Inlägg från: snowstars |Visa alla inlägg
  • snowstars

    BT-Veteraner

    Får man vara med här fast man är ogift? Jag har hängt på BT i snart två år och börjar känna mig som en veteran, faktiskt. Och ni verkar så himla härliga hela högen.

  • snowstars

    Haha, vad bra! När man börjar kunna svaren i trådarna utantill så tror jag man är kvalificerad


     


    Jag sitter i vardagsrummet och har en kille i köket som håller på att sätta kakel. Känner mig så himla malplacerad, liksom. Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Men jag tvivlar på att han behöver hjälp så jag satte mig här och låtsas plugga.. ;)

  • snowstars

    Ja, det känns ju nästan oartigt att gå in i ett annat rum. Och så pausar man ju livet lite. Men det blir kul när kaklet är på plats, det var inget kakel alls när vi flyttade in (!). Och nästa vecka ska de tapetsera om i två rum, men då är jag på annan ort och jobbar så då får de ju vara här bäst de vill :) (Tror vi har hamnat hos världens bästa hyresvärd, faktiskt).

  • snowstars
    daniiel skrev 2013-03-06 12:31:07 följande:
    Haha så bra, jag håller med, då är man nog väl kvalificerad! ;D Välkommen hit! :)

    Och jag håller med både dig och Chicita, man vill inte vara oartig och bara gå därifrån, men å andra sidan så vill dom nog jobba ostört och bli klara så fort som möjligt. Jag hade nog gjort som du, satt mig i ett annat rum och låtsas göra något viktigt :P När vi fick ny spis, så var det hyresvärden som var här och ordnade det, då tog jag ut hunden på en promenad.

    Men vad roligt med kakel och tapeter, sånt gillas! Vi får intet ett skit av vår hyresvärd, vi fick just så pass ny spis när den gamla gick sönder. Eller ja, vi fick målarfärg när vi flyttade in, men fick måla allt själva. Det ser förjävligt ut här, nött och gammalt. Nu är huset sålt dock och den nya hyresvärden är betydligt bättre :)

    Har ni bott där länge?

    Tack :)


     


    Nu är han i alla fall klar. Han frågade efter dammsugaren och städade och så ställde han till och med tillbaka kryddburkarna i hyllan innan han åkte! Shit, sambon har fått en konkurrent tror jag Och det blev jättesnyggt, mycket ljusare fast väggen var vit innan.


     


    Vi har nyss flyttat hit, den 1 februari. Och så hade vi hit en besiktigningsman som var hur bra som helst så vi skulle få mycket nytt. I vardagsrummet är en våd i en annan nyans än de andra så vi skulle få nya tapeter där. I sovrummet var det två stora revor så då fick vi nya där också. Och så var det dags att byta köksluckor så vi har fått välja skitsnygga grå luckor. Och så kaklet då, som sagt. Jag skäms nästan över att vi ska få så mycket nytt :P Dessutom verkar vitvarorna i köket vara ganska nya.


     


    Ja, jag vet att det brukar vara svårt att få saker gjorda när man hyr så jag var inställd på att bara hänga tavlor över revorna i tapeten typ. Lägenheten i övrigt är väl ganska fräsch även om det inte är precis vad jag själv skulle ha valt överallt.

  • snowstars

    Ja, jag kan tänka mig att det är mycket när man bygger helt själv. Jag tyckte det räckte med att tapetsera om några rum i förra lägenheten. Shit, vad less jag var innan det var klart. Och det är ju svårt att föreställa sig hur det ser ut innan man fått det på plats. Därför känns det lite skönt med en hyresrätt nu. Dels att vi slipper betala, slipper göra jobbet själv och dels att man kan chansa lite med tapetval eller köksluckor. I värsta fall kan vi ju bara flytta ut och behöver inte tänka på att det ska gå att sälja vidare etc.


     


    Tack TheD! Jag har låtsats plugga hela förmiddagen nu. Till mitt försvar är allt på spanska och jag hänger inte med i klippen vi ska titta på. Men det känns ju knappast tröstande med tanke på att det är det vi ska ta upp i nästa lektion. Blä!


     


    Nu går jag ut i solen med vovven!

  • snowstars

    Vi har flyttat cirka 30 mil, hemåt så att säga. Min blivande kommer härifrån och jag kommer från grannorten. Trivs väl helt okej. Älskar planlösningen på lägenheten och området är bra med tanke på hur vår familj ser ut just nu. Och så har vi mycket umgänge här i stan. Sen ska jag inte sticka under stol med att jag hade hoppats slippa bo i den här stan :P Men det kanske ger med sig efter ett tag.


     


    Jag förstår verkligen att ni vill flytta. det är ju därför jag skäms över att vi får så mycket grejer :P Jag vet ju att en del hyresvärdar är hopplösa. Och vi har kompisar som hyr av samma hyresvärd som inte alls fått samma grejer som vi fått. Å andra sidan har de inte frågat heller, så det ska jag väl inte behöva må dåligt över.


     


    Jag pluggar till lärare för gymnasiet och högstadiet. Ska undervisa i engelska (är klar med den biten) och har nyss börjat med spanska.. Jag har börjat tvivla på om det är nåt för mig dock, det är mycket svårare än jag hade tänkt :P


     


    Och vi har en lapphund som är 3 år gammal :)

  • snowstars

    Daniiel: En bok om sjukhusvistelserna tycker jag låter jättebra! Tänk på att göra den på "nybörjarstadie" så den kan användas såväl i gymnasiet som nu när hon inte är så gammal. Eller ja, det går väl alltid att göra en ny bok. Men jag tror absolut att det är en bra idé, bildstöd är alltid bra.


     


    Kan ju för övrigt berätta att vi hade en klasskompis med någon form av diagnos (han fick senare gå i särskola) där alla lärare sa i 6 år att han inte hade något fel, fastän det märktes redan i förskoleklass att han inte var som andra. Jag tror personligen att det hade varit bättre att veta exakt vad som var fel och hur man skulle bemöta det för att få in honom i gruppen. Istället blev han utfryst och stämplad som konstig.


     


    Inte menat som nån skräckhistoria, jag vill bara uppmuntra till att vara öppen om sjukdomen. Och det tror jag ju absolut att ni är. Kommunikation och förståelse är viktigt i alla relationer.

  • snowstars

    Jag har varit inne och läst i veckan men inte orkat kommentera..


     


    För likt Chicita dubbelarbetar jag just nu. Först cirka 80% på jobbet och så heltidsstudier på det. Fast jag tror att mina studer den här terminen motsvarar cirka 60-75% beroende på vecka, men hursomhelst blir det ju mer än heltid.


     


    Daniiel: Skönt med stöd från sjukvården!


     


    Nikkita: vi hade faktiskt getingar som bodde hos oss när jag var liten. De blev nästan som husdjur. När mamma drack morgonkaffet kom de och satte sig på hennes armar. De gjorde oss aldrig nånting. Men med det sagt är jag ändå sjukt rädd för getingar ;)


     


    Söndag idag och jag ska plugga för att inte behöva läsa ihjäl mig i veckan. Ikväll ska vi hälsa på sambons ganska nyfödda systerdotter som jag för sjuk för att hälsa på när hon var nyfödd. Ska bli spännande! :)

  • snowstars

    daniiel: håller också tummarna för att ni får lägenheten!


     


    Igår hade vi underbart vårvinterväder här så vi tog med oss vovven och skidorna och skidade på älven här där vi bor. Skulle tro att vi åkte ungefär en timme fram och tillbaka. Då stannade vi i mitten och fikade varm choklad :) Vi har köpt en sele till hunden som är anpassad för skidåkning. Han tyckte att det var kul så då blev det ju ännu roligare för oss :)


     


    Nu sitter jag och letar efter balkongmattor. Är det någon som har tips på vad man kan lägga på ett betonggolv som inte kostar alltför mycket? I förra lägenheten lade vi trallgolv men det blev ganska dyrt..

  • snowstars

    Glad påsk i efterskott!


     


    Vad kul att ni fick lägenheten och vad kul att det är fler än jag som inte är så förtjust i vitt :) Tycker också det blir väldigt sterilt med vitt.. Vi har valt ljust gråa tapeter i vardagsrum och sovrum, det blev jättebra. I de andra rummen är det lite äldre tapeter, de är ljust gula och den i köket är ljust gulgrön. Inte så modernt men jag tycker samtidigt att det blir mysigt av dem :)


     


    Är segstartad efter påsken. Eftersom jag jobbar i en skola har jag påsklov men jag pluggar ju så jag har lite som behöver göras.. Dessutom strular en massa andra praktiska saker för mig (CSN, löneutbetalningar och annat) samtidigt som jag behöver handla, tvätta, städa.. Så jag skulle vilja ha fler timmar på dygnet just nu..

Svar på tråden BT-Veteraner