• S2011

    Bantar du för att komma i form till bröllopet?

    jag har aldrig sett ett kort på mig själv där jag tänkt "f-n, där ser jag ju toppen ut, alltså!" och kommer knappast göra det till bröllopet heller, så motivationen "snygga bröllopskort" funkar inte alls. bantningskurer ger jag inte fem öre för och vågen törs jag inte ställa mig på eftersom jag tenderar att bli "våg-galen".

    jag har dragit på mig rätt många kilon sen ett par år tillbaka då jag hade en tuff tid i livet och inte riktigt orkat göra nånting åt det hela. nu försöker jag ta i det sakta men säkert, går några mil i veckan och tränar på annat sätt när jag känner mig motiverad till det.

    jag blir rätt ofta stressad av andra tjejer som tränar hysteriskt och minsann aaaaaldrig skulle äta nånting som innehöll fett, socker eller kolhydrater. jag har i princip slutat gå på gymmet för att jag mår illa över mig själv när jag blir omringad av supersmala tjejer som håller på att springa ifrån löpbandet. går jag på gymmet så väljer jag tider när det i princip inte är nån annan där.

    nån gång kommer jag väl ner till mina viktmål också, men det får faktiskt ta den tid det tar. 

  • S2011
    MrsT2011 skrev 2011-06-28 11:01:09 följande:
    Tänkte bara försöka stötta dig lite med mina egna erfarenheter. Viktminskning handlar absolut inte om att ALDRIG äta något som är fett, sött eller rikt på kolhydrater. Vill man inte välja bort något helt och hållet är det absolut bästa knepet att minska portionerna samt byta ut mot något annat. Köper du och din sambo alltid varsin påse lösgodis inför filmkvällar och biobesök? Köp istället en påse att dela på. Och lassa inte på mer bara för att ni ska dela!

    Eller äter du alltid fil, flingor och ostmacka på morgonen? Skippa mackan och ta med dig två bananer till jobbet som du äter vid två olika tillfällen under förmiddan. Man blir mätt och man "står sig", det enda man gör är att skära ner och byta ut. Eller när man fikar med en kompis (hon har garanterat också planer på att försöka gå ner i vikt), då behöver man inte beställa två stora bitar kladdkaka, det räcker att beställa en bit att dela på. Dessa enkla knep har hjälpt mig mycket, det är så himla vanligt att man "okynnesäter" av gammal vana och för att det är gott.

    Så länge man ser till att röra på sig och inte proppar i sig enorma portioner av allt, då kommer man ganska långt. Jag hatar också att stå på gymmet och stånka bland discobyggare och silikonbruttor, börja istället styrketräna hemma med gummiband och maghjul! Hemmaträning & utomhusträning ger både egentid och frisk luft. Det är guld värt och tar bort en hel del av ångesten över att träna (det handlar ofta om att man inte vill visa sig för folk i tajta träningskläder).

    Lycka till!
    Tack för pepp :)

    Jag äter hyfsat rätt (vad nu rätt egentligen är...), köper aldrig lösgodis och när vi köper nåt gott till  helgen så köper vi ihop (t.ex. en påse chips) som sedan räcker i runda slängar 3-4 kvällar/omgångar. Köper aldrig biogodis och försöker välja saker som är små när vi fikar och att inte ta en bulle till bara för att den första var så himla god.

    Det jag tycker är så frustrerande är alla "duktiga tjejer" runt omkring som bara måste vräka ur sig om sina non-fat, sugar- & carb-free dieter. jag tror inte på att totalt utesluta nånting, i varje fall inte för egen del och det är rätt tröttsamt att behöva höra att anledningen till att man inte fullkomligt rasar i vikt är att "du följer ju inte min grötdiet som är helt utan allt utom äckel".

    Jag är trött på att man alltid ska dömas efter hur smal man är, hur många kilo man tappat, hur mycket pengar man har på kontot osv osv (just det, för det är ju inte bara "kroppsidealen" som stör mig). jag är trött på att smal alltid likställs med fin ("smal och fin").

    Försöker stänga bort alla konstiga saker som påverkar mig negativt just när det gäller mina mål med mig själv och min kropp, men ibland är det jäkligt svårt alltså.. men som sagt, nån dag så kommer jag dit, det måste bara få ta lite tid.
Svar på tråden Bantar du för att komma i form till bröllopet?