Inlägg från: Beatasbrandbilar |Visa alla inlägg
  • Beatasbrandbilar

    Har någon av er gjort en fuling?

    Som frisör så bokas tider upp per timme så det är därför du får betala per timme som sätts upp.
    Vissa brudar är mer krävande än andra därav att man tar betalt per timme. Vissa tar 1,5 h och andra kan ta 3h.

    När man får en bruduppsättning ingår oftast lite mer lyx runtomkring.
    Tex Frukost, ev champange.
    Sedan tar man oftast lite längre tid på en bruduppsättning då det är extremt viktigt att bruden är nöjd och känner sig bekväm och inte blir stressad av att frisören har bokningar efter som sitter och väntar.
    Till en vanlig festfrisyr/balfrisyr görs oftast ingen provuppsättning utan det tar man oftast muntligt eller genom att titta på bilder.
    En brud bör alltid få göra en provuppsättning iallafall enligt mig.
    Det är viktigt att man som brud känner sig säker på hur frisyren ska bli just den dagen då man oftast är nervös över allt som man ska fixa och göra.

    Jag jobbar som frisör och jag kan bara prata för hur vi gör på våran salong och där ser vi mycket till vad bruden vill ha.
    Är det bara en enkel föning/ läggning så tar vi bara betalt för det.
    Jag har gjort många brudar med kort hår som gått fort och de har inte betalat några hästsummor eftersom alla varit väldigt smidiga och detta märks rätt snabbt när de kommer på provuppsättningen.
    Man ska dock veta om att även provuppsättningen tar tid och frisören kostar även den tiden. Ingen jobbar väl gratis. ;) Sedan ber vi oftast kunden lämna in ev löshår eller slöja någon vecka inna så man kan förbereda med fästen eller annat om sånt ska sättas i på bröllopsdagen och även om inte kunden är i salongen så tar det tid att fixa med sånt.

    Det är klart man kan gå in och säga att man ska på någon annans bröllop när man själv gifter sig men just den dagen tror jag att man mår bäst om de runt och kring sig vet vad som gäller och man slipper vara rädd för att försäga sig.
    Hos oss brukar vi även låta fotografer och mammor/vänninor vara med om de vill äta frukost, ta bilder eller bara vara med som smakråd eller stöd till bruden och detta är lite svårt om man inte vet att kunden gifter sig den dagen. :)

    Jag kan hålla med om att det är trist när folk (frisörer, florister, sminköser osv) tar  extra betalt bara för att man säger att man är brud för i vissa fall är det inte befoget då det kan vara väldigt enkla saker man vill ha. Men då kan man gå till någon annan som förhoppningsvis förstår en bättre och ger ett bra pris.
    De flesta brudar jag gjort behöver oftast den där extra tiden, eller att de känner att de kan komma in när som och prata lite eller bara ringa om man är lite nervös så därför är det nog bra om frisören vet om att man gifter sig.

    Just den dagen är det värt alla pengar bara man blir nöjd, så känner iallafall jag. :D

Svar på tråden Har någon av er gjort en fuling?