Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    BT-Veteraner

    Vi har också två katter, men i o med att vi bor på landet så är de ute nästan jämt (vilket innebär att de gör sina behov ute också, mycket bekvämt).
    När de flyttade till oss så gick de dock på lådan hela tiden och det stank något förfärligt. Då bytte vi foder, från ett standard "köpt på ica"-foder till ett dyrt royal canin. Och vips, så slutade det lukta så hemskt! Katterna slutade även att håra så mycket! Så nu köper vi bara det dyra royal canin-fodret och slipper lukt och hår.
    Vi provade att byta till ett vanligt foder en period, men de började direkt att släppa hår. Då bytte vi tillbaka till det dyra...
    (Jag är nämligen allergisk mod katter, så de bor inne lite på nåder. Då är det ju viktigt att de inte hårar så mycket!)

    Nu kanske det här inte funkar för alla, men det kan ju vara värt att prova ett annat foder för att se om lukten påverkas! 

  • Darling Daisy

    Ni som är duktiga på att baka:

    Jag vill lära mig att baka gott mörkt bröd. Har hittat ett rågbröd med frukt på citygross, som jag vill älskar. Det är riktigt mörkt, nästan svart och har mycket frukt och nötter i sig. Hur bakar man sånt, är det någon som vet? 

     

  • Darling Daisy
    Melóra skrev 2012-08-06 11:01:23 följande:

     


    Oh, tack! 
    Det låter ju till o med behagligt enkelt. Det ska jag prova så fort jag har allt hemma.

    Varför använder man just bikarbonat?
  • Darling Daisy

    Vilken fin klänning du hittade, Daniiel! Vad roligt att er fest äntligen blir av!!!

    Har också börjat i vardagen den här veckan, dotterna är tillbaka på dagis och jag får då tid att sköta allt hemma på gården. Skönt, även om jag saknar henne lite. Det är egentligen inte klokt att man lämnar bort sina barn hela dagarna, kan jag känna. Vad mycket man missar i deras utveckling och som är viktigt för dem... Barnomsorgspersonalen träffar ju mitt barn fler timmar än jag själv, det är lite knasigt.

    (hoppas ingen tar detta som något påhopp om "dåliga föräldrar som lämnar bort sina barn", det är absolut inte så jag menar!! Menar bara att det är lite konstigt att normen är att man måste lämna sina barn på dagis/fritids osv för att kunna tjäna pengar nog för att kunna leva/äta/bo) 

  • Darling Daisy
    knyttan skrev 2012-08-08 21:30:27 följande:
    Nej jag håller absolut med, så små barn som 1-2 åringar har nog ingen nytta av att vara på dagis många och långa timmar. Men precis som du säger så tror jag det blir viktigare ju äldre de blir. Sen tror jag att de flesta föräldrar har någon lösning, åtminstone under småbarnsåren, fram till kanske ca 5 år, så att barnen inte är så många timmar på dagis, antingen om den ena har gått ner i tid, eller om man jobbar "om varandra" eller hur man nu löser det, tror inte det är så jättevanligt att barn är verkligen heltid-heltid på dagis, ingen som jag känner har det så iaf?

    iSusanna: Skitsnygg klänning!!! Får man fråga vart du hittat den?
    Även här hos oss är det ganska många föräldrar till små barn som jobbar heltid och därför har barnen hellånga dagar på förskolan (typ kl 7-17). 

    Jag tror att vi är överens. Ville bara förtydliga vad jag menar.

    Jag tycker inte att det är dåligt för barnen att vara på dagis, de lär sig mycket och får (förhoppningsvis) fin kontakt med barn i samma ålder.
    Det jag inte gillar är när det blir så långa dagar för de små.
    Min dotter, som är 3,5 år, har ingen ork kvar när hon kommer hem från dagis. Hon orkar äta och läsa lite/se på tv/mysa lite innan hon somnar ca 1,5-2 timmar efter att hon kommit hem. Sammanlagt är hon vaken ca 3 timmar per dag hemma, resten av hennes vakna tid är hon på dagis. Det är detta som jag tycker är knäppt - att jag som förälder ska träffa mitt barn så kort tid och att dagispersonalen ska sköta om hela hennes dagar. Det vore fint om samhällsstrukturen tillät fler familjer att vara hemma mer med sina barn. 

    (sen finns det ju alltid en massa andra faktorer som påverkar timmarna på dagis, restid, skiftarbete, prioriteringar, sjukdomar osv... ) 
  • Darling Daisy

    Vad kul att ni skriver så mycket! Och kul att fler känner sig som veteraner!
    Hinner inte kommentera så mycket nu, tänkte bara kika in kort.

    Vi var och hälsade på svärföräldrarna och min mans barndomsbästis i helgen. Det var jättetrevligt! Dottern älskar att få hälsa på farmor o farfar, där finns så mycket bra leksaker! och så hann hon leka lite med sin kusin också. En bra lekhelg!
    Även maken hade det bra Prat och massor av öl och cognac med bästisen! Sen spenderade han halva söndagen i hammocken... och klagade på att det gungade för mycket även när hammocken var stilla  

    Jag hade det också bra. Lugnt och skönt att få vara ledig från gården och djuren en helg
    Nu ska jag iväg med min mamma och en kompis till ridskolan! Vi ska börja i en ridgrupp tillsammans, det ska bli sååååå kul!  

  • Darling Daisy

    Men usch, chicita, vilken otur du har! Det ser inte så trevligt ut, stackars ditt knä! 
    Hoppas att det inte är så illa inuti som det ser ut att vara utanpå!!!

    Läste er diskussion om hästjobb, visst är det skit att så många jobb/chefer i hästbranschen är helt kassa!?
    Jag har inte jobbat i stall, har dock kommit i kontakt med de så kallade cheferna genom mitt förra jobb då jag skaffade praktikplatser till mina elever. En del är toppen, men vissa andra är helt knasiga. 

    En elev blev lovad praktik på ett stort stall under en halv termin. H*n skulle få vara med på allt inom företaget, men tonvikten skulle inte vara i stallet utan på kontoret för att få lära sig om bokföring mm. Efter en dryg vecka ringer eleven och är ledsen, när h*n frågade om kontorsarbete hade chefen bara skrattat: "Nä, du ska bara mocka! Tror du att jag släpper in dig på mitt kontor, va?"  Snacka om att försöka utnyttja arbetskraft! (eleven fick byta praktikplats, till ett toppenbra ställe)

    Det är synd att så många unga (framförallt) tjejer med ett brinnande hästintresse utnyttjas av skrupelfria äldre personer i hästbranschen. Hästhanteringen i sig är en fantastiskt bra skola för ungdomar, där de lär sig allt från att sätta gränser till att ta ansvar. Därför är det extra synd att så många (bara) får känna på de negativa sidorna av hästjobben.

  • Darling Daisy

    Oh, "Once upon a time" låter ju som en riktigt bra serie. Den har jag missat helt o hållet! Finns den att få tag på på dvd, tro?

    Idag har jag lastat två unghästar och det gick jättebra! Skönt! De gick in, åt lite pellets, och gick lugnt ut igen. Ikväll blir det en omgång till och imorgon ska vi provköra dem. 

    Vilken liten söt apa, hjgs! Det ser ut som en riktig kanonsemester, sol och värme och trevligt sällskap!  

    Vad spännande med skolstarten, Daniiel! De växer upp så fort, de små gullungarna! 

  • Darling Daisy

    Chicita: 
    Det där med att ha transporten i hagen tror jag är en toppenidé! Har inte prövat det själv, men hört från andra som provat med gott resultat. 
    Vi har en enhästars transport med utlastning fram, så vi öppnar både bak- och framläm och går rakt igenom tills det slutar vara otäckt. Sen stänger vi fram och backar ut osv... Det brukar funka riktigt bra. Jag gillar verkligen den transporten, det är toppenbra med utlastning fram.
    Jag trodde att treåringen skulle vara lite hispig, men hon var riktigt cool. Skönt. Hon ska på inridning nu, så det är väl så dags att börja träna lastning ordentligt nu

    Jag googlade efter "once upon a time" och hittade den på cdon. Visserligen bara för bevakning än så länge, men då kan jag hålla lite koll på den. Vi är lite tv/film-nördar här i familjen, köper mycket filmer och ibland nån box.
    Min senaste favvoserie är Veronica Mars. Lite töntigt, jag vet, men jag gillar den verkligen. Speciellt de första säsongerna. Såg den när den gick på svt, nån gång kring 2005, men köpte dvd-boxen nu i sommar. Så nu har jag plöjt den på tråkiga kvällar.

Svar på tråden BT-Veteraner