• sofie e

    vad ger ni till gästerna?

    Vet inte vad vi ska ge till våra gäster vid dukningen.
    Vad ska ni ge till era gäster?

  • Svar på tråden vad ger ni till gästerna?
  • Chicita

    Tänk på att det här inte är ett måste. Och att om ni ska ge bort något så bör det vara något som speglar er personlighet.
    Graverade glas mm är nästan garanterat att kasta pengarna i sjön...

    Vi hade ett medeltidsbröllop, så vår granne (som är smed) smidde små trollkors (hängen) som gästerna fick uppträdda på en vaxad lintråd, med en liten lapp som berättade vad det var för betydelse i det.

    En liten burk marmelad eller sylt (gärna hemkokt) med egna ettiketter är perfekt för ett höstbröllop.

    En liten påse med minttabletter räcker gott annars om man bara vill ha något på tallriken

  • Aniara4

    Ger gästerna? Vi bjuder dem på fest! Det räcker väl.

    Alltså, seriöst, det där med favors är ännu en amerikansk sed som ganska nyligen har börjat förekomma här. Men det är fortfarande inte det vanligaste, antar jag, eftersom jag i alla fall aldrig har varit med om det på något bröllop (eller annan fest för den delen, utom godispåsen när man var på julgransplundring som liten).

    Vill man ha favors ska man såklart göra det, men man ska absolut inte känna sig tvungen "bara för att".

  • LillaAnna

    Vi har inte gift oss än, men vi har beställt varsin magnet till gästerna. Killarna kommer få en magnet med ett roligt citat om kvinnor med rosa text och sen en liten bild på och under kommer det stå våra namn och datum. Och tjejerna får givetvis ett roligt citat om män med blå text :) det tycker vi är roligare än att ge lite godis eller nåt, då får dom något dom kan spara som minne och ha på kylskåpet om dom vill. Dom kostar typ 7:- styck på Vistaprint.

  • Anneli256

    Tycker inte heller att det är ett måste att ge gästerna något. Vi kommer inte att ge bort något..

    Däremot så kommer vi att ha "röda mattan" fotografering, och dom korten kommer vi att bifoga tackkorten. Så det blir ju en liten present från oss ändå, samt ett minne. Inte ofta man har en "proffsigt " tagen bild  av sig själv kanske Glad

  • förlovadflicka

    Vi gav dem varsin fin ask med en liten handgjord ros gjord av tunn, tunn björk. Helt underbart fina och kostade bara någon krona styck. Folk tyckte att det var jättekul och jag med, var så roligt att fixa med dem, vika askarna och så. Jag älskar att ge presenter, det var en fin detalj i dukningen, både vuxna och barn tyckte det var kul- varför inte liksom?! :)


Svar på tråden vad ger ni till gästerna?