• emzerus83

    Brudar Västmanland 2013

    Jag tyckte det kunde vara roligt att starta en tråd för alla brudar i Västmanland som ska gifta sig 2013! Så vi kan ge varandra tips, råd o idéer angående allt som händer fram till dagen D...:)

    Vi ska gifta oss 29 juni 2013, borglig vigsel i Skerike Bygdegård...

    Hoppas att fler vill ansluta sig här så att jag inte blir själv! :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-24 12:21
    västerås13- maj?
    Solborga- 1 juni 2013
    Lisus- 1 juni 2013
    Sornelid- 1 juni 2013- Kolbäcks kyrka
    JOOL09- 8 juni 2013- Badelunda kyrka
    emzerus83- 29 juni 2013- borgerligt Skerike bygdegård
    lillasofie- 3 augusti 2013- Badelunda kyrka
    Sophiebus- 3 augusti 2013-
    88kaktus85- 17 augusti 2013- Badelunda kyrka
    Kotthare
    Maria Emilia

  • Svar på tråden Brudar Västmanland 2013
  • 88kaktus85

    Hej hej alla Västerås brudar. Här är en till som gifter sig den 17/8 2013.


    Lokalen och kyrkan bokade vi ibörjan av sommaren och det blir I badelunda kyrka och lokalen brevid.


    Var och kolla på klänning idag bara för att veta vad man vill ha på ett ungefär, slutade med att jag fann den rätt så nu är klänningen fixad :)

  • Juni 2012
    Maria Emilia skrev 2012-08-14 21:53:58 följande:
    Var på ett bröllop förra sommaren, där de hade hyrt in några barnflickor som underhöll barnen i ett annat rum bredvid festlokalsrummet. De hade med sig Nintendo, kritor, lekar osv. Det funkade fint. Om jag minns rätt så hade de även barnmiddagen där.  
    Hade jag varit barn på det bröllopet hade jag aldrig på några villkor vågat vara i ett annat rum, utan mina föräldrar, med okända vuxna (barnflickorna) och dessutom, läskigast av allt: okända barn. Inte en chans.

    Men era barn är kanske inte fullt så skeptiska som jag var... och kanske fortfarande är. Tungan ute
  • lillasofie

    Våra pojkar kommer vara 2 och 5,5 och de får vara med i kyrkan men sen ska vi försöka få barnvakt. Jag kommer inte kunna slappna av med dem där, eftersom de är ganska mammiga båda två. Men jag vill ha med dem i kyrkan eftersom jag vill att de ska se mamma och pappa gifta sig

  • JOOL 09

    Vi kommer att ha våra barn med oss i kyrkan och under en del av fotograferingen sedan kommer barnen att vara med en barnvakt.

    Har varit på bröllop tidigare där det har funnits någon form av barnrum där barnen har haft tillgång till filmer, tvspel, pyssel och leksaker och det fungerade jättebra, dock ska kanske tilläggas att dom barnen som var med på detta bröllop var mellan 6-12 år!

  • Sornelid

    Jag vill också vara med... 1 juni är det dags för oss att bli herr och fru i Kolbäcks kyrka. Har bokat kyrkan men inte festlokal. Har funderat på Berga folketshus utanför Hallstahammar.

    Har två grabbar som då kommer var 3 år och 6 år och jag vill att de ska kunna vara med så jag planerar för att barn ska få vara med i kyrkan och middagen. Men ska försöka fixa barnvakt till senare på kvällen. Tänkte be grannen som har barn i samma ålder.

    Jag har också köpt min klänning redan och behöver nu hjälp att hitta någon somkanhjälpa mig med att sy upp den då den är lite för lång. Så har ni tips på en bra skräddare som inte är super dyr så tar jag emot dom tacksamt.

    Kul tråd...

  • emzerus83

    När är det dags att boka catering tro? Är man ute i alldeles för god tid om man skulle ringa redan nu? Gifter oss i juni nästa år... :)

    Har ni andra funderat hur ni ska göra med mat? Göra själva, ha catering? 3-rätters eller buffé?

    Vi tänker ha buffé men från vilken catering har vi inte bestämt än...håller på att kolla runt olika alternativ. Ni får jättegärna tipsa om något om ni har bra erfarenhet av någon speciell firma!!

  • lillasofie

    Vi ska ha catering, som det ser ut nu 2-rätters. Jag har redan bokat upp datumet hos firman, men hon ville inte höra av oss mer än på några månader eftersom hon hade fullt med bröllop denna sommar


     


    Är dock lite sugen på buffé ibland, för att få ner kostnaden lite, men hittar inget jättebra alternativ som är så mycket billigare. Blir väl att man sparar in på servering i så fall, men jag hoppas på min yngre systers vänner som kanske kan ställa upp. Vad kan man ge dem betalt tro? 500 styck för kvällen, är det för lite tror ni? Vi lär behöva en 8-10 st eftersom de inte är erfarna i så fall.

  • emzerus83

    Vilken firma använder ni er av för 2rätters?

    Just det där med betalning tycker jag är svårt... vi har precis frågat 2 stycken o de har tackat ja. Den ena är min systers kompis o sen ehnnes dotter som är 17. Vi ville gärna ha någon lite "äldre" med som kanske har lite mer koll på saker o ting än bara unga tjejer. Vi ska ju dock inte ha servering så vi tror att det räcker med 2 st då. Blir max 60 gäster om alla kommer...

    Betalning var det ja..:) Jag tror att vi kommer ge dom 1000 kr var för att jobba mellan kl 14-01. Så det är ju lite mindre än 100 kr/h vilket verkar vara det vanliga att ge någon som är outbildad mm...
    Men vi har som sagt inte pratat om betalning med dom än så vi vet inte om de vill ha mer eller kanske tom nöjer sig med mindre :)

  • emzerus83

    Har ni börjat kolla på klänning än?

    Jag hade tänkt vänta tills senare i höst men jag är sååå sugen, så jag tror jag ska ner till Ruths ihelgen :)

  • sophiebus

    jag blir sjukt stressad å känner pressen på att åka å prova typ nyss!!
    man ser alla andra augustibrudar som köpt kläningen för lääääänge sen å jag har inte kollat någonting än.
    jag ska ha med mig mina två tärnorn vid provningen hade jag tänkt med dom jobbar så mycket å konstigt.
    men jag får sätte lite press på dom få jag får ett datum så jag kan åka å kika =)
    så för mig blir det nog snart.
    men jag känner mig så kluven nu för jag är väldigt överviktig å vet inte vad för slags klänning jag ska ha å sen ska jag göra en gbp-op i höst å kommer för hoppningsvis rasa i vikt tills nästa sommar.
    tänk om jag då heller vill ha en smalklänning men har valt någonting annt?!
    hmm så svårt... 

Svar på tråden Brudar Västmanland 2013