• meah2000

    BILD och PRIS på er brudbukett!

    Det finns många trådar om brudbuketter.
    Här kommer ännu en....

    Skulle vara väldigt roligt att veta vad ni har/kommer att ha för brudbukett och vad kostade den.

    Jag har vill ha liknade buketten nedan fast med rosa kallor istället för vita, dessutom ska jag har lite brudslöja i.
    Jag visade fotot för min florist och det skulle kosta runt 1000-1200 kr för den buketten jag vill ha.


  • Svar på tråden BILD och PRIS på er brudbukett!
  • aminis

    wow, jättefin lisen! du gav mig en liten knuff i ryggen nu... ska nog också försöka mig på att binda buketten själv om jag inte hittar något pangbra erbjudande eller något jag verkligen vill ha hos någon florist. var det svårt att göra den? hur har du fått det så fint med nålarna? :)

  • Lisen50

    Tack jag blev verkligen nöjd själv....å då är jag verkligen ingen pysseltjej...men jag köpte 20 billiga rosor på coop och testade och insåg att det går med lite tålamod. På nätet kan du hitta ungefär hur du ska göra...jag köpte sedan stora rosor och kallor samt stora gröna blad på Hötorget i Stockholm 2 dagar innan bröllopet. tog bort alla blad på rosorna och snittade om dem. Sen band jag buketten kvällen innan. Band och nålar köpte jag på Panduro. I denna bukett är det 9 rosor och fem kallor, jag rundband buketten och snörde om ca 4 cm nedan för själva blomknopparna...sen hade jag stora gröna blad som jag vek och band som en krage under blommorna. Efter det så band jag sidenbandet runt lite omlott så satte jag en nål för varje varv, beroende på hur tjock buketten är så får man nypa av nålen om den är för lång så att man inte sticker sig Jag ställde sedan ut blommorna inlindade med silkespapper och tidningspapper på balkongen och tog in dem på morgonen och innan vi åkte så knipsade jag av alla stjälkar så att de var helt raka och jämna...det höll jättebra! Räkna med att köpa några blommor extra om någon går av eller är ful. Lycka till!


    aminis skrev 2012-11-12 21:51:32 följande:
    wow, jättefin lisen! du gav mig en liten knuff i ryggen nu... ska nog också försöka mig på att binda buketten själv om jag inte hittar något pangbra erbjudande eller något jag verkligen vill ha hos någon florist. var det svårt att göra den? hur har du fått det så fint med nålarna? :)
  • Minuz


    Då jag aldrig kunde bestämma mig för hur jag ville att min bukett skulle se ut och vilka blommor jag ville ha i....... så beslutade jag mig till slut för att åka till blomaffären dagen innan bröllopet och ta vad jag får. :0)
    Jag beställde en stor bukett i vitt och lila och de söta vita juliga grenarna var bara tvugna att vara med. Älskar verkligen min bukett. Stor, pampig och kaosartad........

    Pris: 575 kr!!!!!!!!!
  • MariaMagdalena

    Vilka otroligt fina buketter ni har allihopa =)

    Jag sitter och kollar runt på olika alternativ själv. Jag & min blivande gifter oss om 6 veckor i all hast och hemlighet skulle man kunna säga, men har valt att vigas i kyrka med bröllopsklädsel och fotograf, så en stilren enkel bukett är vad jag söker. Funderar på kallor (fejk) från evasblomsterbod.se som är grymt billiga, är det någon som beställt därifrån? Har sett många buketter som har "grässtrån" med pärlor trädda på, vad heter dom stråna? 

  • Augustiblomma

    Här är min bukett. Det var pärlor i botten och denna tillsammans med tre stycken enkla, stora kallor till tärnorna gick på 800:- tror jag det var. Corsage gjorde jag själv av "fejkkallor" och band osv. Detta var för att de skulle hålla sig fina hela dagen oavsett hur många kramar de fick. Det var faktiskt inte någon som sa något om att det inte var äkta blommor som maken och hans best mans gick runt med.



Svar på tråden BILD och PRIS på er brudbukett!