Inlägg från: Koloratur |Visa alla inlägg
  • Koloratur

    Bröllop i två länder eller var?

    Hej Ranadar!

    Det skulle ju kunna vara helt ypperligt att ha bröllopet i Ryssland! Fast förstås helt beroende på var bröllopet skulle hållas. Bor släktingarna i St Petersburg eller Moskva? Då är det ju lätt att ordna med flyg och boende. Moskva är lite dyrare i hotellpriser, men går att undvika ifall man bokar lång tid i förväg. Om det däremot är så att fästmöns släktingar bor långt från storstad blir det ju helt andra svårigheter logistiskt....

    Sedan är det ju inte alls så dyrt att hyra in sig på restaurang med god rysk mat och drycken är heller inte dyr. Har flera bekanta som gjort så, har ett s.a.s traditionellt ryskt bröllop med fantastisk mat och musikunderhållning och ryska folkdansare. Kan vara kul för de svenska gästerna.

    Har ni isåfall tänkt över hur ni skulle viga er i Ryssland? I Ortodoxa kyrkan? Eller borgerligt? I kyrkan kommer åtminstone krävas att ni båda är döpta och att en av er tillhör Ortodoxa kyrkan. Vad som gäller för borgerlig vigsel vet jag inte. Ett alternativ skulle ju vara att ni gifter er borgerligt/kyrkligt här och sedan har festligheterna i Ryssland. 

    Har ni annars kollat upp möjligheterna med den nya färjan som går mellan Sverige och Ryssland? Man kan åka den visumfritt i två dagar eller något sådant har jag för mig. Kanske går att klämma in ett litet kryssningsbröllop...? ;)

    Hälsningar,
    Koloratur

     

Svar på tråden Bröllop i två länder eller var?