Inlägg från: pulmonate |Visa alla inlägg
  • pulmonate

    Brudar i Italien??

    Hej!
    Vi gifter oss i Castello Scaligero di Malcesine vid Lago di Garda den 18/8. För mig är det mitt drömbröllop! Ska bli jätte kul!
    Finns det fler italienska brudar där ute? Hade varit bra o utbyta tips om vad vi måste tänka på och utbyta ideer!
    Temat för bröllopsmiddagen kommer vara ekologisk, lantligt fast med lyx känsla. Restaurangen är i ett gammalt fort.
    Fler som ska gifta sig i Italien??


  • Svar på tråden Brudar i Italien??
  • pulmonate

    Hej Fjärilen!
    Åh vad kul att det finns fler!! :)
    Vi har valt ceremoniplats och restaurang. Ceremonin i Malcesine vid Lago di Garda och restaurangen är på landet på väg mot Verona.
    Vi kommer också ha liknande tema! Lantligt, eco, vintage chic..

    När gifter ni er?

  • pulmonate
    Stjärnfall skrev 2011-10-26 15:45:13 följande:

    Hej hej  

    Jag undrar är det ni som betalar era gästers resa till italien eller har ni redan släkt där nere?

    Hur många gäster har ni tänkt bjuda?


    Nej, vi betalar inte våra gästers resor. Det skulle ju bli alldeles för dyrt! Vi bor i Italien så många av gästerna kommer härifrån. Då jag är halv svensk halv australisk så kommer det ju släkt och vänner därifrån också.
    Vi har tänkt bjuda 80-100 pers men vet inte hur många som kommer.
    Vi har kontaktat ett hotell i närheten av restaurangen som kommer att ge rabbatt för våra gäster då vi är många som kommer. Men gästerna får betala flyg och boende själva.
  • pulmonate

    Ja Toscana är ju också otroligt vackert! Italien har så mycket att erbjuda! Ser framför mig era bröllopsfoton med de färglada kullarna i bakgrunden, en gammal gul villa med trädörr, mitt i vindruvsfält, mm! Så fint!
    Vi är jätte nöjda med vårt val av Garda sjön! Jag tycker det är ett jätte vakert område och så är det enkelt att flyga antingen till Verona eller Milano. De allra flesta av dom Svenska och Australiska gästerna kommer att kombinera det med en semester. Det är bara en bra ursäkt att komma iväg :)

    Ankis88, bor du här i Italien? Eller är din man härifrån? Gifte ni er borgligt eller religöst? 

  • pulmonate
    Ankis88 skrev 2011-10-27 16:22:35 följande:
    Jag kommer själv från Bologna men flyttade till Sverige för fyra år sedan då min man är svensk.
    Vårt bröllop var borgerligt då jag är katolik men min man judisk.
    Jasså där ser man! Det brukar alltid vara tvärtom med italienska-svenska par så jag bara tog för givet att det var din kille som är italienare. 
    Kunde du någon svenska innan du flyttade dit? Min kille har jätte svårt att lära sig Svenska (det kanske är jag som är dålig på att lära ut!). 
    Salutami la Svezia! :) Un abbraccio! 
  • pulmonate
    Fjärilen skrev 2011-11-04 13:24:50 följande:
    Hej Pulmonate,
    Nu har vi äntligen bokat datum :) Och nästa steg är att börja fundera på maten.... Har ni satt ihop någon meny ännu? Och vet ni vilken slags bröllopstårtan ni vill ha?

    Ha en trevlig helg
    Hej Fjärilen!
    Vad kul! Yay! När blir det? Så spännande!
    Tja, vi vet bara HUR MYCKET vi ska äta, men inte exakt vilken mat det blir. Vi väntar med provsmakningen för vi vill smaka på de färska råvarorna, och det hittar man inte nu.
    Vår restaurang är denna: http://www.ristorantealforte.com
    För 60 euro får vi:
    En antipastobuffé (med allt möjligt...låång lista)..parmaskinka, parmigiano, salami, ostar, etc...
    2 stycken pastarätter
    2 stycken kötträtter
    Citronsorbet
    Avec
    Bröllopstårta

    All dryck är inkluderad. Under maten och tårtan finns vin o spumante.. (5 olika sorter)  samt openbar med starksprit efter maten. 
    Tycker att det känns rätt bra prismässigt med tanke på vad alkoholen hade gått på hemma i Sverige. Det blir en del o äta också! :)

    Tårta.. ja du.. vi måste fortfarande gå på tårtprovning också! Dom görs av ett bageri i närheten och är inkluderat i priset för middagen. Jag hade antingen tänkt mig: Hallonmousse och vitchokladmousse med vitchokladflingor på utsidan... Eller med panacottamousse (lite mer italienskt) med skogsbärsmousse kanske.

    Kram
    Camilla.
    ps. Kom ihåg att ni skulle ha "lantlig chic" som tema och hade precis tittat på denna hemsidan för inspiration: http://www.sparkleandhay.com/diy-chic 
  • pulmonate
    Fjärilen skrev 2011-11-07 08:58:00 följande:
    God morgon,
    Vi ska gifta oss den andra helgen i september vi blir ca 40st, vilket är ca dubbelt så många som vi trodde. Så vi har inte lika stort bröllop som er.

    Vilket bra pris ni har fått på maten. Ska ni ha festen inomhus eller utomhus?

    Vilken super bra länk till mitt tema :)

    Vi funderar faktiskt och strunta i bröllopstårta. Vi är inte så förtjusta i tårta, vet dock inte om detta kommer att bli en stor grej att man skippar bröllopstårtan?

    Ha en trevlig vecka.

    Kram
    God morgon! Kul att vi var inne ungefär samtidigt!
    Och roligt att vi gifter oss ungefär samtidigt. Bara en månad emellan! Vi gifter oss den 18/8.

    Middagen kommer att vara hälften inomhus, hälften utomhus. Antipasto buffèn utomhus medans de väntar på att vi kommer.. 2 pasta rätter + 1 kötträtt inomhus till bords. Sen tar vi nog ostbuffè istället för en andra kötträtt (har inte helt bestämt oss på detta) och i så fall är det också utomhus så att folk kan sträcka på benen. Sen är det ju sorbet, kaffe och tårta utomhus med!
    Vi valde en restaurang som både var fin inomhus och utomhus. Vi hade kunnat ha allt utomhus också för de har ett tält som man kan stänga helt, men det är så vackert inomhus att vi tar några rätter inne. Man kan öppna upp stora dörrar mot trädgården så det kommer nog inte bli fööör varmt där inne.

    Nej man behöver ju inte ha bröllopstårta. Ni kanske kan ha en efterätt direkt. Ni kan ju göra en kul grej att ni "skär pannacottan" (bara er bit). De kanske kan göra en som är dubbelt så stor för just er, så att ni skär den! Pannacotta, eller något liknande är ju ganska lätt jämnfört med en tårta.

    Ha det så bra! Kramar! 
  • pulmonate






     


     



    Det låter som en jätte bra meny! Bra mängd mat! Har ni haft kontakt med en wedding planer för att fixa detaljerna kring maten. Tänkte ni komma ner en gång innan bröllopet och titta på stället, osv?
    Gästboken var jätte söt! Bra idé. Själv tänkte vi ha ett "önskningsträd". Ett olivträd där folk hänger upp sin lapp med en önskning på trädet. 
    Men vi har andra saker som är med ramar: menyn, drinkmeny, osv. Man kan ha bordsplaceringen på tavlor också. Vi kommer förmodligen ha fri placering men med vissa "regler": Minst 2 italienare till bordet, minst 2 svenskar, minst 1 australiensare.
    Nu blev det helt fel med texten här!
    En idé till gåva är lite italieninspirerade saker: olivolja med en personaliserad etikett. Dock inte något vi själva kommer att köra på, men tyckte det var en söt idé. 

     Detta är klänningen som jag har beställt. Jag har själv satt ihop den ifrån flera olika klänningar och håller på o få den sydd hos Milly Bridal. Kanske något du också kan prova med din drömklänning? Det är ju så billigt så jag tänkte testa. Blir den inte bra så säljer jag den och går till plan B.

  • pulmonate

    Nu blev jag intresserad.. vad är detta för tavla då? Är det inte en gästbok? Vad blir skillnaden?

    Vi tänkte bara ha önskningsträdet där hela tiden så får dom skriva både innan och efter maten.

    Vad bra att ni har hittat en bra wedding planner! Se bara till att de hittar ett bra pris på middagen! Det är ju trotts allt det som kostar mest och det ä rju onödigt att betala mer än man måste.

    Musik har vi inte riktigt bestämt oss hur vi gör. Som det ser ut nu så kommer alla Marco's vänner ha med sig instrument och spela lite. Sen har vi en kompis som är DJ så han kan spela sen. Men jag tycker själv att detta känns för slumpmässigt och det är svårt att få igång alla om musikerna bara fummlar. Vet inte om de kan samma låtar, mm.
    Sen vill min kille sjunga jääätte mycket, men han har inte världens bästa röst *ler*. Så han tycker ju det är kul men frågan är om alla andra tycker det! hahah
    Till vigseln vet jag heller inte alls! Vi har en kompis som är jätte duktig på Contrabass vilket hade varit rätt så koolt. Om det spelas tillsammans med piano kanske.  
    Vi har ingen aning om musik till första dansen eller vigseln heller! Vi har inga direkt "romantiska" låtar som är våra. Blir lite fel att gå in till Bruce Springsteen! hahaha

    Hur har ni tänkt??  

  • pulmonate

    Sparkleandhay har såå fina saker! Vilken söt idé som save the date! Egentligen hade jag tänkt skicka ut inbjudningskorten direkt. Har aldrig förstått skillnaden!? Alla vet redan om att vi ska gifta oss, annars kanske save the date är ett kul sätt att berätta det?
    Vi verkar ju ha samma smak i många grejor! Tittade på vigselprogram som solfjädrar jag med! Tycker att det är en toppen ide för ett varmt italien bröllop! Eller hur!?
    Jag tänkte att jag skulle klistra olika tapeter på baksidan med fina mönstren och vigselprogrammet på andra sidan. På måleributiken.se kan man beställa gratis tapetprover som är 1m x tapetens bredd (vanligtvis 52cm). Med en sån rulle kan man göra ca 20 solfjädrar (storlek 13,5 x 20cm). Första rullen är helt gratis, och andra kostar 29kr inkl frakt.  Så som översta bilden har jag tänkt att det ska se ut (fast med "mina färger").

    haha, självklart har jag koner också! Tänkte kanske ha torkad lavender i dom som inte är skadligt för fåglar (vet inte helt klart om det bara är en rön att ris är farligt, men ändå). Tycker lavender är fint i vilket fall som helst. 
    Vi får inte lov att slänga konfetti precis där vi gifter oss, utan man måste gå ner för trapporna först. Så jag tänkte ha dem i en korg när man kommer ner istället för att hänga dom på stolen. 
    Konen tänkte jag man kunde göra av en favorit bok. Kanske en fin poesibok. Lite cliché kanske, men typ "Romeo & Giulietta". 

    Här kommer lite av mina solfjäder vigselprogram och blomkoner!





     
  • pulmonate

    Inbjudningar...
    Håller på att göra dom nu. Lite svårt att förklara men den är vikt i 3 delar. Först ser man mig (brud) som drar i ett snöre... öppnar man den halvt ser man fortsättningen av snöret och hur snöret egentligen är spaghetti som min kille håller på att äta. Vi är teknade. Min kille är bara halvt färdig till att gifta sig, typ bara i kallingar med jackan eller liknande (en tärna håller på att rita dem nu). 
    Öppnar man kortet helt så ser man inte oss längre (vi är då på baksidan) och man har: 1a delen till vänster: karta över Lago di Garda med vägbeskrivningar till ceremoniplats och restaurang. 2) själva inbjudan 3) RSVP kortet som man kan riva av och skicka tillbaka. Det finns redan vår adress och rutor som man kan bocka i om man kommer och / eller om man är allergisk mot något.

    Karta tycker jag är en jätte söt idé. Det blir rätt bra och personligt! 

  • pulmonate


    Åh nu bara öser jag på med ideer här.. 
    En annan bra idé är "pass.." eller etiketter till reseväskan. 





     kolla dessa!  
  • pulmonate

    Hej alla tjejer! Så hur går det för er? Är det någon som redan har gift sig? i så fall vill jag se FOTON!!!
    Vi har 3 veckor kvar och det börjar bli pirrigt. Många småsaker som måste göras men sakta men säkert börjar de också bli klara.
    Har pysslat en massa:
    - ritade egna inbjudningskort
    - mjölkflaskor, burkar, mini-mjölkflaskor som bordsdekroation samt en kruka där det växer gräs i (?!) med bordsnummer.
    - solfjäder med vigselprogram
    - konor med dikter på som pappa skrev till mig, som fylls med ris, papperskonfetti eller lavender.
    -  vimplar på pinnar som de kan vifta med
    - vimplar som hängs upp utomhus utanför festlokalen
    - vägskyllt med avstånd till städerna runt om i världen där gästerna rest ifrån.
    - armband till tärnorna
    - flower girls klänning i spetts och silke
    - fönster med bordsplacering
    - tygblommor
    - gammalt trästaket med ett fågelbo där folk kan hänga upp lappar som gästbok

    Ja, säkert mer men det är det jag kommer på nu. Mycket finns på bloggen.
    Fjärilen...lavendern har redan slagit ut och vissnat här så du vet, ifall ni hade planerat att använda det. 


  • pulmonate
    Fjärilen skrev 2012-08-01 12:48:37 följande:
    Hade skrivit himla mycket och så försvann allt....suck...

    Här har iaf pysslats med.
    Vi skickade ut sav the date som boarding pass och det blev pass som inbjudningskort.
    Jag har även gjort ett armband som ska matcha örhängna.
    Just nu så håller vi på med att fixa klippa ut vigselprogrammen och sedan limma så är de klara.
     Sedan så håller jag på med att göra tygblommor som ska pryda min väska, brudnäbbens hår och mitt hemmagjorda strumpeband.

    Tack för tipset om lavendeln. Vi hade dock tänkt att använda rosmarin eller en olivkivst vid dukningen istället och röda rosenblad i blomsterkonerna.

    Har du bilder på din kruka med gärs i och ditt staket?

    Visst är det pirrigt :o)
    Jag ska ju också göra liknande vigselprogram. Hur limmar du ihop dem? Räcker det med vanligt klister, eller ska man häfta också? Jag har inte provat än.

    Jag har i alla fall fått hem min klänning. Den är strykt och allt och hänger i gaderoben. Killen har fått strikta order om att inte tjuvtitta, vilket jag verkligen hoppas att han håller, för det gör ju det extra speciellt när han ser en för första gången.

    Nu är det fanemig bara 12 dagar kvar och det är sjukt. I ett annat forum skrev en tjej "nu gifter vi oss nästa vecka" och det är ju sant. OH MY!

    Sätter upp bilder imorgon på gräset och staketet. Måste göra färdigt det först  
  • pulmonate

    Hej Fjärilen! Har du också gift dig nu? Det har du väl? 
    Hur gick det? Vill se bilder på hur det blev! Jätte nyfiken!

    Här gick allting som en dröm. En dröm på så sätt att det kändes som man gick i en bubbla. Förstår fortfarande inte att det faktiskt har hänt! Vi fick jätte fint väder och allt flöt på bra trots mindre förseningar. Jätte roligt hade vi. Har inte fått bilder ifrån fotografen än (är en vän till oss som håller på o ta examen), men här kommer några som vänner tog!

     


  • pulmonate

    Jätte fint Fjärilen. 
    Fint val av olivgrön tärnklänning också. Jag uppskattar detaljer Ja det är skoj att vi har många liknande saker. Måste ju bara tyda på att vi har sjukt bra smak!!!! Oskyldig Flört


  • pulmonate

    Hej!


    Jag àr inte alls inne här så ofta längre. Imorgon firar vi 2 års bröllopsdag.


    Robertzon. Vad roligt att ni ska gifta er nästa år! Är det spikat att det blir Malcesine?


    Vi bodde ganska långt därifrån, eftersom vi istället valde ett hotel som låg nära restaurangen. Restaurangen var i Pastrengo.


    Sammanfattning av våra erfarenheter och kostnader:


    Hyra slottet: 700 euro. (priset för lördagar, billiagre under veckan). Man vigs av borgmästaren, eller i vårt fall av vår goda vän som ansökte om att få viga oss, med en ifrån komunen som såg till att det gick rätt till.


    De har väldigt stor erfarenhet av bröllop och av utländska par som gifter sig, så det var inget komplicerat att organisera själv. De berättar precis vilka papper som krävs ifrån ert land!


    Middag på Al Forte, Pastrengo.: buffè med förrätter/aperitivo, 3 rättersmiddag sittande, ostbuffè, tårta, bar med drinkar, oändligt med vin ca 60/65 euro / pers. Väldigt bra service och väldigt erfarna med bröllop. De kan fixa det mesta.


    Bussar: ATV (veronas bussföretag) 2st bussar under hela dagen och natten. 1000 euro. (600 euro för dagen + 400 för natten).


    Hotell: Våra gäster bodde på Hotel Gardessano, i närheten av restaurangen. Fint poolområde, men det var inget fint hotell. Blev ganska besviken på rummen. Fick grupprabbatt.


    Vi bodde på MOD05 Living vilket var riktigt fint och lyxigt. Nybyggt med fina rum.

Svar på tråden Brudar i Italien??