• Joli84

    Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang

    Forumvärd skrev 2012-01-19 12:37:59 följande:
    Sällar mig till er!
    Kul att se att det finns en del medeltidsfantaster på BT

    Några SCA:iter?
    Här har du i alla fall en SCA:it till =) Vi kommer dock inte åka till Gotland i år. Är inte sugen på att bo tält i mitt då höggravida tillstånd! Men vi laddar inför nästa år =)
  • Joli84
    Forumvärd skrev 2012-03-29 11:16:49 följande:
    Nej vad kul!!! Solig
    Förstår att du inte känner dig så där laddad för en tältvistelse om du är höggravid.
    Härligt med gravidmage när är det dags?
    I början av september så vi vågar inte chansa på att åka iväg nånstans.
    Men annars har vi varit på Gotland varje år sen 2006-2007 skulle jag tro... Så kommer att sakna det i sommar.

    Det bästa med att sjunka in i medeltidsvärlden är att det känns som rikigt semester. Man lämnar allt det andra bakom sig ett tag =) Min favorit i Visby är kapitelhusgården!

    Är tyvärr inte så myclet för att sy, har gjort några klänningar (med hjälp av min sambo som har mycket mer tålamod och är superduktig! - könsroller till trots) Men jag håller på att göra egna pilar så jag kan skjuta med min båge nu i vår! Ser fram emot när de är klara =)
  • Joli84

    Eftersom tråden heter medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang så kan jag ju tipsa om Visingsö Tornerspel också! Det är några vänner till mig som anordnar det och det varar en lördag och en söndag för de som inte vill/kan åka en hel vecka till Gotland tex...  =) www.visingsotornerspel.se

  • Joli84

    När jag sydde min första ylleklänning så satte jag på ett svart dekorband med en metalltråd runt. Tyvärr är mitt tålamod likamed noll så det slutade med att min kille satt och sydde fast bandet på klänningen på båten till Gotland! =) Tyvärr trasslade metalltråden upp sig efter några år så nu har jag tagit bort bandet helt från klänningen och funderar på att ersätta med något nytt...
    Det finns ingen annan tråd du kan använda som är ännu mer slitstarkt? Så du slipper bli frustrerad ;)

Svar på tråden Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang