• Hipo1

    Öviksbrudar 2012

    millan: jag hade först tänkt ha tre vita kallor med bara lite gröna spröt och ett band runt. kollade runt på priser. värst var de i oscargallerian som skulle 350 kr för att binda ihop det. kände då att i så fall kan jag köpa blommorna och knyta ihop själv. sen då jag fick den där buketten av mamma då jag fyllde år så slog tanken mig att kanske det skulle kunna funka. var in på nydahls häromdagen och fick jättetrevligt bemötande. tjejen där tog fram blommor (de hade bara rosa germinis hemma) och visade hur det kunde bli, provade med olika band osv. kände mig supernöjd då jag gick därifrån. ca 500 för min bukett plus corsage.

  • Hipo1

    Millan: eller kolla köp&sälj här på bt. finns en annons om knoppa-lakan i umeå..

  • Hipo1

    grattis lilja! snart min tur nu.. vi laddar med lite semester med barnen :) var på hippa i fredags. jätteskoj!

  • Hipo1

    TACK! Det var en underbar dag! är så lyckliig. hippan var också trevlig. fick tillverka en t-shirt där det skulle synas vilken fru jag skulle bli. mys i parken först och sen båttur där pink hink spelade.

  • Hipo1

    hjgs: tack så mycket!


    millan: tror de sista for vid 2. var alldeles lagom. å så fick vi ju regn också sent på kvällen :) sägs ju bringa lycka!


    har du haft hippa?

  • Hipo1

    jag skrev förresten under med mitt nya namn för första gången idag :)

  • Hipo1

    millan: ja, maken hade några i sina fickor så då jag behövde räckte han över till mig :)

  • Hipo1

    härligt millan! lycka till imorgon! Förstår att ni har fullt upp idag

  • Hipo1

    wow vad skönt att ni redan är klara med lokalen! jag kom hem vid halv två natten innan bröllopsdagen har jag för mig och somnade inte förrän strax före 4... Men det gick ju bra ändå. tur jag är en nattuggla.. :) har fått två bilder som förhandstitt från fotografen via mail idag. längtar tills alla bilder är klara!

  • Hipo1

    min pappa körde dit mat och tårtor på morgonen. de som serverade fixade ballonger vid vägen. all hjälp är så mycket värd!

  • Hipo1

    Lite regn sägs ju ge tur.. hoppas ni får en fantastisk dag. Själv sitter jag med min nya mobil och väntar på att makens fotbollsmatch ska börja. Heja heja!!

  • Hipo1

    Har varit där på fest med jobbet för många år sen, men minns inte att det fanns nån scen. trevlig lokal i övrigt.

  • Hipo1

    Härligt millan; GRATTIS!


    Jag kan ju bjuda på en lite mer detaljerad berättelse av vår dag också :)


    Min svärmor, svägerska och hennes dotter kom dagen innan och hjälpte till att stryka kläder och duscha alla barn och sov sen över, så på bröllopsdagens morgon klev vi upp och åt frukost, sen gick jag och duschade. Tvättade håret på min lilla för att få fram hennes fina lockar och sen var det dags att börja fixa mig själv: började med håret och sen sminket. Svägerskan fixade lite lunch som jag åt medan jag sminkade mig ute på inglasade altan (naturligt ljus där). Maken var iväg på en löprunda, duschade och for och hämtade mina blommor och hans corsage.Sen hjälpte han och svägerskan barnen att klä sig och sen fixade han sig själv, svägerskan hjälpte mig i klänningen. Vi var klara i rätt god tid , vår skjuts var också här i mycket god tid så svägerskan och svärmor tog barnen i vår bil och åkte till kyrkan medan jag och maken fick åka en extrasväng i den fina PV:n för att allt folk skulle hinna in i kyrkan innan vi kom.


    Väl inne i kyrkan ställde vi upp oss. Vi hade våra fyra barn plus svägerskans dotter som näbbar och prästen placerade min 4-åriga tjej länst fram och de andra fyra två och två bakom henne. När kyrkklockorna ringt och portarna öppnades blev hon lite tvärblyg och vågade först ine gå in, men på nåt sätt löste det sig (de fyra bakom kanske föste in henne haha). Jag var rätt skakis då vi gick in, vilken känsla! Alla som var där..


    Då det var dags för första solosången (Jag har gått inunder stjärnor) ställer sig min barndomskompis och sjunger (hon har aldrig sjungit för publik förut. Jag hade peppat henne att sjunga duett med tjejen vi lejt att sjunga, en kompis till min barndomskompis, med då den tjejen nästan hade tappat rösten ställde min fina vän upp och tog största delen själv och "hesa" tjejen som bara la in en stämma ibland. Ååh vad rörd jag blev!


    Sen när prästen pratade hade både jag och maken problem att hålla tårarna tillbaka. Då själva vigselakten var bortgjord och vi hade vänt oss mot prästen igen säger hon efter en stund till min man: "Ja, E, om du är lite mindre nervös nu så kanske du ska ta och kyssa din fru". Hihi, det var riktigt gulligt. Hon hade verkligen läst av maken rätt :) Det var inte för att han inte var intresserada v vad hon sa som han inte kunde titta på henne utan det var för att hålla tårarna något så när i schack.


    Vi hade två solosånger till; Du är allt. Då sjöng en tjej som "hesa tjejen" lejt in coh sist hade vi Lalehs version av Ängeln i rummet och den lyckades "hesa tjejen" ta själv. Efter det blev det ljuv musik av en superduktig tjej som spelade fiol och kantorn piano. Underbart av kalle moraeus. Vi stod och lyssnade en stund innan vi gick ut.


    Såpbubblor och gratulationer på kyrktrappen. Sen fotografering. Först med våra föräldrar och sen några med hela brudföljet och efter det blev jag och maken själv med fotografen. Vi fotade på lite olika ställen runt kyrkan och hade med oss en liten flaska bubbel och två glas i en minikylväska som vi skålade med. Delade på det sista i bilen på väg till festlokalen sen. Även dit var vi tidiga så vi fick åka en extra sväng.


     


    Medan vi fotade oss fanns bål, frukt och lite snacks framdukat för gästerna och de fick gå tipsrunda. (fruktfatet var mycket uppskattat, nästan alla bananer var slut).


    Framme vid festlokalen fick vi var sitt glas bubbel och ett glas med vitchoklad-"sås" med en jordgubbe i: tilltugg som mamma överraskade med.


    Sen fortsatte kvällen med förrätt, buffé och tårta. Toastparet gjorde ett superjobb! Allt var så bra ordnat. Min make, pappa och svärfar fick tävla i vem som bakade godast kladdkaka. UTAN RECEPT! Sen skulle jag smaka och poängsätta, utan att veta vem som bakat vilken bit (kan säga att det var rätt lätt att räkna ut..)


    Jag fick tävla mot alla barn om att äta upp ett (fast jag fick två) godissnöre fortast, utan att använda händerna.


    Vi fick även besök av Pippi Långstump som repeterade vals med E. (Han fick lektion av henne på torget under sin svensexa). Sen var det dags för mig också att lära mig Pippi-vals, med maken som intruktör. Oj, oj, det var ganska svettigt, men många hopp och snurrar. Min klänning sprack lite i sidan haha så toastmadame fick sy ihop den i pausen. Tur jag hade lagt nål och tråd i nödkorgen på toa.


    Sen blev det bröllopsvals. Var väl inte det mest graciösa, men vi dansade iaf :) Efter det blev det lite mera dans, en massa surr och sen ostbricka. Allt var jättetrevligt och vid halv 2 åkte de sista gästerna. Vi satt och pratade en stund med toastparet innan vi åkte hem.

Svar på tråden Öviksbrudar 2012