Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Tips om vart man kan åka på sin SMEKMÅNAD??

    Marjasinus skrev 2012-07-25 16:15:46 följande:
    Har du tips på resebyrå? Eller kan man boka flyg + hotell själv smidigt?
    Vi åkte till Maldiverna och bokade själva direkt med hotellet, och sökte flygresa på Skyscanner eller nåt liknande. Jag tror det kostade lika mycket för två veckor som samma resort kostade via researrangör för en vecka eller tio dagar. Dessutom kunde vi välja precis de datum som passade oss.

    Vi gör oftast så, och tycker inte det är mer krångligt än att hålla på med en researrangör. Men det kräver förstås att man inte är helt hjälplös som person utan kan lösa eventuella problem som uppstår själv när man är borta. Vi inbillar oss också att hotellen blir mer välvilligt inställda när de får hela betalningen själva och inte en del måste gå till mellanhänder.
  • Aniara4
    IkaMus skrev 2012-07-25 20:57:56 följande:
     Aniara4, vilken årstid var ni på Maldiverna? Hur var vädret och kanske ännu viktigare för oss, hur var dykningen?
    Vi var där i mitten/slutet av november. Det är inte optimalt vädermässigt, eftersom monsunen tydligen vänder då, och när det är två vädersystem som krockar blir det svårförutsägbart och opålitligt, men det kan vara fint. Det var ju varmt (det brukar vara 25-30 grader året om), och sol kanske 2/3 av tiden, men ganska mycket regn också . Och ett riktigt spektakulärt åskväder! Jag kommer inte ihåg exakt nu, men vår vinter är den bästa tiden att åka. Juni - juli är sämst, då är det regnperiod.

    Vi dök inte (jag vågade inte av hälsoskäl, tyvärr, jag hade väldigt gärna velat göra det!) men snorklade ganska mycket och det var fantastiskt. De flesta öar har ett "house reef" som det bara är att simma ut till, sen ordnas det båtturer med snorkling eller dykning vid fina rev, vrak, eller grottor.
Svar på tråden Tips om vart man kan åka på sin SMEKMÅNAD??