• Fremm

    december brudar 2012, var är ni?????

    MInuz, lät ju onekligen som är mkt bra kap med ringen! ;) Då gör det ju som sagt inte så mkt om man får lägga på lite för arbetet i justeringskostnader och tillfix.

    Va roligt att ni fått så fin respons - ja visst vill man ha åtminstone någon att berätta sina planer för, jag har jättesvårt att hålla tyst även om jag egentligen vill att så många som möjligt ska bli överraskade... skitsvårt! Berättar lite här och där fast inte allt... hur många barn har du och hur gamla? Våra barn blev jätteglada och är väldigt engagerade - ikväll ska vi åka ut till kyrkan, min syster ska spela brudmarsch och vi ska öva på hur man går in, det ska bli spännande... barnen tycker det ska bli jättekul det här! :)


  • Fremm

    Förresten va hos tandläkaren för kontroll i förmiddags, allt gick bra tackolov och inga hål - men passade då på att fråga lite inför bröllopet. Skulle nämligen vilja göra tänderna lite fina tills dess.

    Frågade om blekning men hon tyckte det va onödigt då mina tänder hade fin färg men att de kanske skulle må bra av lite putsning osv... jag är själv lite tveksam till blekning då man hört skräckscenarion om ilningar i tänderna därefter, sen är det ju väldigt dyrt och jag är ju inte ute efter ett onaturligt vitt leende... så jag bokade tid hos tandhygienisten 10e dec. Det blir nog bra tror jag! :)


  • Fremm

    Pekklisch4, skönt att de "viktigaste" eller kanske ska jag skriva närmaste, kommer :) Skönt oxå att kunna göra färdigt allt sånt man inte kan göra före osat.

    Vi har OSA 1 nov, vi har 79 hittills som sagt ja av 94, ingen som sagt nej... men några är lite konstigt att vi inte hört från än men vi får väl se - de (om det blir några) som inte hört av sig alls får man väl helt räkna bort... skulle dock tycka att det va väldigt dåligt om det är några gäster som inte alls hör av sig oavsett om de kan eller inte när det gäller bröllop...

    teddy, vi ska ha åtminstone två filmkameror - jag är själv väldigt noga med att allt måste förevigas och dokumenteras... har kamera med mig över allt i vanliga fall. Vi har en en rätt fin egen kamera och så har syrran och hennes man precis köpt en oxå så vi ska få låna den oxå. Så ha jag frågat mina mostrars män och min morbror som är inbjudna att filma, då kan de turas om lite så blir det inte så jobbigt för någon att behöva filma allt och det gäller ju då vigseln, men oxå på festen, när någon håller tal eller det händer något särskilt. Sen funderar vi på att ha en filmkamera på stativ i vårt photobooth, så folk kan spela in sin egen hälsning till oss... :)


  • Fremm

    Igår va vi i kyrkan vi ska gifta oss i. Min syster spelade ingångsmarschen och vi tillsammans med våra barn som är brudfölje övade att gå in i kyrkan, det va en mäktig och häftig upplevelse... kommer bli så fantastiskt när det är på riktigt... barnen tyckte oxå det va spännande och kul. Kan hända att vi övar någon mer gång när det närmar sig... Så sjöng hon en av solosångerna och spelade på flygeln, så vackert att man rös på armarna...

    Idag har vi pysslat klart nästan alla tändsticksaskar och samtalslopporna. Jag har övat på min brudsminkning och gått igenom alla mina smycken, har dock inte alls bestämt mig än om vad jag ska ha för smycken, vad ska ni ha? Va sugen på att köpa ett nytt set från Ti Sento eller Thomas Sabo men det blir rätt dyrt... jag skulle gärna vilja ha ett maffigt glittrigt armband, ett halsband som är lite enklare och sen några festliga örhängen... men som sagt vet inte än riktigt...

    Var är ni i planeringen just nu?


  • Fremm
    zoooda skrev 2012-10-14 09:40:55 följande:
    jag var hos frisören igår (n kompis) men har tyvärr tappat stinget lite. för mkt annat som händer just nu :/ vi kom inte fam till nån friyr. vill ha åt ganska enkelt med flor.. men hon ville gärna att de skulle vara större o med mer detaljer, men de e inte alls jag.. så vi ska ses igen o testa.. min mamma är en klippa.. hon fixar stolsöverdrag, skriver placeringskort, planerar hela dekoreringen av lokalen.. så det kan jag släppa.. egenligen behöver ja bara nu besämma hur jag ska se ut.. o det tycker ja e jobbigt.. bryr mej egntligen inte så mkt.. vill bara ha en trevlig o minnesvärd fest.. men alla runtomkring räknar med att man ska ha planerat sitt bröllp sen man va 7 o veta exakt.. men så e inte riktig fallet.. jobbigt när man måte ha en åsikt när man ingen har ..
    utöver de så går det bra! alla smörkolorna o cakepopsen e färdiga o ligger i frysen.. :) 
    Jo även om man som jag längtat efter ett bröllop sen jag va 7 så har jag nog inte samma smak då som nu... ;) det jag märkt är att jag eftersom jag velat gifta mig sen jag va 7 så känns som om allt för mig måste vara in i minsta detalj perfekt, att det ska vara något utöver det vanliga, att gästerna ska säga WOW det här är NN och NNs bröllop det märks, och med det menar jag att det ska vara så där mysigt, välkomnande, annorlunda, personligt och färgglatt som vi gillar... det sätter en hel del press, eller jag sätter press på mig själv att åstadkomma detta med en liten budget men vi är väl på god väg... det är bara så sjukt mkt kvar som jag skulle vilja göra... :-/

    Härligt att du har en mamma som ställer upp så mkt - och härligt att du låter henne göra det. Tror min mamma skulle ställa upp desto mer om jag lät henne men både jag och min blivande har bestämt att det här är något VI vill göra tillsammans och att så få som möjligt ska veta om våra planer innan... så vi bollar idéer och pysslar sins emellan istället, det är supermysigt det oxå. Sen har ju våra föräldrar mfl erbjudit sig att ställa upp om det är något och det kommer det nog va lite framöver sen och det är ju tacksamt1 :)
  • Fremm
    Pekkiisch4 skrev 2012-10-14 10:54:56 följande:
    Vi fick tyvärr jaga såna vi tyckte var självklara.. t.ex. svärmor.. haha, men det känns skönt att ha ändå 2 månader på sig :) Så igår satt jag och gjorde placeringstavla och placeringskorten färdiga :)

    ang smycken har en kompis gjort dem åt mig. Jag är ganska kräsen men dem här tycker jag om :)
    Ja det är väl lustigt, men sånna kanske tror att de har sagt det eller att de tar för givet att man fattar att de kommer? Min farmor och farfar är väl de jag tycker är märkligast att de inte hört av sig... men det är lite typiskt dem på sätt och vis ändå... tycker att de borde ringt och tackat för inbjudan direkt - det gjorde min älskade mormor... men mina far och morföräldrar är lite som natt och dag tyvärr så ibland kan man bli lite besviken när man tror att de ska bry sig lite mer om sina barn och barnbarn men det enda som är intressant är Nadall på tennisen på tvn... ;)

    Ja några får man väl jaga kanske då, det är ett annat kompispar eller egentligen min blivandes kompis, som vi bjudit - jag tycker att jag funkar med de flesta människor men hon (hans fru) är nog den mest ja jag vet inte vad jag ska kalla henne. Hon går med näsan i vädret, hälsar inte när vi stöter på varandra på stan - bara på min m2b fast hon träffat mig flera gånger, hon pratar bara om sig själv och frågar aldrig eller vill aldrig veta något om någon annan, så jag va inte jättesugen på att ha med henne på bröllopet men samtidigt förstår jag min m2b att han vill ha med sin kompis så det fanns inte så mkt att välja på... hade tänkt placera henne långt ifrån oss i af men nu verkar det ju inte ens som om de kommer? Tror att hon har något emot mig, om det är avundsjuka eller något annat vet jag inte men tror inte att det är så att de inte kan komma isf utan att hon inte vill... nåja det är spekulationer från min sida... :)

    Annars tror jag att så gott som de flesta som vi verkligen vill ha där kommer, ett kompispar från min sida och en killkompis som jag väntar svar på som jag gärna velat ha med men vi får se vad de säger..
  • Fremm

    Nu har jag inte skrivit på ett tag (typ ett dygn) och genast har det hänt massor här i tråden, jätteroligt men tar lite tid att kommentera och läsa ikapp ;).

    Hallonfrossa, uuuunderbara smycken!! Så fina, var har du hittat dem? Inte för att jag kan ha samma då det inte är vårt tema men kanske finns andra fina där oxå? ;)

    Zoooda, känner igen mig... jag stressar oxå upp mig för saker som jag egentligen inte kan göra något åt än, känns skönt att "grönmarkera" saker som är klara i mitt excelark över saker att göra men det är väldigt många kvar och saker som kommer till hela tiden så gör jag inget varje dag så blir jag lätt lite stressad... det svåra är att det är svårt att slutföra saker och ting, pompombollar och servettvikning tex, har testat och vet hur jag ska göra men kan inte förvara dem så jag kan pyssla klart dem...

    Pekklisch4, roligt att din mamma är så engagerad... tycker inte att vare sig min eller min m2bs mamma är så särskilt engagerade, klart de frågar ibland hur det går men jag tror att de vet att vi klarar det bra själva och gärna vill ha det så sen tror jag oxå att de vet att vi frågar om det är något vi vill att de ska göra... hade jag varit yngre (låter som jag är lastgammal ;)) hade jag nog gärna tagit hjälp av min mamma lite mer som mina systrar gjorde när de va rätt unga och gifte sig nu känns det som om jag vet mer och kan mer om det här men sen är det väl alltid trevligt att få hjälp men jag är nog lite kontrollfreak där, inte mkt jag kan släppa till andra än mig själv och min m2b... sen vill jag ju att så mkt som möjligt ska bli överraskningar för våra gäster... :)

    Förresten Westlife och Ronan Keating har många fina låtar, andra boybands oxå för den delen ;). Vi ska faktiskt ha en solosång med Ronan Keating... :)

    Angående tårtdekorationen så har jag bett en vän till mig göra våra, hon har gjort till flera andra och tycker hennes figurer blir charmiga och söta. Hon gör dem i fimolera, hon vill ha så mkt info (bilder) om hur vi ska se ut innan, hur våra kläder ser ut, frisyrer, brudbuketter o dyl... blir nog väldigt sött tror jag! :)


  • Fremm

    Zoooda usch så trist, bra att du blivit bra på cakepopsen i alla fall och som du skriver blir ju alla glada som får smaka av dem, de lät vääääldigt goda!! Synd att du inte kan skicka över några via nätet ;)

    Minuz, tråkigt med fejder så där inom familjen eller sin respektives familj - hoppas det löser sig... :-/

    Idag har vi tittat på stället vi hoppades på skulle passa för inomhusfotograferingen och det kommer förhoppningsvis bli sååå bra. Jättevackert ställe med stora fina fönster, öppen spis, maffig gammal herrgårdstapeter, kristallrkonor och kandelabrar... där kommer vi även att sova på bröllopsnatten så vi ska få tillgång till vår svit redan på morgonen på bröllopsdagen så att vi kan göra oss i ordning där (våra fotografer är med oss då oxå) för att sen gå och ta porträttfotona i samma byggnad (och förhoppningsvis ute och vädret tillåter)...

    Sen har jag suttit och pysslat med våra "photobooth"masker idag, de blev rätt roliga...

    Men känner mig dock mer och mer stressad fastän att jag gör saker som har med bröllopet att göra varje dag, det är hela tiden nya saker som dyker upp i mitt huvud...

    I helgen scannade vi bilder från när vi va små som ska vara till ett bildspel, till det vill jag hitta passande och rolig musik... sen ska det ju helst vara lite lagom långt men vet inte hur många bilder eller hur fort bildspelet ska gå så får testa lite där...

    Nu ligger min älskling i sängen och väntar på mig så det är dax att avrunda... roligt att höra om era tankar i planeringen...

    God natt! :)


  • Fremm

    God morgon Brudar ;) Nu är jag här igen... fast idag måste jag lägga på ett kol så att jag hinner med en massa...

    Smulan, jättefina inspirationsbilder - vet inte om det blir lite tårta på tårta med blommor och diadem men jag säger som lycklig01 - hör med din frisör och visa bilderna... gillade oxå den i mitten, jättefin!

    lycklig01, vi kommer att ha Fall again med Glenn Lewis, älskar den låten och så kommer den från filmen "Maid in Manhattan/ Kärleken checkar in. Kika gärna på klippet från filmen och hör låten här:
    ">


    Vad ska ni andra ha?

    Kan inte riktigt släppa någon form av kul spex... kanske inte blir en spexdans men om jag skulle sjunga för BG eller något, eller göra nåt? Detta stressar mig lite för jag VILL göra nåt eller att vi gör något tillsammans men sen vet jag inte hur eller vad eller hur vi ska öva på det?

    När jag lagt mig och vi sagt godnatt brukar jag alltid ligga och tänka lite på bröllopet, vad som helst som dyker upp - igår började jag fundera på det tal jag tänkt att hålla för min blivande. Kom på en massa bra idéer som jag tyvärr inte kommer ihåg alla nu men lite åt vilket håll jag tänkt kommer jag ihåg. Man skulle ha papper och penna vid sängen för konstigt nog kläcks många bra idéer när man släckt lampan och ska sova :)


Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????