Inlägg från: Galathea |Visa alla inlägg
  • Galathea

    Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang

    Åh medeltidsveckan. Dit längtar jag tillbaka :) Har varit där två år, 2009 och 2010. I somras for vi inte, för vår bebis var beräknad den 23/7 och vi tyckte han var lite liten för en sån lång resa (bor i Umeå). Men när lillen blir lite större kommer vi helt klart fara tillbaka. Men det blir lägenhet nästa gång, inte tält på en strand några kilometer från Visby som vi gjort tidigare år.
    Vi var dock inte så seriösa angående klädsel. Jag hade linneklänning med en "medeltidsaktig" tröja under första året, samt piratkläder. Andra året hade jag sytt en underklänning av ett gammalt lakan som jag hade under klänningen. Nästa gång vi far blir det nog lite mer uppstyrt, för egentligen tycker jag det är himla roligt :)



    här är mina piratkläder ^^ det gick åt 5 meter tyg till byxorna, och vi har fått plats 5 personer i dem. De är underbara! Bekvämaste byxorna jag äger.
     
  • Galathea

    Jag vet rätt många som säkert skulle vara intresserade av att köpa medeltidskläder till ett vettigt pris. Tror absolut att det finns en efterfrågan! Jag är då tokpeppad på att sy fina små dräkter till min lille son när han blir större :D 

  • Galathea

    Absolut! Vore jag bara bättre på att sy skulle jag sy mer tidsenligt själv (och så har inte direkt pengar funnits till finare tyger). Tror helt klart att du skulle få sålt en massa om du bara marknadsför det tillräckligt :)

  • Galathea

    Ja, det brukar alltid vara ordentligt tilltagna priser tycker jag. Ofta för ganska tråkiga kläder också, tyvärr. Därför syr jag hellre eget, för även om det kanske inte blir helt tidsenligt så blir det iaf lite originellt ^^ men jag skulle hemskt gärna ha någon finare dräkt, som antagligen är rätt långt utanför min "comfortzone" att sy själv :P

  • Galathea

    Ja det tänkte jag på när vi gick på marknaden, det finns bara små storlekar! Antagligen för att det går åt mer tyg för att göra större ;) Nä det är klart att det är svårt att skräddarsy kläder om man inte kan prova, men som du säger brukar kläderna vara rätt anpassningsbara, med snörning och liknande.

  • Galathea

    Åh, vad peppad jag blev på att sy något.. Kanske får damma av symaskinen nån dag, bara jag hittar lite tyg :) Har du några tips på vad som är lite extra kul att göra under medeltidsveckan? Jag hann tyvärr aldrig gå på clematis, det är jag lite ledsen för. Vi brukar se till att hänga i vallgraven vid lokebron en del och lyssna på loke. Och Jauvet var ett självklart dagligt inslag för oss, det kommer bli ruggigt tomt utan dem :/ Känns tyvärr som att mycket av det bästa har försvunnit. Som jag har uppfattat det iaf.

Svar på tråden Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang