Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Även jag önskar god fortsättning till er och hoppas att ni hade en bra nyårsafton! Det låter som att ni fick det riktigt mysigt Chicita :) Osis med dubbelbokningen för er Nikkita, men det låter ju som att det löste sig bra ändå :) Vi åt hämtmat från Max (dottern fick välja), var ut en sväng med hunden (som inte alls brydde sig om raketer och smällar) och annars satt vi i mjukbyxor hemma och såg film, skjutsade makens syster med sambo och tolvslaget spenderade vi hos svärmor och svärfar. Åkte dit ca 1 timme vid tolvslaget bara, för dom har bra utsikt för alla fyrverkerier :)

    TheD, låter inte alls så tokigt att ha fått lite färg såhär mitt i vintermörkret och på sätt och vis är det ju bra att inte längta hem, utan att verkligen ha njutit av semestern :) Hoppas ni får det bra på er semester också Nikkita! :)

    ___________________________________________

    Jag ber om ursäkt för att jag bara hoppar in här med gnäll nu. Först och främst så funkar inloggningen extremt dåligt fortfarande och jag överväger att göra en ny användare, för nu är jag väldigt less.. urk.

    För det andra så fick en mindre trevlig överraskning idag och det var att vi mest troligt inte kommer bli beviljade vårdbidrag, vilket betyder att vi får fortsätta att leva på fruktansvärt lite pengar och sedan bara känslan av att FK inte tror på det man skriver och skriver om det skrivit och sagt och lägger till och drar bort saker helt själv.. ja.. fy, vad jag är arg och ledsen! Dessutom ska kompletterande uppgifter vara inne senast 9 januari, hur ska vi hinna med det, då vi fick brevet idag? Jag måste nog ringa upp handläggaren, men hur ska jag kunna prata lugnt och sansat med personen?

    För det tredje, så fick vi under julen erbjudande om en lägenhet. 500kr billigare i månaden och närmare dotterns skola och makens jobb, tyvärr var vi på plats nr.10 och fick inte lägenheten. Nu har vi erbjudande om en annan, 900kr billigare i månaden, ännu närmare jobb och skola, men visserligen 20kvm mindre än vi bor nu samt på tredje våningen utan hiss vilket inte är optimalt för dottern eller för hunden. Ska på visning 9 januari iaf, men det känns som att vi inte kommer få den heller, då vi är på plats nr.13 där.

    Usch, nytt år känns inte kul alls. Jag tyckte förra året var dåligt, men redan nu känns det som att det här kommer bli ännu sämre. Och alla runt om är så lyckliga. Väntar fler barn, ska köpa/bygga hus, får nya jobb till höger och vänster, åker på semester hela tiden, renoverar hemma osv osv. Visst, jag är glad för deras skull, jätteroligt.. men.. när är det våran tur? Min tur? Vi har väntat och kämpat i flera år nu och orken och positiviteten håller på att ta slut..

    Såja, nu har jag fått gnälla av mig lite. Känns genast bättre :)


  • daniiel
    Nikkita och Chicita - Tack, ja, det känns faktiskt otroligt frustrerande. Chicita, det låter verkligen superkonstigt ditt fall, hur kan det blir så fel? Herrejisses... vad pysslar dom med riktigt...

    TheD - Jag har inte påstått att jag tror att det är handläggaren som beslutar i såna här frågor, för det vet jag att det inte är. Jag vet också att dom har hårda riktlinjer, lagar och regler att följa och i mångt och mycket är det dom som är "fel", inte handläggaren i stort. Det är samma sak för tex min mamma och flera av våra vänner som jobbar på soc. Det är hur mkt folk som helst som klagar på vilket dåligt jobb dom har, men dom är ju ofta otroligt låsta av sina lagar, regler och riktlinjer och kan absolut inte lägga in personliga åsikter och känslor i jobbet, men det verkar vara svårt för många att förstå och frustrerande för dom som jobbar med det. Och jag är fullt medveten om det finns dom som lurar systemet så att säga och det är otroligt dumt och förstör faktiskt för alla som inte gör det.

    Men, det är handläggarens jobb att hjälpa oss. Att gå igenom vårt "fall" så att säga tillsammans med oss och ta ställning till vad som är relevant för ansökan och inte. Hjälpa oss bena ut, att lyssna på oss och sammanställa det vi skrivit. Tidigare år har vi haft väldigt lyhörda och engagerade handläggare som verkligen tagit sig tid att lyssna och hjälpa. Nu, dom två senast, inte alls. Dom får vi knappt prata med, dom vrider och vänder på det vi skrivit och säger och skriver sedan om det med egna ord som gör att det blir helt fel. Dom lägger till egna saker, som vi aldrig sagt eller skrivit och plockar bort väldigt relevanta saker. Personligen tycker jag det är helt fel. Tex så har våran nuvarande handläggare dragit in hjärtsvikt i vår dotters ansökan, trots att hon aldrig haft det, det har aldrig stått i någon av våra ansökningar, vi har aldrig nämnt det och det har aldrig stått i ett läkarintyg. Hjärtsvikt har aldrig varit och är inte relevant för vår ansökan. Hon har också, för att ta ytterligare ett av många exempel, skrivit att dotterns madrass blir sliten pga av att vi måste träna hennes vänster sida av kroppen. En såndan mening har vi aldrig yttrat, utan vi har skrivit att dottern behöver vissa extra leksaker och hjälpmedel för att göra det. Hur hon kan ha blandat in sängen och madrassen i det har jag ingen aning om. Det gör ju att när beslutet i vår fråga ska tas, så har dom felaktiga uppgifter pga att handläggaren tagit det i sina egna händer att skriva om vår ansökan. Och som sagt, det här är bara ett axplock av allt som blivit tokigt i vår ansökan pga handläggaren... och att sedan skicka ut papper om kompletterande uppgifter så sent är.. ja, fruktansvärt frustrerande, för precis som Chicita säger, är det ju inte direkt bara att tvärt ringa upp alla läkare och pang bom så har man fler läkarintyg eller liknande. Man borde få åtminstone en vecka på sig kan då jag tycka.
  • daniiel

    Precis och det gör ju att hela den här saken med att söka vårdbidrag, som redan är svår och jobbig, blir ännu svårare och jobbigare och man blir oerhört frustrerad. Speciellt när vi sedan tidigare varit så väldigt nöjda med våra handläggare och känt att vi fått sån bra hjälp. Därför vet jag inte hur ska ska kunna ringa upp och prata med den här människan på ett vettigt sätt, utan att bli upprörd och ledsen, för det kan jag ju inte bli.


  • daniiel

    Och jag som är väldigt förtjust i svenska filmer och tycker att många av dom är underskattade. Jag tycker att Hollywoodfilmer lätt blir väldigt överdrivna. Jag har dock inget intresse av mord och liknande, så Beck och sånt går bort :P


  • daniiel

    Jag älskar också Downton Abbey. Jag såg House of Elliot för ett år sen snart och även den serien var jättebra, även om det var ett lite abrupt slut. Jag barnsligt förtjust i kostymfilmer ;) Speciellt Jane Austen! hehe Och då är britterna bra!

    Chicita - Vad roligt :) Hoppas att dom inte blivit bortklippta, det skulle ju vara tråkigt. Även om jag inte riktigt tycker om att se människor jag känner på tv :P Det går tex en ny serie på Barnkanalen nu, Skrotarna heter den. Den är inspelad här i Skellefteå och en pappa till en klasskompis åt dottern är med i den. Jag klarade knappt av att se det... och jag vet inte varför...

    Vad är det för program? Varför ska dom vara med? :)


  • daniiel

    Jag har 105 sidor under favoriter.. och skulle aldrig orka rensa! Först måste man bläddra längst bak ju, välja "markera alla" och klicka ta bort, för att sen upprepa det för varje sida! Tar en evighet ju...


  • daniiel

    Ah, sant, då borde det gå lite snabbare :) Men jag vet inte om det känns nödvändigt att rensa.. och nu, när jag blir utloggad stup i minuten och inte kan göra en ny användare, så prioriterar jag att hinna svara i trådarna som är aktiva :P


  • daniiel

    Vad skönt att du känner dig bättre Chicita :) Jag har själv legat hela veckan, trodde det var bihåleinflammation på gång för jag får det varje vår/höst. Tyckte dock det var lite tidigt för det, är ju bara vinter ännu :P Trodde sedan i torsdags att det var dags för magsjuka, men det var nog falskt alarm. Både igår och idag känner jag mig riktigt pigg igen faktiskt :)

    Bra idé med mat-tråden, även jag skulle behöva lite inspiration. Ska försöka göra veckomatsedeln idag och det har en tendens att bli "det gamla vanliga".


Svar på tråden BT-Veteraner