• Aleta

    Rätt att neka ammande mamma vin?

    Helt fel för lite vin tycker jag!

    Om hon precis hade ammat så kunde hon ju lätt dricka vin och sedan pumpa ut om hon inte ville ge mer bröstmjölk till barnet.
    Det är enormt små mängder som går över i bröstmjölken. 
    2-3 glas vin ger en efter vad jag kan läsa mig till 1mg/ml alkohol. (Någon annan som orkar kan gärna räkna ut ordentligt, jag hittade bara en formel för glukos och tog siffran från en färdig tabell istället, trots att jag egentligen inte litar på internet...)
    http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=2310 
    Hur mycket dricker en bebis per gång? 1dl?  Vad blir det? Motsvarande 0,1gram etanol?
    Som sagt, det får någon annan räkna ut.

     Jag hade haft mer förståelse om de nekat sprit och drinkar, det är en helt annan sak, men att neka ett par glas vin är ju bara ett sätt att stigmatisera ammande kvinnor och se till att de stannar hemma. Grrrrrrrrrrr.

    Om det ska bli sådana begränsningar så borde man väl införa en IQ-begränsning också. Alla med för lågt IQ ska nekas att skaffa barn över huvud taget, eller att dricka alkohol, för då blir de ännu dummare. (Nu tycker jag inte så, men det är lika dumt som att gå in och försöka bestämma över andras liv i småsaker som bevisligen inte är farliga.)
  • Aleta

    Och för alla som kanske inte vet, alkohol under graviditeten däremot påverkar betydligt mer. Då får bebisen samma alkoholhalt i blodet som mamman har = inte bra.

  • Aleta
    prinsessanogrodan skrev 2011-05-07 11:12:16 följande:
    Jag tror att anledningen till att hon blev nekad ett andra glas är att OM något skulle hända efter det, OM mamman blir mer än salongsberusad på vinet och OM hon då inte klarar av att ta hand om barnet och OM det händer barnet något....så skulle säkerligen just den baren få en massa skit för att de inte nekat henne att köpa mer vin. Jag tror att bartendern var rädd för att få skit om han/hon inte nekat mamman att köpa mer vin.
     Även för en erfaren bartender kan vara svårt att avgöra hur mycket en person tål, det är så individuellt och beror även på hur man ätit och druckit just den dagen och även på hur van man är att dricka alkohol och en bartender har ett visst ansvar för att de som serveras alkohol inte får för mycket i sig.
    Som jag ser det så är inte problemet dricka lite vin när man ammar eller inte dricka vin alls när man ammar utan att när man har druckit så har man inte samma koll som man har när man inte druckit, det var väl kankse något sånt som bartendern tänkte på?
    I så fall ska det inte säljas någon alkohol till föräldrar överhuvudtaget.
  • Aleta

    Huruvida man tycker att det ska avstås från vin eller inte är egentligen en annan fråga. 

    Förresten så kan man väl ha åldersgräns på krogen, då släpper man väl inte in bebisar? 

  • Aleta
    MrsT2011 skrev 2011-05-16 18:37:18 följande:
    Precis det jag också funderade över i ett av mina inlägg! Krogpersonal vet inte ett skit om huruvida folk riskerar att tappa sina bebisar i golvet på fyllan, och kan därmed inte neka någon att köpa på grund av nån sorts omtanke om bebisen. I så fall skulle de ju förhöra varenda packad slipskille på after worken om hans familjeförhållanden och sedan hindra honom från att natta sina barn när han kommer hem!
    Bra sagt!
Svar på tråden Rätt att neka ammande mamma vin?