Inlägg från: kikki kikki |Visa alla inlägg
  • kikki kikki

    Besviken.....!

    Men herregud.......hur otacksam får man bli?????


    Har tanken inte slagit dig att dom kanske har andra saker dom vill lägga sina pengar på?


    1000:- per skalle är väl mer än nog tycker jag.


    Om du nu gifter dig för att få pengar så anser jag att du är lite fel ute.....i ditt fall så tycker jag nog att du ska vara glad att du fick någe överhuvud taget.


    Så du tycker att bara för att dom har bra ekonomi ska dom ge er sina pengar?........pengar som dom jobbat ihop.....

  • kikki kikki
    Fröken Emma skrev 2011-08-13 13:52:16 följande:
    Jag tycker inte du är otacksam!!

    När vi, jag o M2B fyller år får vi mellan 1 000 - 1500 var av mina föräldrar, av hans 500:-
    Och hur många gånger gifter man sig?!?!?!?! Så ja, en nolla till efter dom beloppen hoppas jag på.

    Ja, nu kommer jag bli påhopad av flera, har jag märkt på alla komentarer Ts fått.
    Men man måste inse att alla har olika traditioner och ekonomier.
    Man kan faktiskt gifta sig hur många gånger som helst!!!!!!!
  • kikki kikki

    så du menar att du kommer bli jätte sur om du inte får dom pengarna du förväntar dig att få?


    Men tänk om dom kanske skulle vilja ge er ett presestkort på 1000:- på låt oss säga duka.....skulle du inte bli glad då?


    jag tycker att många har en konstig syn på detta med pengar och vigsel. poängen är väl att man gifter sig för att visa omvärlden att man vill dela sitt liv ihop och att man älskar varandra......och jag kan säga att jag skulle aldrig ge bort så mycket pengar till något av mina barn även om jag kan.....mina pengar har jag själv jobbat ihop och jag övgör själv vad jag ska göra för dom.


    Vill man ha mer pengar så jobba då mer!


    Fröken Emma skrev 2011-08-14 17:41:03 följande:

    Håller inte alls med dig här!! (måste vårda mitt språk annars blir man väl tillrättavisad)
    Sluta kritisera andra o jag hoppas att du mår bra att klanka ner. Kanske du har blivit nerklankad så du käner att du måste ge igen. Inte vet jag, varför man måste skriva som du annars!


    Alla är olika, har olika relationer till sina familjer mm.
    En del firar varje födelsedag med dunder o brak, andra kanske med en tulpan, och för dom kanske bröllopet är ALLT.
    Jag vet med mig att även om vi skriver att vi inte önskar oss presenter så kommer vi få mängder ändå. Sån är min släkt o vänskap. Här tar man med sig en flaska vin eller blomma när man blir bortbjuden. även om ingen fyller år eller firar nått.

    Så ja, jag skule bli väldigt förvånad om inte mina föräldrar ger oss ett 5 siffrigt belopp i bröllopspresent. antinge som smekmånadsbidrag eller festbidrag.


     


    Alla är olika, och låt så vara!


  • kikki kikki

    Om du läser rätt så står det..... " inte så mycket pengar".....och det var ett påstående till en person som ..."minst förväntade sig ett 5 siffrigt belopp".....


    Alltså sa jag inte att jag inte kan ge bort pengar utan det gör jag och hjälper mina barn med mycket men dom ska inte mer eller mindre kräva mig på pengar


    Bröllop201206 skrev 2011-08-19 14:15:13 följande:

    Jag fattar ärligt talat inte hur ni tänker! Att även om ni hade gott om pengar så skulle ni minsann inte ge ett öre till ert barn som gifter sig, bara för att. Jag är uppväxt med föräldrar som aldrig hjälpt till med vare sig körkort eller andra saker, med mottot mitt e mitt och ditt är ditt, vill du ha pengar eller göra saker, fixa ihop pengarna själv. Och jag kan säga att jag aldrig kommer att uppfostra mina barn så. Varför vill du inte hjälpa ditt barn med ett bidrag till deras bröllopsresa eller annat dom vill ha, om du nu har pengarna, jag kan ju förstå att man inte kan ge mycket pengar om man själv har det dåligt om pengar, men om man har gott om det, varför inte ge en slant?


    Min sambo är uppvuxen med att fått hjälp till körkort, bodde hemma när han studerade på universitetet, så han slapp börja sitt liv med studieskulder. och jag vet att hans föräldrar kommer att ge en bra slant, oavsett om vi önskar oss pressenter eller inte, så fungerar hans familj. Å jag tycker inte det är fel att ge en slant om man har gott om pengar själv, pengarna går ju faktiskt till dina barn, vad är det för fel med en sån investering? Nu framgår det ju inte av TS att dom önskade sig pengar till bröllopsresa eller inte, men ja, jag tycker man kan få känna sig besviken om man får presentkort på något man inte har användning för, Jag skulle inte bli glad av att få ett pressentkort på Duka när jag aldrig handlar där, då skulle ju pressentkortet inte komma till användning. Familjer är olika, och behandlar sina barn olika. jag är av den åsikten att KAN man hjälpa och bidra till sina barn oavsett hur gamla dom är så kommer jag att göra det, dom kommer ju ändå få mina pengar när jag dör, varför inte ge nu och få ta del av deras lycka? Och ja, trådstartaren hade tydligen avregistrerat sig från bt, kanske det berodde på alla era elaka kommentarer?


    Jag skulle önska att fler kunde vara trevligare i sina inlägg här på bt, tycker många går på alldeles för elakt. Nu är mitt inlägg kanske inte i det snällaste laget, men kände bara att få ut en annan sida av myntet också.


  • kikki kikki

    Just så tycker jag med........


    Silketuss skrev 2011-08-19 13:25:41 följande:
    Det var verkligen otroligt bra skrivet! :o)

    Om jag märkte att mina barn krävde eller ens förväntade sig att jag skulle ge dem femsiffriga belopp i present, skulle jag bli uppriktigt ledsen och känna att jag hade misslyckats med min uppfostran. Jag har uppfostrat mina barn till att bli självständiga. De jobbar och spar själva ihop till det de vill ha. De har tex redan sagt att de inte kommer vilja ha några presenter alls, när de gifter sig. Det gör mig riktigt stolt. Faktiskt! Jag kan inte låta bli att känna att det ibland känns som att vissa gifter sig med samma tankar som en del av mina klasskompisar hade, när de konfirmerade sig...för att det är ett "bra tillfälle att få presenter". Det var en inbördes tävlan i hur mycket kontanter och dyra presenter de fick. De skröt. Jag vet att det är olika hur man lever sina liv, och hur man vill uppfostra sina barn. Detta är enbart hur jag ser på det.
Svar på tråden Besviken.....!