Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    BT-Veteraner

    Kul initiativ, Chicita!

    Vi brukar ha rostbröd/långfranska och majonäs till kräftorna förutom det  ni redan skrivit. Västerbottenspaj, som Daniiel skrev, är  ju vansinnigt gott till!

  • Darling Daisy
    Chicita skrev 2012-08-02 10:36:00 följande:
    Presenttips som man kan hitta i vilken stad som helst?
    Han börjar närma sig 70, han gillar whisky och vin (så han har fått fina whiskysorter av oss ibland tidigare år). 
    Presenter till föräldrar brukar vara hopplöst...
    Kan det vara intressant med något whisky-relaterat? Typ en bok eller en provsmakning eller nåt sånt?
  • Darling Daisy

    Apropå sjukdomar så kommer här ett litet bidrag till:
    jag opererade bort en knöl på magen för tre veckor sedan och har därför varit i kontakt med sjukvården mkt oftare än jag normalt brukar. 
    Jag förundras numera över hur en del sjukvårdspersonal funkar!

    1. Fyra dagar efter operationen känner jag att det börjar värka i såret och jag förstår att det är en inflammation på gång. Morgonen efter ringer jag till VC för att be om hjälp med omläggning och bedömning av såret. Efter mycket stön och pust hos personen i telefonen fick jag en tid (sköterskan: "men du vet ju att man helst inte ska ta bort kompressen så här kort efter operationen?"  Jag "Jaaa, det är därför jag ber ER om hjälp med det, så att jag inte sitter hemma och gör fel!!" )
    Nåja, väl på undersökningsrummet pillar hon loss kompressen, drar efter andan, klappar tillbaka kompressen, säger andlöst "måste hämta läkare" och försvinner lika fort som en avlöning... Lugnande beteende, måste jag säga!

    2. Läkaren hon hämtar, rynkar på näsan i avsmak, konstaterar att såret har gått upp, är inflammerat och skriver ut en antibiotikasalva (big no-no inom sjukvården har jag förstått).

    3. Innan jag går frågar jag om sköterskan kan kolla ifall jag har feber (eftersom läkaren undrade nyss). "Nej, vi har ingen termometer" får jag till svar!!!  Vad säger ni om den?

    Läkaren på kirurgen svor ve och förbannelse över den som skrivit ut antibiotikasalvan. Distiktsköterskan bad flera gånger om ursäkt när jag berättade att jag nästan inte fått nån tid "jag förstår vem du pratade med..." 

    Själv skrattar jag mest åt alla tokigheter, jag har inte lidit så av deras fel/klantigheter. Men det finns ju många personer som är riktigt sjuka och inte kan/orkar skratta åt eländet. Och det finns ju de som blir allvarligt skadade av felbehandlignar...
    Nu hoppas jag bara att såret ska läka ihop inom rimlig tid och att jag inte åker på några äckliga resistenta bakterier eller liknande!

     

  • Darling Daisy

    Chicita:

    Men usch!
    Vilka nötter det finns inom vården! 

    Tack o lov att det också finns fantastiska duktiga och rara människor inom vården!
    Läkaren som opererade mig var superrar. Hon skrev ett jättefint brev till mig och förklarade noga provsvaren, så att jag kände mig helt lugn.
    Likaså semestervikarien på vc (inte han som skrev ut antibiotikasalvan!), en fantastiskt inkännande och duktig läkare som direkt tog mig på allvar när jag klagade över diffusa trötthetssymptom.

  • Darling Daisy

    Jag håller också tummarna för att det inte är MS, Chicita. Obotbara sjukdomar är ett riktigt skit!!! Tack o lov att det finns bromsmediciner till många nu för tiden.

    Knölen jag opererade bort i magen visade sig vara en endometriosknöl. Snacka om att jag vara nervös över att det var något värre, cancer-ordet snurrade i huvudet ganska mycket. Att gå och vänta på provsvar är nervöst...  

  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-08-04 10:11:00 följande:
    Vad kul att ännu fler trevliga tjejer hittat hit! :D

    DD - Hur mår du nu? Har såret blivit bättre?
    Jo, då det artar sig Det har varit lite varigt och otäckt i veckan, men tack o lov så har jag fått en kanonbra sjuksyrra som håller ordentlig koll på mig nu. Hon ritade av sårkanterna och så fick jag komma tillbaka dagen efter för att hon skulle se om rodnaden gick ner eller inte. Det hade den gjort så jag slapp antibiotika

    Vilket oväder ni råkade ut för! Visst är det vackert och spektakulärt med åska. Jag gillar det också, men blir lite orolig för djuren och husen ifall det är väldigt nära.
    Just det, du bor ju i Skellefteå. Vi köpte en häst därifrån i veckan! En jättemysig kallblodstravare.

    Niini:
    Vad härligt med en sån bröllopstät sensommar! Att gå på bröllop är ju det näst bästa, efter att gifta sig själv  
  • Darling Daisy

    Vi håller inte på med trav, så skelleftehästen ska bli rid och körhäst hos oss. Det är min mamma som ska rida/köra honom.
    Vi har en liten uppfödning av dressyrhästar, så vi har 9 hästar totalt. Av dessa är det tre unghästar som är egna uppfödningar.

    Var ute och gick med nya hästen i kväll, snacka om power-walk! Han har ett ordentligt tempo när han bara skrittar. Det är nyttigt för mig med lite effektiv motion

    Nu när knölen på magen är borta och konstaterad ofarlig, så känns det lite mer motiverande att röra på mig också. Det påverkade mig nog mer än jag trodde att inte vara säker på om jag "mådde bra" eller inte. Kändes typ som "det är ju ändå ingen idé att försöka röra på mig om knölen är farlig"... Logik på hög nivå!

    Nä, nu ska jag gå ner och umgås med mannen - det är ju trots allt lördagkväll!  

  • Darling Daisy

    Kul med så många inlägg!

    Jag har jobbat som lärare på gymnasiet och på vuxenutbildning, men är för tillfället arbetslös. 
    Jag söker jobb inom skolan och inom lantbrukssektorn (är agronom). 
    I övrigt så går mycket tid till att sköta djuren = hästar, getter, höns, hundar, katter, och gården.
    Har även en dotter på 3,5 som kräver sin beskärda del uppmärksamhet.  

    Bor på landet, i ett hus som behöver renoveras. Vi är såna som renoverar lite här och var allt eftersom, så vi har halvfärdiga projekt i hela huset Ingen metod som jag rekommenderar.
    Vårt badrum är också i storlek med Daniiels, så det är vår dröm att bygga ut och få ett lite större badrum. 

  • Darling Daisy

    Knyttan: 
    Har inte sett batman-filmen. Det är evigheter sen vi var på bio... *räknar efter*... hrm, säkert sex år i alla fall...
    Fast vi gillar att köpa dvd-filmer och kolla hemma. Har ett rejält filmbibliotek vid det här laget. 

    Det låter så häftigt att säsongsjobba, det har jag aldrig provat på. Jag har ju liksom alltid haft häst, då åker man inte ut på resor helt obehindrat
    Men det är ju som nån klok människa skrev här ovan: det spelar ju ingen roll vad man gjort, inga "aktiviteter" är mer värda än andra. Alla formas vi av våra upplevelser och det är det som gör oss till dem vi är.  

    Idag har jag och mannen rensat en vattenbrunn där bottenventilen slutat fungera. Nu ska vi åka och köpa ny ventil och hålla tummarna för att pumpen börjar fungera igen. Det är lite jobbigt att bära vatten till 20 törstiga getabockar varje dag! 

Svar på tråden BT-Veteraner