• TheD

    Hur mycket ge i present när man ger pengar?

    Det här är alltid lika svårt :) NI ska ge den summa som ni känner er bekväm med och inte att ni sväljer när ni ger pengarna och känner hjärtat gråter... Det verkar inte vara den allra närmaste personen så 500:- verkar bra då, från er båda dvs. Annars är jag på spåret 1000:- om man står närmare och uppåt. Den lägsta summan vi fick var 200 ch gick det uppåt.


     


     


     

  • TheD
    Chicita skrev 2012-06-12 14:38:24 följande:
    Om dom har minsta gnutta social kompetens så öppnar dom inte kuverten och annonserar hur mycket pengar dom fått av var och en. Det hade varit ett grovt ettikettsbrott och extremt gnidet tycker jag.
    Enda anledningen till att "jämföra pengar" är ju för att göra några generade och kanske klämma ut lite extra pengar av dom.
    ONEJ! Inget öppnande av kuvert! Usch, så gör man inte.
  • TheD
    2 0 1 2 skrev 2012-06-12 21:48:24 följande:
    Jag hade inte gjort så heller tror jag. Vad säger man om man öppnar ett kuvert med bara ett grattiskort?
    Läser kortet och går vidare...
  • TheD
    2 0 1 2 skrev 2012-06-12 22:03:20 följande:
    Blir inte det väldigt obekvämt för den gäst som "bara" gett ett kort om det blir så tydligt att just de inte gett något? Jag menar, om man läser kort och säger "Oj, ett bidrag till resan, det här blir nog en dykning!" så markerar man ju att man fått pengar. Läser man sedan ett kort och bara säger "tack!" blir det ju så uppenbart att just den inte gett något. Det hade jag som brud känt var obekvämt eftersom det "hänger ut" någon annan.
    Det får någon svara på som hade så... vi fick pengar insatta på ett konto och sen ett kort där alla hade skrivit på och sen var det några som hade lämnat egna kort "Grattis till bröllopet önskar ...." eller vad det kunde stå. Det är inget konstigt med det. vi fick tyvärr kontanter i ett kuvert men det var inget vi visade upp eller berättade. Bara läste kortet. Man kan ju berätta på något sätt att man fick pengar men inte vilken summa ;) Det är otroligt oartigt.
Svar på tråden Hur mycket ge i present när man ger pengar?