• Aleta

    Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides

    Något som är bra är att tänka på är att inte tärnor/marskalkar själva ska anordna möhippan. Det blir lätt alldeles för mycket jobb + att flertalet personer inte får vara med och bidra med sina idéer.
    Självklart ska man utgå från personligheten hos den man ska fira. Att bara förnedra eller göra saker som är kul för andra är trist och ganska fantasilöst. 

    Det bästa (tycker jag) är att någon som känner sig manad, skaffar fram en gästlista och sedan kontaktar så många som möjligt för att höra vilka som vill vara med och planera respektive vilka som bara vill komma och vara med. När många personer från olika epoker av livet är med om planeringen så blir det riktigt roligt, bla för att man ofta får lära känna helt nya sidor av bruden/brudgummen. 

    Ett bra sätt att hålla nere kostnaderna är att göra saker där det endast är bruden/brudgummen som utför det som kostar. Man kan även se till att det är OK för folk som inte kan vara med hela dagen att komma halva dagen och betala halva kostnaden. Ju fler desto bättre.

    En rolig kidnappning är alltid en bra början, den kan vara mer eller mindra ambitiös. Den mest ambitiösa jag känner till är en där man lurade brudgummen att tro att han skulle hålla föredrag på en konferens. Konferensen fanns, hans chef var införstådd och hade bett honom vara med, falska program trycktes upp och skickades till honom, en kontaktperson som han kunde ringa till fanns, sal var bokad inklusive statistpublik. En stund in i föreläsningen dök svensexegänget upp och avbröt. Det tog ganska lång tid för honom att inse att allt var bluff!
    Fantasin sätter gränserna. Bäst är att se till att personen i fråga är uppbokad på något annat så att alla tankar på möhippa/svensexa är långt borta. Säg t ex att han/hon ska hjälpa till med något annat arrangemang en helg (tävling, marknad etc.) man ser till att fixa en ersättare och kidnappar på plats. (Om det är en ridtävling/hundutställning kan man säkert få låna en häst/hund och låta personen rida/gå ett ärevarv innan man åker iväg.)

    Många aktiviteter kan  vara billiga, korta och ändå kul, här kommer några exempel plockat från olika möhippor med olika teman. Kostnaderna har varit materialkostnad och ibland någon hundralapp för besväret, men ofta gratis.
    Sy ett par boxerkalsonger till brudgummern i skyltfönstret till en tygaffär. 
    Byta olja på en bil på en bilverkstad. 
    Hjälpa till med förberedelserna inför kvällens middag på en fin restaurang.
    Laga pizza på en pizzeria och servera alla i gänget.
    Arrangera blommor på en handelsträdgård.
    Hjälpa till att packa kassar åt kunderna på ICA.
    Tillaga sniglar från scratch, dvs börja med levande sniglar. 
    Sjunga en låt med ett dansband under en av deras spelningar.

    En annan kul sak är om en i gänget filmar. Enklast är att man filmar korta snuttar så att man slipper klippa efteråt. Gör ett snyggt omslag och ge som present på bröllopet. OBS! Visa inte denna film som överraskning på bröllopsfesten. Det är en partydödare utan like!

    Avsluta gärna med mys på egen hand hemma hos någon istället för att gå ut om nu inte bruden råkar vara en riktig partypingla förstås.

     

  • Aleta
    lundabrud skrev 2011-07-21 11:55:15 följande:
    (tillägg 1- hon fick alltså hoppa fallskärm. tilläg 2- "sakerna" som bar på historia var allt från brev, filmer, kläder, hattar... ja ni fattar)
    Det där är jättekul, det har vi gjort på några möhippor också. Det bästa är när det dyker upp helt okända historier för många.

    En annan kul grej som jag kom på just vad gäller att ha med sig saker förresten! På en möhippa vi hade (för en tjej som brukade klaga på sin killes svettlukt när han tränat) tog alla med sig en (manligt) svettig t-shirt hemifrån. Bruden fick sedan identifiera sin blivandes t-shirt enbart med hjälp av lukten...hon lyckades!
  • Aleta
    Aleta skrev 2011-07-21 14:21:06 följande:
    Det där är jättekul, det har vi gjort på några möhippor också. Det bästa är när det dyker upp helt okända historier för många.
    Saker med historier menar jag, inte fallskärmshoppet...
  • Aleta

    Tack!
    Det ska bli intressant att se vad som menades med recensionen:
    "Tusen bra idéer men för mycket lösbajs" ...

  • Aleta
    Aleta skrev 2011-07-25 16:03:22 följande:
    Tack!
    Det ska bli intressant att se vad som menades med recensionen:
    "Tusen bra idéer men för mycket lösbajs" ...
    Jag pratar om filmen förstås. 
    Ingen av oss har ju tipsat om lösbajs på möhippan, undrar vad det är för ny amerikansk tradition...  
Svar på tråden Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides