Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang

    Jag och maken har verkligen sett vädret från dess värsta sida tredje året vi var på MV (borde vara 6 år sen nu då eller nåt sånt).
    Det vräkte ner regn alla dagar vi var där, det var helt öde, många evenemang ställdes in osv.

    I år åker vi ju ner med folk som aldrig varit där, och att deras första gång kanske blir en sån gång... tja det är ju inte så kul.
    Vi åker ju ner för att uppleva MV, inte för att sitta på hotellrummet eller gå runt i regnkläder på en marknad där hälften av knallarna inte ens har brytt sig om att öppna ståndet och där evenemangen vi förbokat blir inställda.

    Men väder är väder och vi gör ju det bästa av saken, jag skrev bara vad jag kände när jag såg väderprognosen... 

  • Chicita
    fayefaye skrev 2012-08-03 21:32:46 följande:
    Får väl hålla tummarna för vädret. Hade tur förra året, då kom vi sista halvan av veckan, samma i år.
    Och vi kör första halvan... Ska försöka hinna hem till huvuddelen av Musik och motorfestivalen som är denna vecka, men dom stora bitarna är i helgen Glad

    Men man kan ju bara hoppas, och ladda med regnkläder om det krisar
  • Chicita

    Kan ju meddela för er som inte var där att det var ett himla blåsväder med en hel del regn precis innan Sagan om skönheten och odjuret skulle börja. Blåsten tog i och fortsatte hela kvällen sen och ställde till en del för skådespelarna. Men annars har det mest varit korta skurar och lite duggregn de gånger det har regnat.

    Så i stort sett så har vädret varit riktigt bra Solig 

  • Chicita

    Vet inte om dom kommer att köra medeltida julmarknad i Leksand i år, har för mig att den ställdes in förra året.
    Men om dom gör det så åker vi nog på den... 

  • Chicita

    Leksand är inte jättestort men det har varit rätt bra kvalité på marknaden och dom "viktigaste" är ju där, som Korps, SPQR och lite andra "kändisar".
    Men det har smugit sig in lite "halvfabrikat" och några väldigt omedeltida stånd som säljer plastiga svärd och prinsesskronor på sista tiden.

    Miljön är riktigt trevlig i alla fall, mitt inne i en gammelgård med väldigt gamla hus, kanske inte riktigt medeltida allihop då, men ändå och vissa hus används under marknaden också.

    Men det jag tycker både sämst och bäst om av två olika skäl är Orcherna Tungan ute 
    Jag tycker att det förstör medeltidsintrycket väldigt mycket. Men dom har flyttat ut lite och håller till i en ravin precis "vägg i vägg" (alltså en stig med stånd går precis på ravinkanten) och man kan liksom "blockera" dom då så man inte ser dom om man inte vill.
    Men för barnen så är det ju något som lockar. Killarna som spelar Orcherna har lagt ner mycket på sina masker och kläder så det ser riktigt riktigt bra ut. Och om barnen vill dit för att se på Orcher så följer ju föräldrarna med, vilket innebär klirr i kassan för dom som säljer varor och alltså draghjälp för att marknaden ska kunna fortleva Flört 

  • Chicita

    Leksand är en sån där lagom stor marknad för de som inte är så vana vid medeltidsevent. Lagom stor för att man ska få en överblick, och för att man ska ha tid att fördjupa sig i det som sker (om man vill då).
    Om man däremot är van vid Kunghälla och Medeltidsveckan så är det ju bara en liten fjuttmarknad. Så allt är ju relativt Flört 

  • Chicita

    Är det någon som hört nåt om vad det blir för extra kul nästa år på MV?
     
    Det är ju 30-årsjubiléeum då... 

  • Chicita
    Skrattande
    Nu har vi fått tag i en lägenhet dår vi ska bo nästa MV...

    6 bäddar (två sovrum + 2 sovplatser i vardagsrummets bäddsoffa). Makens mellanbror, dennes sambo och deras två barn kommer bara att stanna till onsdagen (söndag till onsdag).
    Så vi får se om vi måste plocka in någon annan som får bo med oss onsdag till lördag eller om vi stannar själva...
    Det kostar ju lite att bo där, men det hänger nog mycket på hur mycket svågern och svägerskan kan lägga för sina nätter... 
  • Chicita

    Bokat Skrattande

    Nu ska vi boka färjan också.
    Det ser ut som att vi kommer att få någon att dela lägenhet med oavsett om svågern och svägerskan kommer. Så vi chansade och bokade ändå... 

Svar på tråden Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang