Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur stylar ni er kyrka?

    I vissa kyrkor finns små bänkvaser man kan sätta enstaka blommor i, ifall man gärna vill ha någon blomma, men kolla den saken med den kyrka ni ska vigas i. Vill man så är det vackert att dekorera med enklare material efter årstid, som rönnbär, nypon, vackra höstlöv, gran/enris, blåbärsris m ngn tulpan istucken osv. Det behöver inte vara dyrbart.


     


    När det gäller altarblommor, så är det en detalj som ingår i kyrkans egen symbolik över kyrkoåret. Man har speciella blommor i särskilda färger för vilken del av kyrkoåret man är i. Det är blommor som vanligtvis ställs fram på fredagen inför helgen. Alltså är altaret redan dekorerat.


     


    I de fall man vill ha mer blommor, så rekommenderar jag att man väljer ett eller ett par lite rejälare arrangemang som dels gereffekt -kyrkor är ju ofta rätt rymliga och småsaker försvinner lätt. Men det är också smart att välja arr som är lätta att plocka med sig, så kan man enkelt ställa dem i festlokalen och få ut dubbelt av dem så att säga. Tänk gärna lite höjd och volym, så behöver det heller inte gå åt så stora mängder blommor.


    De typer av draperade tyger och överflödet av blommor man ser på filmer, är helt klart något som hör amerikanska traditioner till snarare än svenska. Inget fel med det, men man behöver verkligen inte känna att "alla andra har nog så och därför borde vi", snarare tvärtom


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Hur stylar ni er kyrka?