• Pinkgrape

    Om man tar en kuvertavgift, får man fortfarande presenter då?

    Vi tog en kuvertavgift. Dels för att det är vanligt i våra kretsar, för att vi inte hade råd att bjuda alla på mat och för att vi inte önskade oss något annat än en bröllopsfest med alla våra nära och kära. Jag, och ingen jag känner, ser något som helst fel med en kuvertavgift. Här ses det mer som en självklarhet.

    Jag tycker personligen att det är väldigt ofint att be om både kuvertavgift och presenter. En kuvertavgift är istället för en present.

    Vi skrev något i stil med "Istället för presenter tar vi en kuvertavgift. Er närvaro blir därmed er present till oss." Vi hade en bröllopshemsida och på den skrev vi också väldigt tydligt "Vi vill vänligt, men bestämt, påminna om att vi inte vill ha några presenter." Trots det fick vi ju en del presenter, vilket vi absolut uppskattade, men inte förväntade oss alls.


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape

    Kan också tillägga att jag tycker att kuvertavgiften enbart ska täcka maten och inte gå till en massa annat. Vår kuvertavgift täckte precis matkostnaden för gästerna. Dryck till maten, brudskål, tårta, kaffe och allt annat kring bröllopet betalade vi för.

    Senare på kvällen fick gästerna dock köpa sin egen dryck i hotellets bar. Ingen som tyckte det var något konstigt med det, utan alla handlade gladeligen :) Jag ser det som så, att jag vill gärna att gästerna ska vara där, men vill de bli onyktra, så får de bekosta det kalaset själva ;P


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape

    Vi tog 350kr/person i kuvertavgift och folk betalade tex 60kr för en starköl, 80kr för ett glas vin osv i baren. Ingen som klagade på att det var dyrt på något sätt. De betalar ju samma priser om de går ut en kväll.

    Tycker 200kr och sedan 10-15kr för dricka på kvällen är väldigt lämpligt :)


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
Svar på tråden Om man tar en kuvertavgift, får man fortfarande presenter då?