Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    Amerikanskt alt svenska seder?

    Att gå in tillsammans och få visa världen att vi gemensamt har valt att  gifta oss är något det mäktigaste man kan göra.

    Jag har nämligen fått smaka på en kvinnosyn som vi inte har här i Sverige och   det öppnade mina ögon för hur jämnställda vi är mannen här  och  det finns INGET som är viktigare i ett äktenskap än att vara jämnlika varandra och gemensamt ta beslut för framtiden.

     

  • Kattpoet

    Det skrämmer mig att folk idag inte vet om  vilka tradtioner vi har i Sverige och varför de finns här.

    För 30-20 år sen skulle inte någon frågat om  brudöverlämmning, det var ju naturligt att man skulle gå in med mannen, det var så man lekte som barn när man lekte bröllop och det var så man såg att bröllop skulle vara. 

  • Kattpoet

    Så vad är som är så himla fel med Sverige och svenska tradtioner?
    Varför ska vi vara som alla andra ?
     

  • Kattpoet

    Att be om  sin kärest hand från pappan kommer ifrån att  man skulle vara helt säker att man inte gifte sig med ett  halvsyskon.

    Dvs om pappan misstänkte att han var far till tjejen kunde han säga nej.    Detta  hände tre gånger för  en gammal gubbe jag kände, så till slut cycklade han  20 mil och hittade en brud som pappan inte kunde vara far till. 

  • Kattpoet

    Gha!  Sorry dyslexi varning!  Jag menar   att   Man frågade  sin käresta far om handen, om denne misstänkte att  Fästmannen var hans son så kunde han säga nej.

    Gubben i fråga, var en oäkting och hans mamma  var bonnpiga så det var några  gubbar i byn som trodde de var hans far. Så han cycklade 20 mil för att unvidka detta.

    MEH!

    Dyslexi och kombo med smärtstillande blir konstigt och luddigt. 

  • Kattpoet

    MsChevy.. är din man från  ett land där man  har  brudöverlämmning?

    Eftersom tradtionen i  Sverige är att man går in med varandra som om han är traditionell av sig och svensk bör han gå med dig in, 

  • Kattpoet

    MsChevy, prästen begår tjänstefel och kan förlora sitt jobb om han/hon  tar bort  Gud från vigselakten, det är något du inte kan ta bort. 

    Du kan inte heller ta  bort psalmer  så ni kanske bör tänka om och låta honom kompromissa och bli vidga av en  borglig vigselförättare. 

  • Kattpoet

    Har något tänkt på hur vi åker till Italien eller Spanien för att uppleva  deras kultur som är sååååå vacker och pitoresk och fantastisk  medans vi glatt utan problem försakar svenska seder för Amerikanska?

    Vad är det som är så fel med Sverige att våra tradtioner inte är värda att bevara? 

  • Kattpoet

    Inte för att dissa  våra Amerikanska kusiner men  jag sitter på ett Amerikansk  forum av och till och blir skrämd av hur många kvinnor i deras första äktenskap om det inte bott ihop vägrar vilja vet hur deras ekonomi är  eller hur man betalar räkningar... Its a guy thing.....

    Jag har även en vän som  för att hon inte gift sig utan studerade vid 25 förlorade allt stöd från sin familj, noll av hennes  Amerikanska vänninor förstod varför hon fortsatte med studierna nu när hon var last gammal...

    Så USA är inte så jämnlikt som folk verkar tro och vissa områden är det  riktigt  horribelt. 

  • Kattpoet

    Det kanske är bäst om vi kryper in  på alla fyra i burka och  inte säger vem vi är så det inte kan misstolkas att vi  är jämnställda i Sverige?

    Lissie, det kan också tolkas att kvinnan vissar upp sin nya ägodel, tjejer kan äga saker de med! 

Svar på tråden Amerikanskt alt svenska seder?