkita:
    känner också igen mig i det med matten.
    Jag har inte haft jättesvårt för matte, men inte heller jättelätt. Likadant med fysik. Det var halvsvårt i högstadiet och ganska svårt i gymnasiet (jag gick naturvetenskapligt program). Jag hade oftast 4or på proven, men det var pga mycket plugg och inte "äkta förståelse".

    Så helt plötsligt smällde jag till med en femma på ett prov och tyckte att det var plättlätt. Jag minns hur arg jag var över att jag under alla år fått itutat mig att fysik var svårt, varför hade inte lärarna kunnat förklara på fler sätt? Om lärarna hade kunnat förklara bättre och framförallt fått mig att tro på min egen förmåga så hade jag förmodligen inte satt upp mentala spärrar för ämnet och därmed lyckats bättre.

    Det som kännetecknar en bra lärare är, enligt mig, förmågan att förklara begrepp på olika sätt. Allt för att få så många elever  som möjligt att förstå. Läraren måste inse att alla lär sig på olika sätt och försöka ge alla olika inlärningssätt utrymme i undervisningen. Detta är svårt, skitsvårt, men varje lärare borde åtminstone försöka!
     

  • Chicita

    Jag har i alla fall lärt mig hur man inte ska bete sig. Flört
    Och nu när brorsdottern blir mobbad i skolan, men att lärarna ser henne som en mobbare pga att dom inte ser hur saker börjar - bara hur det avslutas, så kan jag ju råda henne och trösta när det är som värst.

    Men som du säger Darling Daisy så är ju inte alla skolor och alla lärare likadana.
    Det finns många som verkligen brinner för sitt yrke och som verkligen är där för elevernas skull och inte för att dom får möjlighet att hävda sig själva.
    Ni har ett otacksamt yrke på många sätt. Men säkert också väldigt givande på andra sätt och vis Glad 
    Hoppas att du slipper sådana kollegor också, men du verkar ju ha skinn på näsan så om du skulle råka ut för någon så misstänker jag att du inte hör till dom som sätter sig i ett hörn och tittar åt andra hållet eftersom det inte är ditt problem då det inte är din klass...
    Och sådana lärare (eller tja inom alla yrken) behöver vi fler av Solig 

Svar på tråden BT-Veteraner