• Pagnie

    EBAY tråden!

    hejsan alla. Jag har tack vare denna underbara tråd blivit smått beroende av att kolla på ebay. Och det är såååå mycket jag vill ha. Hittat mycket utav det jag redan hade tänkt att köpa men mycket billigare.
    Men nu till problemet. Jag vill så gärna ha stolöverdag och har hittat några. Jag behöver ganska många. Drygt 100 st. Jag har hittat i satin från indien relativt billigt. Så är det någon som beställt därifrån som kan säga hur det är. Törs man eller inte? Usa och storbrittanien känns ju lite bättre men indien?

  • Pagnie
    drömmer skrev 2012-03-04 06:19:27 följande:
    Jag tror inte det är sämre bara för att det är från Indien. Klänningen jag köpte från USA skickades från Kina ;). Vad säger dess omdömen? Har den fptt många negativa?
    nej alltså den ligger på 97,7 så 4-6 dåliga av flera tusen vad jag såg. För det var ju så bra. 1600 kr för 100 överdrag det är inget du hittar varsomhelst känner jag. Inte ens billigare att göra själv.
  • Pagnie
    ungbrud skrev 2012-03-06 01:13:02 följande:


    Klickade hem dessa precis :D:D
    åh dom var så fina så jag var tvungen att klicka hem 2 st till mina brudtärnor. Detta var mitt absolut första köp på ebay och jag måste erkänna att jag är helt förvirrad. Jag har skapat ebay konto och bekräftat det. jag har lagt dessa i min kundkort och bekräftat köpet. Jag har tryckt på knappen betala med paypal sen gått vidare. Sen står det 2 steg och jag måste tydligen nu vänta tills pengarna kommer in. Sen måste jag in igen för att avsluta. Låter det som att jag gjort rätt?
  • Pagnie
    selma03 skrev 2012-03-07 08:19:18 följande:
    Min transaktion brukar gå över direkt under en och samma gång. men handlade du på ebay.se så har jag ingen aning hur det fungerar. Jag handlar bara ebay.com
    Ja fast det borde väl kvitta när det handlar om paypal? För paypal är väl detsamma oavsett?
  • Pagnie
    annapanna88 skrev 2012-03-07 20:05:42 följande:
    Har du skapat ett paypal konto och satt över pengar på det då?
    Om du har pengar på paypalkontot (alternativt har ditt kort kopplat)så ska köpet gå igenom direkt.
    okej. nej jag satte över pengar i samband med köpet och det stod att det kunde ta 1-2 dagar. får se i morgon då.
  • Pagnie
    annapanna88 skrev 2012-03-07 20:05:42 följande:
    Har du skapat ett paypal konto och satt över pengar på det då?
    Om du har pengar på paypalkontot (alternativt har ditt kort kopplat)så ska köpet gå igenom direkt.
    Det här med paypal är för i helvete djävulens påfund. Nu börjar jag bli riktigt jävla irriterad. Jag satte över pengar samtidigt som jag köpte varan. Alltså jag satte över pengar den 6:e mars. Igår den 7:e mars stod det att pengarna dragits från mitt konto. Och idag 8:e mars fortfarande inte ett jävla öre på mitt jävla paypal konto. Skulle inte den här skiten vara bra sa dom?
    Jag vet inte vad fan jag ska göra nu. Jag har skrivit mejl till dom men jag vet fan inte ens vart mejlet kommer fram. och ja jag skrev in rätt kod när jag satte över för jag kollade typ 30 gånger.
    ååååh vad jag hatar det här.
  • Pagnie
    chabar skrev 2012-03-08 12:22:23 följande:
    ..alltså, när jag betalar med paypal och det dras från mitt konto så har det ju gått direkt till säljaren via paypal...
    Utan att det ligger några pengar på mitt paypalkonto för den sakens skull.
    ja det är det jag ska göra nu för det här med att föra över pengar var ju ingen dans på rosor direkt. men är det säkert att koppla sitt konto till paypal?
  • Pagnie
    sabz skrev 2012-03-08 14:04:32 följande:
    Asså jag hatar också paypal. Jag skulle köpa min brudlkänning på ebay. Loggar in på mitt gamla paypalkonto som jag inte använt på 5 år. Ser att man måste verifiera sitt konto och vänta på en kod. Detta tar ca 3 dagar. När koden äntligen har kommit verifierar jag mitt konto och jag tänker att nu är det bara att tuta och köra.

    Går igenom alla steg för att köpa klänningen men när sista steget är att trycka 'continue' (efter att jag loggat in på paypal och allt) så får jag ett meddelande om att jag måste verifiera mitt kreditkort på ebay samt skaffa mig ett konto för att få sälja saker på ebay, och det vill jag ju inte.

    Efter mycket försökande tänkte jag att "jaha, det kanske är för att mitt konto på paypal är tomt, även fast jag knutit mitt kreditkort till kontot. Så jag förde över och fick vänta ytterligare ett par dagar för att pengarna skulle föras över. Meeeeeeen det funkade ändå inte. Kontaktar ebays support som säger att det är paypal som är problemet och att många har problem med dom.

    Då jag hittat samma klänning på en annan site så beställde jag den där och det gick igenom smärtfritt tills jag såg att min hemadress på paypal fortfarande var min gamla adress (och då hade jag ändrat ca 3 gånger till min nya).

    Hittade ett ställe där man tydligen skulle ställa in sin hemadress, det räckte alltså inte med att bara skriva in en ny adress. Passade då på att ta bort de gamla adresserna så det inte kunde bli fel. Då får jag ett j-a mail från paypal där det står att "nu har du ett begränsat konto då det har varit aktivitet på ditt konto, du måste ändra lösenord och lösenordsfrågor blaha blaha".

    Jag ändrar lösenord och frågor och ser då att betalningen på min klänning är lagd som en dispyt. Paypal har alltså öppnat ett ärende...
    "PayPal is constantly monitoring site activity and reviewing transactions. This payment has been selected for review and we have opened an investigation."

    Har nu mailat och frågat varför. Jag blir knäpp. Behövde bara skriva av mig lite när jag såg att ni andra också ansåg att paypal är jävulens påfund.
    Jag känner med dig verkligen. Jag har varit på bristningsgränsen idag. Men jag hoppas på att pengarna kommer in i morgon. För det skulle dom enligt banken. Men som sagt. Djävulens påfund. Det är ju synd att ebay har så mycket bra som man vill köpa annars hade man nog ratat det.
  • Pagnie

    Nu är jag inne på att beställa hem fler saker. Och jag har lite frågor til er som handlar så mycket och antagligen  är mer experter än vad jag är. Är man ny så är man.

    Jag har hittat en jättefin klänning från Kina.
    http://viewitem.eim.ebay.se/-New-whiteivory-Wedding-dress--bridal-gown-Stock-Size-6810121416/140649475724/item

    Men nu till min fråga. Den är ju sjukt billig men samtidigt jättesnygg. Så är den för billig för att vara sann eller kan det vara bra? det blir ju runt 600 kr.

    Sen undrar jag från er som köpt bröllopsbubblorna. Hur länge står sig dom. Alltså utgångsdatum och så?

  • Pagnie
    Protexblue skrev 2012-03-08 16:11:35 följande:
    Vad tråkigt för folk att paypal ska krångla. Själv har det funkat kanon för mig, jag fixade ett konto och kopplade kortet på direkten och de har gått kanon.. Hoppas de löser sig för alla som har problem.
    ja det hoppas jag med. Men jag tror det går bättre om man kopplar sitt kort vilket jag har gjort nu. Det är det där med överföringen som är skit. det andra tror jag starkt på.
Svar på tråden EBAY tråden!