Inlägg från: Vi2alltid |Visa alla inlägg
  • Vi2alltid

    Amerikanskt alt svenska seder?

    Jag har full respekt för brudar som vill bli överlämnade även om jag inte ville bli et själv, men det är lite tokigt att överlämna bara för överlämnandets skull? om man ska bli överlämnad så känns det ju som att man ska ha en alldeles speciell kontakt med den som lämnar, annars kan det väl kvitta...

  • Vi2alltid

    Jag förstår å ena sidan att kyrkan är emot överlämning. Men jag tror å andra sidan inte att man måste lägga någon symbolisk mening i precis allt man gör.


    Att man vill blanda olika seder och traditioner är det väl i sig inget fel på. Det behöver inte vara fel på svenska traditioner, men det kan vara roligt att ha andra också. Vi lever i ett land där det finns många kulturer!

  • Vi2alltid
    rotorp skrev 2011-07-11 22:40:31 följande:
    Jag och min blivande kommer inte att gå in tillsammans. Men jag kommer inte heller bli överlämnad av någon, Vi vill visa att vi är två självständiga indiver som möts inför gud och att vi är två individer som går in i äktenskapet som en man och en kvinna. Så vi kör en mix av det bara för våra egna ståndpunkters skull.
    får man fråga hur ni tänker göra? :)
  • Vi2alltid
    rotorp skrev 2011-07-21 17:56:08 följande:
    Min blivande kommer att stå vid altaret och jag går in ensam eventuellt med tärnorna. Han vill inte se mig innan kyrkan. (kanske av rädsla vad han gett sig in på =) Men där har vi annars haft ganska lika åsikter.
    ja så gjorde vi också, men en del präster är emot det precis som brudöverlämning, så kolla med prästen bara för säkerhets skull!
  • Vi2alltid
    rotorp skrev 2011-07-21 20:40:48 följande:
    Hoppas och tror inte det ska vara några problem, vår präst är ganska välkänd som församlings präst. Nu är han dock pensionerad och ställer upp som vikarie. Han är även gamal trollkarl =) Så han är väldigt lättsam.
    välkänd? är välkända präster mer för sådana saker eller hur menar du? :)
  • Vi2alltid
    rotorp skrev 2011-07-22 09:17:11 följande:
    Alla vet vem han är och han kommer ihåg en och är alltid trevlig. Så tror inte våra egna önskemål ska vara några som helst problem, har ju en förklaring för varför vi vill ha det som vi vill och den står vi båda starkt för.
    Jo fast prästerna är alltså emot detta av samma anledning som brudöverlämning, så det är alltså inte så att prästerna sätter sig på tvären bara... så det är bra att fråga i god tid så ni inte blir besvikna...
  • Vi2alltid
    rotorp skrev 2011-07-28 23:14:08 följande:
    Har nu träffat prästen, det var absolut inga problem med att göra som vi ville. Han förstod vår tanke och tyckte det lät jätte fint. Då med att mina systrar går efter mig eller att dem står framme redan. vi får se hur vi gör och vilket som känns bäst för alla.
    Va kul! Bara att köra på! :)
  • Vi2alltid
    schmock skrev 2011-08-04 22:33:36 följande:
    Nej, för man går in tillsammans som ett jämställt par på lika villkor.
    som tidigare nämnts: det är ju symboliken i det hela att det är jämnställt, men det har långt ifrån varit jämnställt alla gånger trots att de går in tillsammans
Svar på tråden Amerikanskt alt svenska seder?