Inlägg från: niamh |Visa alla inlägg
  • niamh

    BILD och PRIS på er brudbukett!

    CherryKola skrev 2011-05-25 23:34:39 följande:
    Det är inte ordet brudbukett som trissar upp priset, det är för att floristen ofta får specialbeställa blommor till brudbuketten. Ofta mer än vad som går åt och då får man betala för överskottet med då det kanske inte går att sälja. Förklaringen jag fick av min florist och svärmor :)
    Så nu vet ni. Ingenting konstigt alls! 
    Det verkar vara väldigt olika det där. Själv har jag två nära vänner som jobbar som florister & vi diskuterade just detta häromdagen. Båda två medgav att priserna på deras buketter höjs så fort ordet bröllop eller brudbukett nämns, detta för att det går att sälja till "hutlösa" priser eftersom folk är villiga att spendera mycket pengar på sina bröllop. Den ena gav ett exempel på en bukett jag köpte av henne för 100:- (kompispris, vanligtvis skulle den kosta 175 ; "hade någon kommit in & beställt en exakt likadan bukett till ett bröllop hade jag kunnat ta vilket fantasipris som helst, men troligtvis begärt runt en tusenlapp". Det kan nog ligga något i det där med överskottslager också, som du skriver om, men de allra flesta beställer ju vanliga snittblommor, rosor etc. som florister ändå har hemma? Om det är så att man får betala extra för att floristen gör ett extra jobb, beställer hem sortiment utöver det vanliga etc. då tycker jag det är helt okej att man får betala mer för detta, men i mina vänners fall tycker jag det är skamligt - & det sa jag till dem! ;)
  • niamh
    Yarrow skrev 2011-06-10 21:24:10 följande:
    Här är min bukett. Fick bra paketpris på Brudbukett, corsage till mannen, 3 små buketter till tärnorna, blomspill till näbbarna och en spann med styckblommor till dukningen.
    3000:- för allt.


    Åh, helt i min smak! Jättefin!
Svar på tråden BILD och PRIS på er brudbukett!