• 1700tal

    Hur mycket kostade ert bröllop?

    Ett bröllop för nästan ingenting är nog svårt för 100-140 gäster. Men de stora posterna att kapa i är maten och alkoholen. Leta en lokal där ni själva kan ta med mat och dricka, det skiljer nåt enormt. Vi har närmre 100 gäster och skulle aldrig kunna haft festen på ett ställe med egen restaurang och alkoholtillstånd. Buffé eller bara huvudrätt kapar mkt pengar (för jag förutsätter att ni inte kan laga, förvara och värma mat själva till 140 pers). Alkohol från tyskland osv...


     


    Man kan förstås ha bara fika, snittar med bubbel/tebjudning osv men det var inte aktuellt för oss. Så vi (jag) har researchat detta länge för att få mkt för mindre pengar.

  • 1700tal
    Chicita skrev 2012-02-23 13:43:34 följande:
    Buffé brukar vara billigare än sittande middag.
    Enda problemet med det är ju att det är svårt att få till buffé/självservering för uppåt 140 gäster. Vi hade gärna haft det (för prisets skull) men det skulle då gå åt ytterligare ett rum i samma strl som hela matsalen för att få plats med det stora antal matstationer så då skulle krävas.
  • 1700tal

    Absolut! Vi leker även med tanken att låta servitriserna gå runt med uppläggningsfaten (alltså inte ha dem på borden) från gäst till gäst, som en slags "sittande självservering". Det borde vara bland det mest effektiva (med uppläggningstid och -kostnad) och snabbaste sättet att få ut maten när man har riktigt många gäster.

  • 1700tal
    Chicita skrev 2012-02-23 14:19:15 följande:
    Smart Glad
    Det känns lite lyxigt också. Det är ju så man ser att dom gör på gamla engelska filmer där man ser adelns middagar Flört
    Haha, gött! Själv har jag sett det lite som B-versionen av fullfjädrad bordsservering men det där lät ju mkt bättre!
Svar på tråden Hur mycket kostade ert bröllop?