Inlägg från: 1700tal |Visa alla inlägg
  • 1700tal

    BT-Veteraner

    Åh, vad kul att prata lite med er alla man följt så länge! Är visserligen inte fru riktigt ännu (men blir ÄNTLIGEN det om 2 veckor, den 18:e) men har hängt här på BT i 4 år så räknar mig hit ändå!


     


    Chicita - hoppas verkligen att du inte har MS... Mamma har ju det, som vi pratat om tidigare, och det är ingen man önskar någon. Mamma har en variant som inte går i skov så hennes tog nästan 10 år att upptäcka. Inte kul...

  • 1700tal
    Chicita skrev 2012-08-03 19:18:11 följande:
    Ja då har du ju något att se fram emot 1700tal Flört
    Och du är ju en av "inventarierna" här så det är klart att du passar in Solig

    Haha, inventarie it is! En numera något blasérad sådan med ett tunnt täcke av mossa... Men ändå.


     


    Mm, känner igen allt det där. Mamma vill fortf knappt gå på stan bland folk för alla stirrar och tror hon är påverkad. Hon har nästan ingen balans kvar. Svårt det här att prata om hur hon är och hur det påverkar henne när du väntar på utredningar och besked dock. Vill ju varken måla fan på väggen eller göra en bild över hur hemskt du iaf kommer ha det. Så jag kan bara hoppas att det inte är det nu har utan nåt annat nervrelaterat. Men förstår absolut hur du tänker att det är skönt att få besked. Mamma (och vi andra) kände likadant först, det var en spn lättnad att få en förklaring även om vi samtidigt insåg att det inte fanns bot.


     


    Får jag fråga vad det var din mamma avled av? Var det kol?


     


    Nikkita - änglamarks produkter finns ju oxå om man vill göra naturen en stor tjänst utan att ruinera sig. Ekologiskt behöver varken vara kompicerat eller dyrt.


     

  • 1700tal
    1700tal skrev 2012-08-03 20:31:07 följande:

    Vill ju varken måla fan på väggen eller göra en bild över hur hemskt du iaf kommer ha det.


    Isf, skulle det ju stå. Låt som jag gick händelserna i förväg där med iaf.
  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-08-04 10:11:00 följande:
    1700tal - Kan inte låta bli lite bröllopsrelaterat, men hur går det för er? Det börjar väl dra ihop sig nu? Hur mår du och hur känner du inför allt nu?
    Mnja, panikångesten känns just nu inte särskilt påträngande. Mindre än 2 v kvar och det lär komma. Börjat drömma mardrömmar några ggr i veckan men däremellan känns det coollugnt. Men vet att jag sitter på en potential atombomb. Men hoppas, hoppas, hoppas att allt går bra och att jag också får njuta av dagen.
  • 1700tal
    Chicita skrev 2012-08-04 23:59:19 följande:
    Men det är ju bara mellanlandning, få se vad vi får för rum i Visby i morgon...
    Bor ni på Clarion i Visby? Eller var det bara som jag fick för mig att du jobbade inom den kedjan? Såååå avis att ni är där.....
  • 1700tal

    Bombar lite här när jag läser ifatt.. Men såg att ni pratade kattlådor och mat. Har jobbat i många år på ett av landets största katthem och haft ett antal katter genom åren (både egna, jourkatter och foderkatter med särskilda behov/sjukdomar) och har lärt mig de absolut bästa knepen för det mesta inom ämnet! Mot utsprätt kattsand rekommenderas att skippa kattlådan helt och köpa en plastlåda med riktigt höga kanter istället. Då trillar all sand av i språnget och landar i lådan istället. Har inte ens sopborste framme längre, förut gick den varm. Ikea har bra och stora genomskinliga lådor som är höga, de är toppen! (och diskreta, för hur snygga är kattlådor liksom?)


     


    Vi har vår i hallen, den syns eller märks knappt. Har en ganska liten låda, har bara en katt nu och han är inte stor i maten. Rensar lådan morgon och kväll samt direkt om han gör nr 2 när vi ser det, så lådan är i stort sett alltid ren.


     


    Andra tipset mot lukt är att skippa blötmat om man brukar ge det. Vi gjorde en radikal förändring över natt på katthemmet och slutade med blötmat. Stället gick från att lukta som en kloak till ett väldoftande ställe på nån vecka. Och katterna blev lugna och harmoniska.

  • 1700tal
    Chicita skrev 2012-08-10 08:32:10 följande:
    Men jag hatar att vara med på bild, så jag har inga bilder när jag har den på mig Flört

    Men vad synd! Den som var så fin! Och du med.


     


    Nästa år, då ska vi dit, kosta vad det kosta vill!

  • 1700tal

    Daniiel - har härligt att ni får er fest till slut!! Det har ni förtjänat!


     


    Chicita - rödvin, aj då... Du får se den som extra autentisk, de hade ju inga tvättmaskiner då. Se det som klänningen fått lite medeltida plus i kanten om den inte blir ren. Jag tvättar aldrig mina klänningar, de slits med hälsan! Har så många så de blir aldrig ofräsha på det viset. Har en en gång pch sen vädras de. Samlar på lort och fläckar kring fållen, det ser mkt bättre ut då!


     


    Nikkita - oj, vad spännande!! Berätta! Vi var på G att köpa ett stort torp men vi hävde köpet efter besiktningen. Nu har vi köpt en kolonistuga med stor tomt istället. Var ligger husen, strl, utseende, skick???

  • 1700tal
    Chicita skrev 2012-08-11 18:12:13 följande:
    Vin ända från midjan och ner till fållen, ett område på typ 1 kvadratmeter (om jag inkluderar det som kom på min stora klockärm) känns dock lite overkill.. Flört
    Haha, ja det kan jag hålla med om. En sån fläck skulle nog jag med vilja få bort. Annars har jag faktiskt en ganska respektabel samling vinfläckar (i mindre strl då..) från alla år vi varit där och från alla olika ställen. Som en vandrande tidsdagbok, lite kul att se tillbaka på en 8 år gammal fläck och minnas hur nån man kände då spillde den på klematis under fackelsken medan säckpiporna spelade och tänka "det var tider det"... *ja, jag inser hur stört det låter i icke-medeltidares öron*
  • 1700tal
    Nikkita skrev 2012-08-11 21:50:52 följande:
    Ja det är super spännande nu när jakten är igång Skrattande

    Husen ligger i området kring Malmö, inte allt för långt utanför då jag är en riktig storstadstjej Flört Så nytt skick som möjligt, varken jag el. mannen är speciellt händiga nämligen.
    Det viktigaste för oss är att badrum & kök är nyrenoverade, det vi max vill göra på huset är att måla om väggar & liknande.
    Vi letar efter ett hus med minst 3 rum, på ca: 95-120 m², Toalett m. badrum + toalett med dusch är viktigt för oss & det ska få plats en stor bil & en liten, antingen på uppfart el. garage.

    I övrigt inga större krav Glad

    Hehe, vad kul att läsa om nån som söker exakt tvärtom vad vi letade efter. Vårt främsta krav var att kök och badrum skulle va i så dåligt skick att det skulle löna sig ur renoveringsaspekt. Halvfina badrum/kök gick fetbort och nyrenoverat tittade vi inte ens på. Fast vi letade ju främst för att klättra vidare på fastighetssteget och renovera sig upp till maximal kontantinsats till nästa boende.


     


    Berätta hur det går på visningarna sen!

Svar på tråden BT-Veteraner