Inlägg från: Imke1977 |Visa alla inlägg
  • Imke1977

    Bröllop 2 Juni 2012

    Wow va alla gifter sig på fina ställen
    Vi ska vara här  www.soldathemmet.se

    ja vädret ja... Här i Gävle så vet man aldrig med vädret :-/ Igår tittade jag på smhi och då stod det mulet och regn heeeeela dagen.
    När jag tittade i morse hade det ändrat sig till mulet på fm men halvklart på em. Så... här kommer jag inte veta förrän samma dag typ. Men vi kommer vara inne i lokalen och fota om det blir regn. Så får det bli.

  • Imke1977
    Brud vår 2012 skrev 2012-05-28 20:43:05 följande:
    Ooops, spräckte visst budget med 27.ooo extra ;(
    Trots att vi gjort mycket själva o vi i stort har räknat:
    mat: 10.000kr
    lokal: 10.000kr
    band: 6000 kr
    sprit: 6.000 kr
    kläder: 10.000
    Så verkar det som om allt slutar på 76.800 kr

    ett bröllop för 48 pers

    hur gick det för er o er budget??

    lycka till på lördag!!!!!!!!!

    kram
    Jadu... vi hade en budgett på 50 000 kr från början. Jag tror det slutar på runt 70 000 för oss med. Vi är 65 st sammanlagt.

    Mat: 10 000
    Lokal: 6600
    Kläder 10 000
    Buketter: 2200
    Tårta: 2100
    Serveringspersonal: 2000
    Solister: 1000 kr
    Fotograf: 1300 kr
    Alkohol: 10 000 med frakt från tyskland
    Barnvakt av våra barn under dagen och kvällen: 1700 kr
    Hotell: 1500 kr
    Och så en massa massa annat.... ex allt till dukningen med dukar å hej å hå :-/ Trots detta har jag gjort inbjudningskort och en massa pyssel själv. Handlat saker på ebay mm.
    Men, vi gör detta en gång bara. Och nu blir det som det blir
  • Imke1977
    MissBlueberries skrev 2012-05-29 10:10:29 följande:
    Hur känner ni, er brudar!

    Hur gör ni med hår och smink?
    Köpte mitt nagellack och läppstift igår, det blir Essie "first dance" och MAC "russian red" 
    Jag lever i rött läppstift, och MÅSTE ha det, känner mig konstlig annars!
    Har hört att det ser konstligt ut på bröllopet, men NEJ, det vill jag ha, och ska ha! =) 
    Jag tycker att om du vanligen har rött läppstift så kommer det inte alls att se konstigt ut på bröllopet. Och känner du att det är DU och att du vill så SKA du Inget mer med det. Det är er dag detta

    Jag har anlitat en frisörska och sminkös som kommer hem till mig och gör allt. 700 kr för håret och 900 för sminket. Då har hon allt som behövs så jag behöver inte handla något alls
    Jag ska ha lila och rosa ögonskugga och en lättare sotning på ögonen. Och ett väldigt ljust läppstift.
  • Imke1977

    Såhär säger SMHI om Gävle på lördag:


    Lågtrycket fördjupas ytterligare något under fredagsdygnet vilket ger fortsatt ostadigt väder med svala temperaturer och regnskurar på flera håll. Skurarna kommer vara intensivast i norra Svealand och södra Norrland där nederbörden efterhand gå över i snö. Det ostadiga vädret fortsätter under helgen och i början av nästa vecka med regnskurar på flera håll.

    SNÖ???!!! Värsta tänkbara senario lliksom Och jag som tänkte positivt.... att det KAN ju bara inte regna en hel jäkla dag. Men det verkar som det blir så. Jahapp.... bara å ställa in sig på det då :-/

  • Imke1977

    Jag är så förbannad så jag exploderar!!!!
    En av min m2b kompisar ringde idag och frågade om vi skulle bli väldigt ledsna om dom inte kom på bröllopet.
    För dom hade ögnen på en resa som avgick den dagen!! :-O Jag är HELT mållös.
    Va fan är det för en kompis!!??
    Allt jobb jag lagt ner. Festhäftena som är tryckta och klara med bordsplacering och text om alla gästerna. Mat som är beställd och betald. Och NU 4 dagar före så är en utlandsresa viktigare än sin kompis viktigaste dag. :-O

    Jag vill helst aldrig se människorna igen. Och mest förbannad är jag över att dom gjort min m2b fruktansvärt ledsen. 4 dagar kvar liksom!! Vad i helvete är det för fel på folk!!!

  • Imke1977
    Brud vår 2012 skrev 2012-05-29 22:14:57 följande:
    Vi har också svårt att förstå vart vi räknade fel ;) Men vi antar att det är 100 kr här och 500 kr där osv...

    OK, vi hade inte räknat med morgongåvan i budgeten, men den lade vi till när vi 'spräckte budgeten' så där går 10.290 kr bort och resten är nog som jag skrev, småsaker som drog i väg

    Detta är utan resan, men den väntar vi med till feb 2013, då vi gillar svenska sommaren o vill vara med båten i skärgården.
    Vi ska inte heller åka på någon bröllopsresa i år. Vi sparar det oxå till nästa höst tänkte vi. Vi har ingen som kan vara barnvakt åt våra barn nu eftersom våra föräldrar är sjuka mm. så vå måste vänta till dom blir något större och planera bättre. På det sättet kan vi spara ihop till en fin resa istället pxå
  • Imke1977

    Nä sjukdomar är ju en helt annan sak. Det rår man inte över. Men det här var ju bara att välja bort oss rakt av. För en resa dom inte ens bokat!

  • Imke1977
    gbg2012 skrev 2012-05-30 10:21:23 följande:
    Idag när jag tittade på yr så ska det bli sol och molningt och nästan inget regn, 0,3 mm. Hoppas nu detta håller i sig så jag slipper regn. När jag färgade mitt hår igår sa frisören att även vid fukt kommmer min frisyr inte hålla sig hela dagen, ska ha lockigt och halvuppsatt. Hoppas nu!! Det kommer bli 12 grader men huvudsaken är utan regn!!! 

    Enligt smhi ska det regna hela dagen.  
    Nä... här står både på smhi och yr att det ska regna och vara molnigt och kallt heeeela dagen :-/ Suck å stön...
    Men pga vi bor ute vid havet så brukar det kunna vara så att det inte stämmer helt. Först kvällen innan eller samma morgon kan ma igentligen se helt hur det kommer bli. Men men, man får ladda för regn. Ta med skor och paraply
  • Imke1977
    MissBlueberries skrev 2012-05-30 17:39:07 följande:
    Hämtat klänningen och är perfekt!! Även fått mens. Oh yeah Tyst

    Ohh puh va skönt! Synd på mensen.. men men :-/


     


     


    Hörni, om bruden eller brudgummen vill hålla tal. I vilken talordning kommer vi då? Vet ju att brudens far håller först och sen brudgummens. Sen står det bara släkten först och vänner sen. Men jag vill hålla tal för min man. Vilken ordning kommer jag i? Är jg först då?

  • Imke1977

    Vaknat till regn och storm idag. Känns surt..... Men det är vad det är och det blir en underbar dag ändå!

  • Imke1977

    Hej tjejor


    Spöregn, kallt som fan och storm heeeeela dagen lång. Men helt ärligt, det gjorde INGENTING. Dagen var heeelt magisk.

  • Imke1977
    gbg2012 skrev 2012-06-04 23:10:15 följande:
    Igår öppnade vi presenter  och vi har fått bidrag till bröllopsresan och är jättenöjda med alla! Förutom att det är bara är ett dilemma mina svärföräldrar gav 10 gånger mer pengar i bröllopspresent än mina och jag överdriver inte det var bokstavligt så. Jag tycker det känns dumt och jobbigt. Det har bättre ställt men inte extremt mycket utan måste ha sparat lite varje månad sedan vi berättade, medan mina föräldrar måste tagit pengarna precis på sista lönen. Jag vill inte verka hemsk och bortskämd men det känns jättejobbigt och jag känner mig lite sårad. Vi har betalat vårt bröllop helt själva och inget konstigt med det. Min pappa sa att minst såhär mycket kommer ni få, sedan ville inte mamma att han skulle avslöja något och när dagen väl var fick vi hälften och de har inte sagt något. Överreagerar jag eller hur hade ni känt? 

    Våra föräldrar hade vetat om bröllopet i över ett år!  
    Kan det kanske vara så att dom inte haft möjlighet att spara pengar? Så kan det ju bli... Att det händer saker under månaden som gör att det inte blir som man tänkt. Så blir det ofta för oss.
    Mina svärföräldrar gav oxå massa mer än min mamma. Men jag är sååå tacksam för allt vi fått även om det är en blomma, en kram eller 2000 kr eller vad det nu är.
  • Imke1977
    gbg2012 skrev 2012-06-05 09:23:15 följande:
    Jag är tacksam över allt när det gäller övriga bröllopsgäster och släkt/familjen. Men just ens föräldrar är de allra närmsta och jag är den första som gifter mig. Det kan vara så som du säger men när pappa skryter om deras nya möbler de valde att köpa innan bröllopet för flera tusen och sådana saker så sårar detta mig lite. Jag känner mina föräldrar och de har ingen bra framförhållning eller på att spara jag tror de hade kunnat lägga undan 300 kr månaden om de velat sedan vi berättade men valde att inte göra det. Pappa ville hellre trimma bilen för 5000 innan bröllopet än att ge någon present alls verkar det som, för mamma satte stopp för det. Han kunde lägga 5000 på bilen men vår bröllopspresent kunde de inte ens lägga hälften av det. Det är verkligen inte pengarna i sig utan att jag känner mig bortprioriterad och det är väldigt känsligt eftersom jag och pappa inte alltid har haft en så bra relation. 
    Åhåå då förstår jag bättre. Då håller jag nog med dig, skulle oxå känna mig ledsen Har du pratat med dom om det?
    Mariem skrev 2012-06-05 10:32:56 följande:
    Sitter på Arlanda och dricker champange, snart går planet till Thailand! Det var skönt att landa en dag hemma först. Jobbade faktiskt igår, till 10 på kvällen :p sen packade vi och åkte 7 i morse, men nu är vi på gång! Nån annan av er som ska resa nånstans? Vi önskade oss pengar till resan, men det är många, 20 av 76 som varken gett bidrag eller present. Lite snopet faktiskt, men men, nu är vi på väg iallafall!
    WOOOOW va avis jag är Det måste kännas härligt  
    För vår del vet jag inte om vi kommer iväg på någon resa. Våra föräldrar är sjuka och orkar inte vara barnvakt. Och vi har tre barn :-/ Så ja... vi får se helt enkelt.
  • Imke1977

    Någon mer än jag som känner att det är liiiite tomt såhär nu efteråt? Jag vill göra det igen!! Återuppleva dagen som gick fortare än någon annan dag.

  • Imke1977
    gbg2012 skrev 2012-06-06 00:20:39 följande:
    ha det härligt! Vi önskade också bidrag och alla har inte kommit in än, vet att de satt in för de skrev det på korten men kan ta några dagar en banköverföring!

    Vi åker till maldiverna i nov. =)
    WOW maldiverna!!!! Åhhh va avis jag är. Vad betalar ni för den resan? Vart ska ni bo och hur länge?
  • Imke1977

    Det låter som alla haft underbara dagar. va härligt!!!  jag har oxå fortfarande lyckorus i kroppen och kan inte sluta le när jag ser filmerna från vigseln och talet

    Själv satt jag och min tärna hemma hos henne från kl 8 på morgonen och gjorde håret och smink. Åt god lunch och drack champagne och hade det superbra

    Jag var så nervös så jag skakade innan vigseln. Men när dörrarna öppnades och jag såg alla våra älskade vänner och familj så bara försvann allt och jag kände mig bara såååå lycklig.
    Vigseln var över all förväntan. vilken känsla att få stå därframme och säga sina löften till sin själsfrände.
    Det blev lite skratt för prästen glömde säga att vi skulle ta på ringarna. Och vi var så uppe i varandra så vi glömde det själva oxå. Så det blev lite skratt
    Underbar solosång i form av Kärleksvisan av sarah dahn finer och så En helt ny värld från Aladdin. Svårt att hålla tårarna tillbaka.
    Helt underbara tal från massor av människor. Lekar och presentationer från vår möhippa och svensexa.
    Dagen var heeeelt magisk

  • Imke1977
    Lommila1 skrev 2012-06-06 18:41:37 följande:
    oj här har de hänt saker sen jag sist var in! jättefina bilder!:)

    Skall alal på bröllops resa? vi skulle vilja men de känns som budgeten e lite för tajt:/
    Ni som haft fotograf, när får ni fotonen?
    Vi skulle inte åka på någon. Men efter alla presentpengar som kom in så kan vi faktiskt åka iväg någonstans i europa Så vi funderar på det
  • Imke1977
    moonlightgirl skrev 2012-06-07 11:53:47 följande:
    Vi önskade oss pengar som bidrag till resan, men den kommer inte att bli i år iallafall då jag är gravid.
    Däremot fick vi flera st upplevelseboxar med spa, resturangbesök, bo på hotell så vi kommer att komma iväg på små resor iallafall o det uppskattar vi jätte mycket.

    Våran präst var också rolig och skämtsam. När han frågade min man om han tager mig som sin hustru osv, och min man svarade ja sa prästen: Det var rätt svar o alla skrattade inklusive vi. =) Det var på ett ställe till som han var skämtsam men jag kommer inte ihåg var det var. Men en toppenpräst var det iallafall. =)

    Sånt är härligt, det lättar upp och det är sånt man mins Mysigt


    Vi glömde sätta på ringarna och gick raka vägen på löftena istället. haha. så där fick alla sig ett skratt.

Svar på tråden Bröllop 2 Juni 2012