• Miss M

    Undrar hur vi ska göra det!

    För oss var det såhär:

    Vi hade en jättemysig eftermiddag/kväll med bl.a. gemensamt bad och min sambo pratade om hur glad han var över att jag är hans flickvän och sambo. Lite senare sa jag att jag har funderat på om jag snart kunde få bli hans fästmö också och han sa att han också tänkt på det. =)

    Sedan gick vi gemensamt och valde ringar, vi har likadana i rött och vitt guld. De fick sedan ligga hemma och vänta på vår 5-årsdag. Då var vi på picnic på klipporna vid havet. Jag gav min sambo en text/dikt som jag skrivit till honom och då plockade han fram ringasken. Han ställde sig på knä och friade (trots att han ju visste att jag vill gifta mig med honom)! Sedan satte vi på varandra ringarna.

    När vi sedan åkte hem till mina föräldrar (vi var på besök där) var de inte hemma, men när de kom hem sa jag något i stil med "Gissa vad vi har gjort!?" och så visade vi ringarna. Han skickade sedan mms till sina närmsta släktingar med en bild på våra händer med ringarna och texten "Gissa vad vi har gjort på vår 5-årsdag". 

    På kvällen sedan åt vi god mat på restaurang, bara vi två. 

  • Miss M

    Förresten - MissNeverMarried du förstår väl att vi förväntar oss att få veta hur det blev till slut sen... Som Pinkgrape säger så blir det säkert jättebra hur ni än väljer att göra.

    Jag hade väl egentligen drömt om ett sånt där "filmfrieri" där han överraskar mig, men fick inse att det nog aldrig skulle hända. Han sa t.ex. att han inte vet hur man gör när man friar/förlovar sig, så jag fick hjälpa honom lite på traven. ;)

  • Miss M
    brideo skrev 2011-09-20 19:01:54 följande:
    Måste säga att jag inte förstår vad man menar med "hur själva förlovningen ska gå till"? Om man har bestämt att man ska gifta sig, antingen genom att en friar och den andra svarar ja eller att man resonerar sig fram till det, så har man ju förlovat sig när man har bestämt att man ska gifta sig. När man trär på ringen är liksom inte grejen. När man uttalat att båda vill gifta sig med varandra = förlovning, vare sig med eller utan ringar.  
    Förstår hur du tänker där, men för många (även mig) känns ändå ringväxlingen som en fin grej och ett bevis på att det är "på riktigt"... och vill då göra något speciellt att minnas.
Svar på tråden Undrar hur vi ska göra det!