Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    BILD och PRIS på er brudbukett!

    Koyal skrev 2013-07-08 20:50:16 följande:
    Hur sätter florister pris på brudbuketter långt i förväg? Jag tänkte mest att pris på buketter är svårt att säga beroende på sort och årstid. När vet man vad det exakta priset kommer att bli?
    Jag har aldrig fått ett exakt pris långt i förväg (varken när vi beställt till hotellet eller privat). 
    Vi brukar komma överens om ett maxpris och en stil på buketten och andra önskemål. Och så försöker floristen komma så nära önskemålen dom kan utan att överskrida maxpriset.
    Exakt pris vet dom ju inte förrän blommorna är inhandlade.
    Om du måste ha ett exakt pris på en specifierad bukett, så får du nog räkna med att dom lägger på lite för att ha en liten marginal ifall någon blomma skulle bli dyrare än dom tänkt, så att dom i alla fall inte går med förlust
  • Chicita
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2013-07-08 21:09:07 följande:
    Jag tycker ändå det är konstigt att buketterna är spåass dyra som de är. Har fått många vackra buketter och ingen har gått över 500:- och då kan dessa jämföras med brudbuketterna. SÅ överpris, det är klart att det är. Men samtidigt kanske vissa florister ger liiite mer när det gäller brudbukett och då får man väl fråga sig om de där extra pengarna är värda det hela.
    Men då är garanterat inte dessa 500:- buketter bundna som en brudukett. Dom har stjälkarna petandes utåt och inte samlade så att dom är lätta att hålla. 
    Detta för att buketten ska se fullare ut än den hade gjort om den var bunden som en brudbukett.
    Det är inte heller lika många blommor i utan man fyller upp med grönt eller andra luftigare blomster så att den ser mer kompakt ut än vad den är. 
  • Chicita

    Som exempel:
    Presentbukett (se hur stjälkarna spretar. Om man böjer in stjälkarna så knäcker man dom  - eller så trycker man ihop blommorna så att dom inte har samma volym och form)


    Brudbukett:


    Se hur stjälkarna är samlade för att det ska vara lättare att bära den.
    Den är också mycket tätare med mer blommor och mindre "fluff" 

  • Chicita
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2013-07-08 21:19:22 följande:
    Så för att lägga till en 1000:- lapp så får man raka stjälkar samt ngr fler blommor? Förstår att priset går upp om man vill ha fler blommor men 1000 Nej det är för mkt...
    Nej sa jag det? Det vet jag inte... Nu läste du nog mellan raderna eller så missförstod vi varandra. Jag har inte sagt något om vad buketten SKA kosta Flört
    Man kan få en jättefin brudbukett för 500:- också

    Om man inte specialbeställer blommor i en viss nyans, om man är villig att få lite "fluff" mellan blommorna för att fylla ut, om man kan ta blommor som är i butiken utan att behöva flera timmars genomgång på hur buketten ska se ut i detalj (som många brudar vill ha). 
  • Chicita
    anicay skrev 2013-07-08 21:24:33 följande:
    Jag tycker faktiskt att både florister och frisörer/mejk lägger på ungefär det dubbla på priset. Tex kan man få en "festuppsättning" för 1000kr men för "bruduppsättning" är det 3000kr. Jag kollade på en bukett för 150kr och frågade vad den skulle kosta om jag beställde med samma blommor till mitt bröllop så skulle det kosta 950kr. Jag förstår inte hur priset på blommorna kan ändras så.. Men det är bara jag. Samma sak gäller catering, sommarbuffe och bröllopsbuffe har olika pris. Och inte att tala om fotograf, det är stor skillnad i pris på en bröllopsforografering än en parfotografering... Jag tycker att man bara försöker tjäna pengar på bröllop. Men klart det är värt det, och klart man får det där lilla extra men för mig och lägga så mycket pengar på en bukett jag bara har i ett par timmar innan jag slänger den över axeln var för mig onödigt!
    Men gör du en festuppsättning så har du oftast inte provuppsättning innan. Många frisörer hjälper även till med påklädning, öppnar på tider då salongen egentligen inte är öppen eller annat också som gör att priset påverkas.

    Du får det du betalar för. Om du bara vill ha en fin festuppsättning så beställer du det, men var ärlig med att den är till ett bröllop ändå så att du inte behöver smussla med en eventuell tiara eller slöja Flört. I så fall litar du på frisören och hoppar över konsultationer för olika frisyrer, provuppsättningar mm mm och kommer bara dit den dag håret ska sättas upp. Om salongen har ordinarie öppet då...

    Att samma bukett skulle bli 800:- dyrare lät väldigt konstigt.
    Den kan ha varit på rea (bunden men inte uthämtad exempelvis) eller så var det "gamla" blommor som höll på att blomma över, eller blommor som kanske skulle behöva specialbeställas.
    Sen finns det alltid vissa oseriösa i alla brancher. Och det är när det känns så som man går till en annan florist / frisör eller vad det nu kan vara Glad
  • Chicita
    FruForsmark skrev 2013-07-08 17:46:03 följande:
    wow vilken vacker och mafig bukett! Häftigt med den volymen! En fråga, var den inte tung att bära? Tyckte min bukett var tyngre än väntat (fast jag är lite klen i armarna).
    Mrs Torkeli skrev 2013-07-08 21:41:30 följande:
    Hej! Först undrar jag varför det står att jag Mrs Torkeli sa det om att buketten är tung?
    Jag har inte skrivit det... 
    Om du menade inlägget ovan så hade ju FruForsmark citerat dig. Det är alltså inte du som sagt det. Hon ställde en fråga Glad
  • Chicita
    säker skrev 2013-07-26 10:16:23 följande:
    Wow! Så tjusiga bilder och så fint med liljekonvalj! Det som doftar så gott! 
    Det luktar jättegott, en av mina favoritblommor Glad
    Men nackdelen är också att det luktar väldigt starkt och om man har doftallergiker så kan dom bli så dåliga av doften att dom inte kan stanna kvar i lokalen. Så det är något man måste ha i åtanke om man vill ha liljekonvaljer 
  • Chicita
    mirreth skrev 2013-08-01 20:45:31 följande:
    Hur gör man igentligen?! Ibland funkar det och ibland inte...
    Byt browser om du har Explorer till att börja med.
    Chrome, Mozilla eller Firefox verkar vara de som funkar bäst här på BT.
    Kolla också att bilderna inte är för stora. 
  • Chicita
    kj79 skrev 2013-09-05 23:40:20 följande:
    Min bukett bestod av enbart vita rosor, kostade ca 138 kr. Gjorde den själv av helt vanliga rosor (ca 16 st) som jag köpte i en blomaffär. Blev en rätt så liten, enkel bukett. Var jättenöjd och det kändes kul att ha gjort den själv. :)
    Jisses, snacka om att du hade tur med priset. Jag tror aldrig att jag sett rosor under 15:- styck och du kan inte ha betalt mer än typ 8:- per blomma Förvånad
  • Chicita
    Sara1991 skrev 2013-09-06 11:20:35 följande:
    Chicita: Jag skulle gissa på att de är 10 pack rosor som hon har använt. Styck rosor kan aldrig säljas för så lågt pris som 8 kr , då skulle butiken inte tjäna någonting alls på blommorna . Rospriserna brukar börja på 25 kr. Delar man priset hon fick betala på två så blir de 69 kr . De är ett vanligt pris på 10 pack rosor så de är min gissning :)
    Ok. Glad
    Det låter ju rätt rimligt 
  • Chicita
    Mrs Torkeli skrev 2014-02-28 13:16:33 följande:
     
    Den här tråden är väl inte tänkt som en möjlighet för er florister att visa upp er skicklighet.
    Utan för brudar att få visa upp hur buketterna vi beställde blev.

    Jag tycker att dina bilder här ovan känns som smygreklam tyvärr.
    Även om dom var fina 
  • Chicita
    Mrs Torkeli skrev 2014-02-28 14:03:31 följande:
    Hej jag förstår, men jag är inte florist och är mamma ledig. Jag skrev tydligt att den ena var min kompis som jag är tärna till. Den andra gjorde jag åt en kund år 2011 och ja då hade jag ett jobb som blomsterdekoratör.Alla mina bröllopsblommor har JAG gjort. Men det verkar inte vara någon som opponerat sig.Vill mest visa hur det kan se ut och naturligtvis den stora prisskillnaden.Som sagt att jag "ger min kunskap" i gåva men blommor köper de själva :)
    Klart det blir billigare om man inte räknar in arbetskostnaden. Flört
    Men alla har inte någon blomsterkunnig (oavsett om det nu är florist eller blomsterdekoratör) i närheten som kan tänka sig att ge bort arbetskostnaden i gåva...
    Så jag vet inte hur priset där är relevant egentligen.

    Droppformade buketter slänger man liksom inte bara ihop om man inte är utbildad (eller väldigt van) med att jobba med blommor.
    Den handbundna buketten är väl lite lättare, men det är sällan en ovan amatörbukett ser ut så ändå Flört
     
Svar på tråden BILD och PRIS på er brudbukett!