Inlägg från: CarolineJohan |Visa alla inlägg
  • CarolineJohan

    Att smälta guld.. Hjälp mig!

    Vi hade 25g och de sa att de behövde 11 till min sambos ring som skulle sluta på 7. Vi gjorde också om rött guld till vitt. Vi fick betala 2500:- för den ringen, men eftersom vi även köpte min ring samtidigt så sålde vi allt guld som blev över av de 25g, vilket resulterade i att våra ringar egentligen skulle gått på 25000 om båda varit nya (11500 för min sambos och 13500 för min) men vi betalade typ bara 11000. Det var nog det bästa vi gjort! 

  • CarolineJohan

    Vi fick, precis som du ovan, tillbaka det guld som inte användes och där ser man spill etc. Och vi har köpt smycken där förut (så även mina föräldrar som är storkunder där) och jag är säker på att det är just vårt guld de använt. Denna guldsmedsaffär har egen tillverkning och ja, min sambos ring behövde nästan det dubbla för att de skulle kunna fila och greja och för smältningprocessen. Låter ju ganska konstigt att många här påstår motsatsen... Men jag är ju ingen smed själv så jag vet inte...

  • CarolineJohan
    knyttan skrev 2012-03-31 23:19:43 följande:
    Vår guldsmed förklarade detta för oss väldigt noggrant (han tog 2000 extra per smältning för att förändra färgen, pga av extra kostnader för andra metaller)
    Ja, vi fick betala 2500:- för det.
Svar på tråden Att smälta guld.. Hjälp mig!