• Fremm

    Visa din ring! Bildtråd - ringar 2012


     


    Här är min drömring och jag har tagit kontakt med en guldsmed som ska göra den... fast inte så många diamanter, fyra på varje sida hade vi tänkt. Älskar den och den är så jag! :)

  • Fremm
    johannagbg skrev 2012-08-30 16:44:16 följande:


    Den är i vitguld. De små stenarna är diamanter, men den stora är rubic zirkon. Vad tror ni om den?
    Kul att läsa att det är fler som resonerat som vi, jag kommer oxå ha mindre äkta diamanter på sidorna och en större cz-sten i mitten på en vitguldsring... va lite osäker på om man kan göra så men läser ju att det är fler som tänkt som vi... vinner man på lotteri eller känner att man har råd längre fram kan man ju byta ut cz-stenen mot en äkta i framtiden ;)
  • Fremm

    Lite smakråd av er brudar tack... :)

    Idag va vi hos guldsmeden och han hade tagit hem rosa stenar i två storlekar som jag skulle få testa, himla smart idé faktiskt. Att fästa stenen på en ring med häftmassa, på så vis kan man ju verkligen prova och se hur den känns på riktigt, lite lättare än att se en bild man förälskat sig i...

    Ringen kommer att ha 12 st 0,02 ct diamanter, 6 st på varsin sida på en 3mm bred skena. Jag har så gott som bestämt mig för färg och stl på mittenstenen men tänkte höra vad ni tyckte...

    Detta är alltså bara en prototyp, så den smala ringen i bild är ju något stor och för hög - den rätta färdiga ringen ska ju vara i höjd med förlovningsringen och mittstenen ska gå lite över förlovningsringen. :)



    En 6,2 mm i diameter ljusrosa spinell (kommer att fästas i fyra klor)


    8 mm i diameter ceriserosa safir, kommer att fästas med fyra klor...

    Vad tycker ni? :)
  • Fremm

    Jätteroligt att höra era åsikter, kanske ska berätta hur jag valt... det blir den ljusrosa för den är mer diskret och gångbar till det mesta men eftersom jag tycker att den mindre stenen är lite för liten (syns inte riktigt på bild) och den stora är för stor så blir det en 7 mm stor sten... - vad tror ni om det? :)


  • Fremm

    Japp :), Kanon att man får testa innan för det är ju supersvårt att se på bild vad som passar både på fingret och till sin befintliga förlovningsring! :)


    CoG skrev 2012-10-12 06:57:21 följande:
    En kompromiss alltså :)
  • Fremm

    Tack så mycket! :) Va roligt att du själv har rosa safirer i din förlovningsring. I din enstensring kommer den vara vit eller rosa då? Eftersom den färgade stenen i min ring kommer att bli rätt stor så va det svårt med rosa safirer i den storleken då man kunde se lite korn i och sånt därför var topaz eller spinell bäst, men jag valde spinell. :) Väntar dock på rätt storlek (7mm) ska dyka upp då dessa stenar slipas oftast i 6 eller 8 mm, men guldsmeden trodde att det skulle hittas innan det är dax... kostar rätt mkt att slipa om en sten så det vore ju skönt att slippa det.


    Chicky skrev 2012-10-20 09:39:20 följande:
    Frem, jättefint med den ljusrosa stenen. Har själv 3 rosa safirer i min förlovningsring och till vigseln sätter jag på mig en enstensring.
Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2012