• Theka

    Malmö brudar 2011/2012

    RiNa skrev 2011-06-13 20:24:09 följande:
    Är det någon som har koll på om det finns några skånska traditioner på bröllop tex att det serveras spettekaka? Eller några annorlunda/äldre/bortglömda svenska traditioner?
    Spettkaka är väl tradition på alla skånska festligheter vad jag förstått, jag är inte skåning själv och tycker inte att spettkaka är sådär hejdundrande gott men vi kommer ha det på vårt mingel. 

    Annars så är det väl också det där med hurrandet, trefaldigt istället för fyrfaldigt (vilket garanterat kommer förvirra min östgötska släkt) ;) 
  • Theka
    Freakie skrev 2011-06-14 13:17:14 följande:
    Fika låter fortfarande trevligt, jag kan i helgen så vitt jag vet. Om det inte är så att det är möhippedags. Fick nämligen ett paket på posten igår, utan avsändare men med en prickig klänning... En lapp med lite instruktioner om vad jag skulle göa om klänningen inte passade med inte mer än så... Spännande!

    Suck, fick sent igår kväll reda på att mina specialbeställda skor inte kan leveras. Jag får pengarna tillbaka men är nu 6 veckor innan bröllopet utan skor... Så då blir det till att börja leta igen. Vill helst inte ha ett par vita skor då jag aldrig kommer att använda dom igen. Är ute efter ett par silverfärgade men det verkar lite lurigare att få tag på... Får väl ge mig ut i brudbutikerna igen och sen vad som finns... Tack tacksamt emot alla tips ni har på bra skobutiker i Malmö!
    Jag köpte ett par vanliga Vagabond i cementgrå färg. Jag använder inte heller vita skor till vardags. Kör dessutom på kilklackar för det är grus utanför vår lokal. 

    Jag springer Malmömilen på lördag så fika blir lite knas och på söndag kommer min tärna hit och pysslar så att jag kan bli klar någon gång.

    Synrinx: Jag blev lite ställd först för jag trodde jag var inne och läste i 9 juli-tråden och tappade hakan när du skrev att du först nu skulle kolla på ring och klänning, haha.  Hoppas ni hittar något, det där tyckte jag var det roligaste, kläderna och ringen. :)
  • Theka

    Vi beställer också från Konditori Katarina men det blir en sydfransk passionstårta för oss. :)

  • Theka
    RiNa skrev 2011-06-18 17:32:27 följande:
    Ungefär vad betalar ni per bit?
    Runt 30 kronor biten tror jag.

    Var det någon mer Malmöbrud som sprang Malmömilen med mig idag?  
  • Theka

    Är det någon som känner till något mer ställe som utför spraytanning än Sugarskin? De har semesterstängt till den 7 juli och jag gifter mig den 9:de...

  • Theka

    RiNa: Hur många gäster har ni? Vi lejde ett par kompisar som ändå skulle åka till Tyskland att handla vår sprit. Vi blir 50 pers och har ca 16 l sprit. Det rymdes plättlätt i deras bil. Dessutom har de köpt allt vårt vin i Danmark och allt gick in i deras bil när de körde hit allt häromkvällen. 

  • Theka
    plin skrev 2011-07-03 19:40:09 följande:
    Theka, nästa helg smäller det ju för er!
    Jo tack! Jag vet!
    /sönderstressad_81

     Nej vars. Jag är faktiskt inte så stressad. Blev hippad igår och har tagit en dag ledigt idag av naturliga skäl, resten av veckan kommer det vara fullt upp med inköp och matlagning och dekorerering osv. Men det ska bli kul att det äntligen blir av. 
  • Theka

    Nu är jag gift! Och jag är världens lyckligaste fru dessutom. Vi fick en fantastisk vigsel i St Pauli-kyrkan med Tomas Larsson som präst och vi fick många kommentarer efteråt om att han var så bra. Själv minns jag knappt något för jag var så nervös och hade fullt upp med att hålla tårarna i schack ;)

    Festen på Holmåkra loge blev FANTASTISK! Fi fasen vilken drag det var hela kvällen! Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att det skulle bli så bra.

    Det fanns en del minus med logen men i det stora hela var det skit samma. Men största minuset var stolarna som för det första väger bly så det var jobbigt att iordningställa och väl på plats gick de knappt att rubba för det var stora gummipluppar på benen. Sedan lämnar de ju en del att önska rent estetiskt men jag satte fiberduksrosetter på allihop för att rädda det lite iaf. Sedan var det otroligt fuktigt! Alla festhäften och pappersvimplar krullade sig och dukarna kändes fuktiga. Till dansen var det snarare en fördel att det var lite ruggigt där inne för då jäklar blev det varmt.

    Jag kan lätt rekommendera serveringspersonalen vi använde oss av också, de gjorde ett fantastiskt jobb.

    Jag har ännu inte fått några bilder från fotografen men min bror har lagt upp några på facebook så jag kan bjuda på en från kyrkan så länge.


    Och här är jag utanför logen:



     
  • Theka

    Tack!

    Jag kom att jag med lätthet också kan rekommendera Söderslättskafferiet för lanongod mat (och det var MYCKET) och Månstorps buss som vi anlitade för att köra våra gäster till och från festen.  

  • Theka

    Men logen var till belåtenhet, bara att det fanns vissa nackdelar. Vi använde ljudanläggningen och den var jättebra, discokula å allt! 

    Tack för alla grattis! 

  • Theka
    RiNa skrev 2011-07-12 18:08:06 följande:
    Var hittade ni fiberduksrosetter? Pris? Har tittat på lite andra men tycker de varit dyra.
    Hahaha, jag köpte 10 m på Clas Ohlson och 15 m på Bauhaus och sedan klippte jag till allt i 2mx40 cm och knöt, knöt, knöt och knöt. Det tog låååång tid men jag tyckte helt klart det var värt det. Det kostade runt 150 spänn. Nu har jag slängt allt, det var ju synd, du hade kunnat få köpa dem av mig, haha!
  • Theka

    Bara knyt! Har tyvärr inga bilder som det funkade att ladda upp nu och jag är på väg i säng så jag orkar inte dona med det men det var verkligen hur enkelt som helst.

  • Theka
    RiNa skrev 2011-07-16 12:09:18 följande:
    Nu har jag köpt fiberduk! =)
    Knöt du alla innan och trädde på stolarna på plats eller knöt du dem där?
    Upptäckte att det tar en smärre evighet att knyta, precis som du sa =)
    Jag knöt dem på plats, visste inte exakt hur stolarna såg ut innan vi kom till lokalen.

    Jag undrar om någon vill köpa våra Knoppa-lakan som vi använde som dukar? De är tvättade (men inte manglade/strukna) och så vitt jag kan se helt rena. Vi hade inget rödvin på festen Flört . Det finns 15 stycken och vi betalade 285 för dem typ men kan tänka mig att sälja dem för 200 spänn, prutbart vid avhämtning annars kan jag forsla dem till något ställe inne i stan men inte skicka dem. 
  • Theka
    plin skrev 2011-07-21 10:07:20 följande:
    Ah, Theka, jag skulle fråga dig hur det funkade med knoppa lakan. trodde att du hade försvunnit från BT nu!
    hade ni något under lakanen? har läst att vissa har pappdukar..

    Jag är sugen på att köpa dem och kan hämta dem. ska bara kolla om det räcker med 15!
    Nej, jag är kvar en stund till ;) Kan inte riktigt slita mig. Nästa vecka ska vi gå till fotografen och få se våra bilder, han har jobbat som en tok så han har inte hunnit sätta sig med dem än. Jag längtar! Och då kommer jag tillbaka med en bildtråd - var så säker :D

    Knoppa-lakanen funkade men de är tunna, det är dem. Borden där ute hade nog sett sina bästa dagar så först när vi lade på dem blev jag lite förskräckt för visst lyser allt igenom och det såg lite smutsigt ut men då hade vi också lysrörsbelysningen medan vi höll på. När sedan tallrikar och allt kom ut var det inte mycket yta kvar av borden som syntes överhuvudtaget och därmed "försvann" fläckarna också. Dessutom blir det ganska dunkel mysbelysning där inne sedan när det väl är fest så jag tänkte inte alls på att något syntes. Man kan ju helt klart lösa det med pappersduk om man tycker det stör.

    Du får jättegärna köpa dem! De ligger kvar på vårt vardagsrumsbord för vi har ingenstans att göra av dem, hahaha.

    Förresten, det var ingen av er här inne som var ute och kollade på logen fredagen den 8 juli? Det kom nämligen in ett par när vi precis höll på och pratade med vår serveringstjej. 
  • Theka

    Jag har även ett helt gäng bröllopstidningar från -08, -09, -10 och någon från i år. Någon som vill ha? Gratis såklart vid avhämtning. Jag tänkte slänga dem precis men kom på att någon här kanske var intresserad.

  • Theka

    Tack för fina kommentarer! Vår fotograf heter Andreas Paulsson och är en lumparkompis till min man. Han finns på facebook! :D

Svar på tråden Malmö brudar 2011/2012