Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Gifta sig på hästryggen...

    Jag är också en hästtjej och även om maken är hyperallergisk så hade vi funderat på om vi skulle kunnat rida från kyrkan, om några kompisar väntade utanför med hästarna (han har varit med och ridit islandshäst ute en gång, och även om näsan rann lite så gick det bra så länge han tog av handskarna innan han kliade sig i ögonen och inte hanterade hästen på något sätt).

    Men så tänkte jag på det där med andras allergier. Och blev lite nedstämd... Vill ju inte utlösa en allergichock på mitt bröllop liksom.
    Och att duscha och byta om och fixa håret på nytt bara för att vara säker - kändes för omständigt.

    Vi hade tänkt ha täcken på hästarna (typ riddarstuk som hade passat till vårt medeltidstema) och då är man ju i alla fall inte i direkt kontakt med hästen. Så att sy några fina heltäckande täcken (matcha i färgtema kanske?) skulle kanske kunna vara en idé för att minimera hästhår och allergener på kläderna. OBS minimera - inte utesluta...

    Men av någon anledning så dyker tanken på en häst som lyfter svansen och lägger av en stor hög framför gästerna upp i huvudet på mig. Om man är en hästmänniska så skrattar man åt det, för det är ju så typiskt att det händer, tänk alla luciatåg där hästarna skiter i takt i princip. 
    Men om man inte gillar hästar så kan det vara droppen. Man tycker att hela cermonien blir förstörd för att det luktar hästskit... (alltså om man inte gillar hästar så har man oftast redan innan man träffar hästen bestämt sig för att det kommer gå åt h-vete).

    Att ni sitter på hästryggen hela tiden gör ju också att det blir svårt för folk att gratulera er direkt efteråt också.

    Rida till och från (eller bara åt ena hållet) tror jag är en bättre idé. Ni slipper nervösa hästar som trampar runt, skiter och dregglar på tärnorna men får ändå det där wow-momentet när ni sitter upp och rider iväg - eller anländer till kyrkan / vigselplatsen på hästryggen...

    Jag dissar inte idén helt. Men ska ni genomföra det så se till att öva och öva så mycket ni kan. Låt vänner spela präster, tärnor och församling/publik så att det är en bekant miljö för hästarna.
    Träna på att rida i *typ* brudklänning. (kanske köpa någon billig på blocket / tradera) så du vet hur du ska ta dig upp och av på ett graciöst sätt.
    Inte så snyggt att bli upphivad som en säck potatis liksom och hamna klänningen.
    Jag har ridit en hel del i damsadel och långklänning och jag vet att det tar lite träning innan man får till det på ett bra sätt.

    Hur ni än gör så önskar jag er en underbar dag Solig 

  • Chicita
    Chicita skrev 2012-04-26 10:34:35 följande:
    Rida till och från (eller bara åt ena hållet) tror jag är en bättre idé. Ni slipper nervösa hästar som trampar runt, skiter och dregglar på tärnorna men får ändå det där wow-momentet när ni sitter upp och rider iväg - eller anländer till kyrkan / vigselplatsen på hästryggen...
    Oj så fel det kan bli när man glömmer ett kommatecken eller rättare sagt skriver som man pratar och hör tonfall och pauser i huvudet.
    Givetvis menar jag inte att hästarna skiter på tärnorna, det var "trampar runt, skiter (på marken, underförstått) och (dessutom) dregglar på tärnorna...

    Foten i munnen 
Svar på tråden Gifta sig på hästryggen...