Inlägg från: Nikkita |Visa alla inlägg
  • Nikkita

    BT-Veteraner

    Som de andra här över redan skrivit. Toppen bra initiativ Chicita Skrattande 

    Själv är jag ingen skaldjursfantast så ingen hjälp härifrån på den punkten tyvärr... 

    Det här med presenter till föräldrar tycker jag är jätte svårt... Mamma kan jag alltid ge presentkort på massage el. liknande för det vet jag att hon uppskattar. Men pappa önskar sig aldrig något, så ofta blir det någon tidning om "ljud & bild" eller någon liten skämt sak. Jag vet att han inte bryr sig om vad eller OM han får något alls så det är ju iofs skönt.

    Men en upplevelse kankse kan vara något annars? Finns det något du vet att han skulle vilja prova på men inte gjort?

    Har själv haft en helvetes natt... Utan att gå in på alla tråkiga bakgrundsdetaljer så är jag opererad för en inflamatorisk tarmsjukdom (chron) & har mått bra sedan dess (6 månader), men nu har inflammationen kommit tillbaka & jag har järnbrist igen... Igår kväll/natt hade jag så ont i magen att jag åkte till akuten. Väl där (efter några timmar) släppte värken, men stannade kvar för att bli undersökt iaf. 6 timmar senare sa de bara att det troligtvis var ett skov & att jag skulle ringa min läkare idag istället. Så nu är jag tillbaka på ruta 1 & nu är det nog bara att börja prova ut mediciner igen. 

    Jag hoppades verkligen att jag skulle ha tur & slippa att få tillbaka allt, men det verkar inte så ljus just nu. 


    Chicita skrev 2012-08-02 10:36:00 följande:
    Det håller jag med om Solig

    Jobbar hårt just nu på att få migränen från i går att försvinna för jag har inte tid i dag.
    Måste sätta mig vid symaskinen och fixa det sista inför resan och så behöver vi ta ett tag till med städningen så att svågern och svägerskan inte vänder i dörren i morgon kväll och tar in på hotell en natt istället Tungan ute 
    Vart är det ni ska resa? 
  • Nikkita

    Ja gott om bra folk inom vården finns absolut, men när man väl stöter på de dåliga så tar de liksom musten ur en ganska rejält om man varit sjuk länge eller ofta. 

    När jag först kom i kontakt med medicinsk gastro för besväret med magen gick jag till en sköterska & tog en massa prover. Några veckor senare ringer min storasyster mig & berättar att jag måste ha en blodtransfusion Förvånad Eh va?!? Då hade sjuksystern ringt till min syster & sa att hon hade så lågt blod värde att hon behövde transfusion med en gång. När min syster sa att hon inte tagit prover på jätte länge & undrade vart hon fått det ifrån sa sjuksystern, -Ojdå jag skulle till NAMN NAMN, det är väl din syster? Skrikandes Det kollar man väl för tusan upp innan, eller?

    Man blir rädd över hur det går till ibland.

  • Nikkita
    Chicita skrev 2012-08-03 19:18:11 följande:
    Ja, bara dom hittar vad det är om det nu inte är MS så...
    Det är nästan mer irriterande att inte veta varför man är sjuk eller har ont nånstans än att ha fått ett namn på det tycker jag. Det är lättare att förklara om man blir lite snurrig i skallen eller svag i benen om man kan säga "det är lugnt, jag har MS" än att stå ut med dom där blickarna som säger "du borde nog inte dricka mitt på dan lilla vän"...
    Jag håller tummarna för att det inte är MS du har utan något mindre allvarligt (om man får säga så). Jag håller absolut med dig om att det är svårare att inte ha en diagnos på sina symptom. Som sagt mycket lättare för andra att förstå vad man går igenom om de har ett namn på det. 

    På tal om något helt annat...

    Är det någon som känner till något bra ekologiskt märke på schampoo & balsam? Jag är så trött på alla onödiga, giftiga & hormonrubbande ingredienser & vill hitta något som fungerar bra. 
  • Nikkita

    Tack så mycket för tipsen på ekologiska märken Skrattande Vissa känner jag till men inte alla så ska kolla upp dem!! 


    Niini skrev 2012-08-04 20:19:45 följande:
    Vad gör ni förresten sådär annars då ni inte hänger här?
    Jag jobbar som rekryteringsansvarig på ett stort säljföretag. Sätter ut annonser, ringer folk för intervjuer & bokar in dem på kurser. 

    I övrigt håller jag & min man på att leta hus för fullt just nu Solig Väntar på att rätt ska dyka upp så vi kan flytta från lägenheten & slippa jobbiga grannar som springer genom lägeheten på våningen över kl: 03.00 Skrikandes 
    Ska bli skönt med trädgård & friheten att göra vad man vill, när man vill. 

     
  • Nikkita
    Niini skrev 2012-08-05 11:28:03 följande:
    Innan vi hade rörrenovering här i huset så hade vi faktiskt på wc men det ena var mer som en skrubb med wc-stol o handfat, man hade handfatet bokstavligen i famnen när man satt där o knäna tog i dörren (o då är jag bara 163 cm..). Numera huserar tvättmaskinen där o vårt badkar slängde vi tyvärr ut då vi hellre hade ett lite ordentligare handfat med skåp. När vi bygger hus kommer vi ha en wc (med duschhörna) samt ett stort badrum med bastu OCH badkar - vägrar kompromissa på den fronten! ;)
    Håller fullständigt med om att det är nödvändigt med både toalett/duschörna & toalett/badkar. 

    I vår första lägenhet vi bodde i tillsammans (hans lilla 1 1/2:a) så fans det bara ett litet badrum fick precis plats toalett, handfat & badkar... Gamlat & tråkigt, gick verkligen inte att ta ett mysigt bubbelbad & njuta där inte. När vi sedan hittade en 3:a hade den 2 toaletter. Vilken lycka! Dock bara en dusch, men det gick ändå. 
    Nu har vi en 4:a, min man har toalett med duschhörna & jag ett badrum med badkar (älskar att bada med levande ljus & en bra bok) Skrattande Så när vi nu letar hus är det ett krav från vår sida. Minimum 2 toaletter varav en av dem med både duschhörna & badkar (om det finns 2 handfat så vi slipper dela).  

     
    Sara 120707 skrev 2012-08-05 00:28:09 följande:

    Jo de där med litet badrum har sin "charm", man kan ju multitaska


    Men jag är himla glad att vi kan ha kattlådan i vårt gästrum så vi slipper den i badrummet, väldigt tacksam över det där extrarummet, var väldigt praktiskt att hiva in en massa bröllopsprylar i också, så man slapp se röran


     


    Haha vi har också kattlådan i vårt extrarum Glad Fast vi har film-bibliotek (har en stor samlig filmer) & mannens datorhörna där. Perfekt som du sa att förvara lite prylar innan man hinner få ordning på allt där det egentligen ska ligga Flört
  • Nikkita
    daniiel skrev 2012-08-05 21:29:46 följande:
    Hur funkar det för er som har kattlådan i ett annat rum? Har ni en sån låda med tak och lucka? Hur ofta rensar och byter ni i lådan osv?
    Vi har en vanlig låda utan tak. Jag rensar den varje eller varannan dag, vill att hon har en fräsh låda hela tiden Glad 
  • Nikkita
    knyttan skrev 2012-08-06 11:45:25 följande:
    Nej det är sant, fodret påverkar också. Vi har bara royal canin foder till våra katter, min man som är veterinärstudent vägrar köpa något annat! Någon gång när jag har handlat har jag köpt billigt, och genast märkt skillnaden så nu förstår jag varför...
    Vår lilla katt äter bara Hills, Science Plan. Hon fick UVI 4 gånger innan veterinären rekommenderade oss att byta foder. Sedan vi bytt till detta har hon sluppit det. När vi någon gång gett henne "vanligt" billigt foder efter det tappar hon päls på små fläckar i ansiktet. Så det får bli det dyra fodret hädanefter! Det är hon värd, lilla sötnosen Glad
    Melóra skrev 2012-08-06 11:01:23 följande:

    ICA har ett riktigt gott recept på grovt frukt-& nötbröd på sin hemsida som jag bakar ibland; det är riktigt gott Glad Om du vill ha det ännu grövre kan du byta ut delar av vetemjölet mot ett grövre fullkornsmjöl. 


     


    va gott detta låter, får se om jag orkar/hinner med att baka i helgen Skrattande
  • Nikkita

    Åh idag har varit en härlig dag. Är ledig på torsdagar & har spenderat dagen ute hos min pappa. Legat bredvid poolen & läst i solen Solig Grillat & ätit hemmgjorda glasstrutar! 
    Nu har jag kommit hem till min älskling & väntar på att 200m. med Bolt ska gå av stapeln Glad 

  • Nikkita
    Chicita skrev 2012-08-11 14:15:30 följande:
    Att maken lyckades välta ett glas rödvin över klänningen nere på Bistra Haren gjorde ju inte saken bättre Flört
    Men med massor av galltvål och en vända i tvättmaskinen så tror jag att jag lyckades rädda den, vet dock inte om den har krympt eller om tyget tagit skada...
    Men det får jag ta reda på senare Glad 
    Men ojdå, hoppas att du lyckats rädda den. 

    Imorgon ska vi iväg & titta på 5 olika hus Skrattande Får se om det är något vi fastnar för, ska bli spännande! 
  • Nikkita
    1700tal skrev 2012-08-11 16:07:18 följande:

     


    Nikkita - oj, vad spännande!! Berätta! Vi var på G att köpa ett stort torp men vi hävde köpet efter besiktningen. Nu har vi köpt en kolonistuga med stor tomt istället. Var ligger husen, strl, utseende, skick???


    Ja det är super spännande nu när jakten är igång Skrattande

    Husen ligger i området kring Malmö, inte allt för långt utanför då jag är en riktig storstadstjej Flört Så nytt skick som möjligt, varken jag el. mannen är speciellt händiga nämligen.
    Det viktigaste för oss är att badrum & kök är nyrenoverade, det vi max vill göra på huset är att måla om väggar & liknande. 
    Vi letar efter ett hus med minst 3 rum, på ca: 95-120 m², Toalett m. badrum + toalett med dusch är viktigt för oss & det ska få plats en stor bil & en liten, antingen på uppfart el. garage.

    I övrigt inga större krav Glad 
Svar på tråden BT-Veteraner